Kto sa lieči na vysoký tlak?
Je tu niekto kto sa lieci na vysoky tlak?Ak ano ake lieky beriete?A ako dlho sa liecite?Dakujem.
liecim sa uz 16 rokov od zaciatku uzivam Betaloc 25 mg najslor nizke davky a teraz som uz na davke 100 mg ani to nestaci musim k tomu este Ampodipin pridat
Ak hľadáte odpoved na to, že aké lieky sú najlepšie, tak nenajdete. Pretože každému zaberá iná kombinácia liekov, niekomu stačí dvojterapia niekto potrebuje až 5 kombináciu. Monoterapia zaberá málokomu. Taktiež je rozdiel, či je hypertenzia jediná diagnóza alebo ma pacient viaceré ochorenia, vtedy sa k liečbe pristupuje rôzne v závislosti od okolností. Liečba vysokého tlaku je celoživotná. Je možné natrvalo znížiť tlak úpravou životosprávy. Prestať s fajčením, alkoholom, zdravá a vyvážená strava, pohyb, redukcia tuku, znížiť príjem soli. Takto naozaj môže veľa ľudí svoj tlak dostať pod kontrolu. Ale povedzme si narovinu, pre väčšinu populácie je ľahšie zobať tabletky.
@kacernakokse to mam cely zivot brat lieky?mam len 23 rokov a neviem si predstavit ze ich mam jest vkuse dlhodobo 😔 vsetky ine vysledky mam v poriadku, vzdy odber krvi v poriadku, EKG, ECHO takisto v poriadku, akurat z TK holtra vyslo ze mam vzdy vysoky tlak tak musim brat lieky, nefajcim, nepijem, jedlo si velmi nesolim, niesom obezna, oblicky v poriadku, sekundarna pricina bola vylucena presla som vela vysetreniami, akurat ze obcas mavam uzkosti a Panicke ataky ale vsetko kvoli tomu tlaku ze ma to trapi, inak by som nemusela mat uzkost z nicoho vazneho..
Áno, bohužiaľ niekto to tak má. Hypertenzia bez príčiny vo veľmi nízkom veku. Buď rada, že je to len tlak. Síce budeš musieť brat celý život pár tabletiek, ale ber to tak, že ten tlak ťa nijak fyzicky neobmedzuje, neboli, nerobí ti zle ak je správne liečený. Je milión celoživotných ochorení, o ktorých vieš každý deň. Neboj sa, zvykneš si na to a bude dobre. Držím palce. Ak chceš, môžeš skúsiť aj iného kardiológa, aby ťa vyšetril a mala si dva názory.
Ja sa liečim od 40tky, beriem rilmenidin. Mám 45.
Liecim sa od 29. Uz viac ako 15 rokov. Zacala som Concor 5, pribudla Amlessa, obcas Cynt 2mg. Tiez nepijem, nefajcim, cholesterol 4,5. Genetika to isti
Tá úzkosť zvyšuje tlak
nuž pokiaľ je vysoký tlak dlhodobo neliečený, zužujú sa cievy a hrozí mozgová porážka alebo infarkt----samozrejme ak je človek napr.obézny, môže pomôcť schudnutie a tlak sa upraví, rovnako sa zvykne upraviť pri zdravom životnom štýle - teda zdravá strava, cvičenie, schudnutie, život bez stresu...ale nie je to pravidlom, zvyčajne pomôžu až lieky...je ale rozdiel zvýšený tlak a vysoký tak....zvýšený sa dá upraviť, s vysokým už toho veľa neurobíš...dobrá je napr.aj imelová kúra- tá tiež dokáže tlak dať od poriadku...
Ešte teda určite odporúčam vyšetrenie psychiatra kvôli úzkosti, je možné, že keď sa dá do poriadku psychika aj tlak klesne. Takže toto si určite pories.
@kacernakokse bola som u psychiatricky pred mesiacom prvy krat, vravela ze beriem lieky na tlak mozno zbytocne, ale ked som jej povedala aj o holteri tak potom nic nevravela.Moze byt zo psychiky tlak zvyseny dlhodobo?internista mi povedal ze to by som ho nemal cely den zvyseny tak neviem
Pravdepodobne by nebol ten tlak zvýšený 24 hodin vkuse, keby je to z psychiky, ale na toto ti neviem jednoznačne odpovedať. Každopádne určite sa lieč na úzkost a sama uvidíš.
@kacernakokse lieky som este nebrala od psych., aj ked mi ich predpisala, ale mam k nim odpor
Čo s tým má holter?veď, keď si v strese tlak stúpa na psychiku sa neliečis tak aké čakáš zlepšenie?
Práve preto, aby si všetky svoje výsledky mala aj naďalej OK, je potrebné držať tlak do normy tabletkami. A utešiť sa môžeš napríklad tým, že chvalabohu nemáš diabetes I. To by si si do konca života musela pichať inzulín 🙂 A aj na to by Ti diabetici povedali, že je to vždy lepšie ako rakovina. Si mladá, tak sa neľutuj.
Určite nemaj k tým liekom odpor. Medzi ľuďmi panuje neopodstatnený strach, že antidepresíva z teba spravia sfetovaneho zombika bez emócií, ale nie je to pravda. Keby tie lieky nemajú pomôcť, zlepšiť ti psychické stav a kvalitu života, nikto ti ich nepredpise. Pretože to je úloha liekov. Liečiť ochorenie a tým zlepšit kvalitu života. Liečba úzkosti nie je na celý život. Keď to skombinujes so správnou psychoterapiou a budeš na sebe makať, do roka tie lieky nebudeš potrebovať. Čím dlhšie budeš tvrdiť že máš k tým liekom odpor tým dlhšie ti bude zle a uzkost sa bude len zhoršovať.
Kazdy clovek ma ine lieky, kazdy lekar je zvyknuty predpisovat a uprednostnuje ine lieky, konkretne ja mam prenessu rano a sobycor vecer. Manzel ma uplne iny liek iba rano, pritom ja som vyssi tlak ako on nemavala, no mame ineho internistu. Moji rodicia maju zase uplne nieco ine ako my dvaja.
Ked ich mas brat, ber ich. Nebratim sa Ti stav ani nezlepsi, ani si nijako nepomozes a aj tak ich nakoniec brat budes musiet, ak to teraz zanedbas, ale este vo vyssej davke. Absolvuj vysetrenia a ber, ci Ti lekar nakaze. S tlakom a srdcom nie je priestor na hrdinstva.

liekov je vysoká tlak je veľa.....záleží od veku a aj od stavu komu ich lekár predpisuje...liečba je celoživotná....