Kto môže predpísať liek Ozempic pri polycystických vaječníkoch?
Dobrý večer.
Viete mi prosím poradiť?
Gynekológ ma poslal k diabetologovi s prosbou o predpisanie lieku ozempic, nakolko mam problém ( policisticke vaječníky). Ten má hneď odbyt, že keď nemám cukrovku on mi to nepredpise. Moja otázka je ešte niekto kompetentný kto mi to môže predpísať? Ďakujem
@maria12334 ved to sa neviem nikde docitat
Myslím, že gynekológ by mal tvoje polycystické vaječníky liečiť inak ako odkázaním ťa na diabetológa s tým, čo ti ma predpísať. A už vôbec nie liek na diabetes, ktorý ani nemáš. Asi by som na tvojom mieste zmenila gynekológa.
@namornicka práveže som spokojná s gynekológom, hladali sme všelijaké varianty, ale ze s týmto vie pomôcť už iba on, nakoľko nemôžem mať hormonálnu liečbu ale to pochopí len ten čo sa na to lieči
@nikola4191 tak nech mu zavolá on a porozprávajú sa ako odborníci, nech mu vysvetlí súvislosti. Lebo ten diabetológ ma zodpovednosť za to, čo ti predpíše a majú na to protokoly.
@namornicka ak ma obezitu, tak k liecbe polycystickych vajecnikov patri aj znizenie hmotnosti.
Autorka, schudnut sa da aj bez Ozempicu
No ono je to asi tym, ze ozempic nie je liek na PCO, inak by Ti ho predpisal gynekolog. Diabetolog zareagoval podla mna spravne, ze nepredpisal.
Obezitologicka ambulancia - tam si uz bola? Tam to tiez predpisuju (manzelovi teda tam predpisali). Ale necakaj od toho zazraky na pockanie ako vidis u hviezdiciek v telke... I ked na predpis, stalo ho to dokopy par stoviek a absolutne neschudol, no preco no lebo neprestal žrať (narocky som sa az expresivne vyjadrila). Schudol, az ked si sam priznal, ze je zavisly od jedla a zacal sa normalne (ziadne extra diety)stravovat a pridal rychlejsiu chodzu niekolko hodin tyzdenne (takze zasa ziadny extrem). Je to pre neho extremne narocne. A dava to. Ty ak nie si zavisla a tvoja vaha je vplyv hormonov, to das lepsie a lahsie ako moj muz. Podporujem ta.
A ozaj zabudla som , ma jedno imunodeficitne ochorenie a biologicku liecbu, to ochorenie sa viaze na obezitu, preto mu to predpisali, nie "iba" pre obezitu
Lebo Ozempic nie je schvaleny na liecbu vajecnikov preto ti to nemohol predpisat Gynekolog ani iny dr, samotne schudnutie by ti pomohlo ozempic k tomu nepotrebujes .
Určite ten ozempic ti len tak nepredpiše.Ja mám cukrovku dala mi ho a bolo mi strašne zle hned mi dala ine lieky a je mi lepšie.Po ozempicu som mala veľmi vysoky cukor a nie nie je pravda že znižuje hmotnosť.Ak je človek obezní môže dostať trombozu z toho lieku.
Veď to nie je liek na PCO, diabetológ Ti ho tiež môže predpísať len ak máš diabetes. Ak si obézna, potom Ti treba schudnúť a to sa dá najlepšie bez Ozempicu tak, že si utriedis priority a zdravá primerana strava a pohyb Yi prospejú celkovo. Mimochodom - poznám dvoch ľudí, čo po ňom neschudli ani deko.
Tak z coho potom vsetky hviezdičky schudli rapidne rovnako a rovnako vyzeraju stylom postavy ked ten ozempic nema “záruku” zníženia vahy? Bolo to iba stastie ze zrovna u nich to tak hromadne zafungovalo?
@slnecnica30 aj pri Ozempicu plati "Cica nezer!". Nemozes zrat piate cez deviate, zahodis to tabletockou a lahnes na gauc a zazracne schudnes
@nikola4191 je dokazane,ze sice schudnes, lebo nemas pocit hladu ale ked ho vysadis, pride jojo efekt ..a poriadny .a odide ti svalstvo aj
Gyn ti moze predpisat Mounjaro, ale platis plnu sumu.
no ono to nieco s tym cukrom mat moze. ked som sa na polycysticke vajecniky liecila kedysi ja predpisala mi endokrinologička siofor/metformin na upravu hladiny cukru napriek tomu ze som cukrovku nemala. bolo to davno. vtedy mi to aj vysvetlila s tym cukrom len si to nepamatam.
Ja uz sa tesim ake chrumkave vedlajsie ucinky ozempicu prinesu najblizsie roky.
@slnecnica30 to čo ukazujú hviezdičky na insta nie je reálny život. všetko je to "staged" a jedna veľká reklama na produkty.
Chod radsej na bariatricku operaciu. Kamoska bola. Mala 160 kilo. V januari ju operovali, v oktobri otehotnela.
Pokiaľ máš inzulínovú rezistenciu, tak máš šancu.
@viestta presne tak máš pravdu.
@anna777115 Na to je iny druh liekov nie ozempic
@taktotedanie Ja mám syndróm polycicistickych vaječníkov a potvrdenú inzulínovú rezistenciu, užívam metformin a diabetolog mi núkal ozempic , lebo že to je práve pre ženy, ktoré majú metabolický syndróm. A tam patrí PCOS.
@anna777115 tak evidentne mas aj dalsie diagnozy pretoze primarne sa na to ozempic nedava preto dostala autorka kosom
@taktotedanie Práve na to sa predpisuje, kedže je to metabolicka porucha.
@anna777115 dobre odbornicka
Pekny den
@taktotedanie Pozri sa, mne to ponúkal diabetolog namiesto metforminu a ten zrejme odborník je. Ja, tlmočím jeho.
@anna777115 no len nechápem v com je problém u môjho doktora. Odkial ste prosim?
@anna777115 no len nechápem v com je problém u môjho doktora. Odkial ste prosim?
@nikola4191 môže ti ho predpísať obvodný, len si ho platíš.
Pred 20 rokmi som mala Siofor (metformin) vysoké dávky a tiež sa viacerí lekári čudovali, že prečo. O PCOS netušili, čo sa vlastne v tele deje.
Ozempic v USA aj v Európe nie je ale schválený na liečbu pcos, aj keď vyzerá, že má dobre účinky. Vraj znižuje inzulinovu rezistenciu a aj množstvo androgénov, nižší inzulín napomáha k tomu, že zo sacharidov nevzniká take veľké množstvo tukov.
Ide tam hlavne o zníženie mnozstva inzulinu
Kto nemá pcos nepochopí, že kým zdravý človek schudne 10 kg, tak s pcos možno kilo.

Aj všeobecný lekár na plnú úhradu.