icon

Kto trpí nespavosťou?

vierka5678
21. okt 2025

Ahojte, je tu niekto kto trpi nespavostou? 😕

anonym_32a629
21. okt 2025

áno. takých je tu požehnane.

anonym_b166c1
21. okt 2025

Ano

anonym_32a629
21. okt 2025

autorka napíš rovno otázku nech ti odpovieme , to či s tým niekto trpí ti moc nepomôže.

vierka5678
autor
21. okt 2025
@anonym_32a629

autorka napíš rovno otázku nech ti odpovieme , to či s tým niekto trpí ti moc nepomôže.

@anonym_32a629 mam s tym cca rok problem, boli obdobia kedy som nespavala cele tyzdne… nedokazem spat dlhsie ako 2-3h, skusala som uz vsetko mozne… som zufala…

anonym_32a629
21. okt 2025

bola si u lekára ? pošle ťa k psychiatrovi a ten ti predpíše ad. takýto je postup.
vyskúšaj večer tesne pred spaním 1 tabl. magn. + melatonín 5 mg
do 30 min by si mala zaspať.
ak nie, daj si predpísať tabl. na spanie a večer si daj max. pol tabl.

bielasovicka
21. okt 2025

Stačí ísť neurológovi. Ja mam od neho lieky na spanie. Netreba hneď utekať psychiatrovi.

anonym_66be88
21. okt 2025
@anonym_32a629

bola si u lekára ? pošle ťa k psychiatrovi a ten ti predpíše ad. takýto je postup.
vyskúšaj večer tesne pred spaním 1 tabl. magn. + melatonín 5 mg
do 30 min by si mala zaspať.
ak nie, daj si predpísať tabl. na spanie a večer si daj max. pol tabl.

@anonym_32a629
Ja nezaspim uz to ani neriesim, testovali spal som na klinikach s hlavou plnou elektrod a nic ,trpim chronickou insomniou pomaly 20 rokov, takze pol stilnoxu o 12 a druhu polku o 3. Je to sposobene mojou robotou kde som roky podnikal 24 hodin denne.

vierka5678
autor
21. okt 2025
@anonym_b166c1

Ano

@anonym_b166c1 a ako si to riesil/a?

vierka5678
autor
21. okt 2025
@anonym_66be88

@anonym_32a629
Ja nezaspim uz to ani neriesim, testovali spal som na klinikach s hlavou plnou elektrod a nic ,trpim chronickou insomniou pomaly 20 rokov, takze pol stilnoxu o 12 a druhu polku o 3. Je to sposobene mojou robotou kde som roky podnikal 24 hodin denne.

@anonym_66be88 ja som bola u psychiatra… ale lieky mi nic nerobili… uz som bezradna…

anonym_32a629
21. okt 2025
@bielasovicka

Stačí ísť neurológovi. Ja mam od neho lieky na spanie. Netreba hneď utekať psychiatrovi.

@bielasovicka lieky na spanie ti predpíše aj obvodný

zobaka
21. okt 2025

ano, uz okolo 10 rokov

vierka5678
autor
21. okt 2025
@zobaka

ano, uz okolo 10 rokov

@zobaka a ako si to liecila/riesila? Co ti pomohlo?☹️

zobaka
21. okt 2025
@vierka5678

@zobaka a ako si to liecila/riesila? Co ti pomohlo?☹️

@vierka5678 - antidepresiva a som na takej placebo davke liekov na spanie (starsia generacia liekov) tie novodobe hypnotika mi nerobili dobre, meditacie, zmena prace

anonym_9e59c8
21. okt 2025

A ja som to tak mala, tbl som nebrala žiadne, začala som cvičiť, robila som si večerný čaj, horúci kúpeľ so soľou na dobrý spánok(detskú penu do kúpeľa na spánok) a ležala som v posteli, aby som aspoň oddychovala, počúvala som šum, vtáčiky, dázď a niekedy zabralo tiež.
Dnes spím 5-6 hodín, čo mi stačí, do postele sa teším, nemyslím na to či sa dobre vyspím, je mi to jedno, lebo viem že to zvládnem aj tak..
Hlavne nezúfaj, to nie je cesta, skús to magnézium, sluchátka s relaxačnou hudbou a relaxuj celú noc, držim palec

minenkaa
21. okt 2025

Si unavená lebo moj muz tiež tak spáva ,keď dá štyri hodiny tak som šťastná ,niekto to tak ma

vorkola
21. okt 2025

@vierka5678 no mne pomaha ,a to hned zaspim, ze sa zacnem modlit, kvazi meditujem ruzenec,,to je taka modlitba pri ktorej naozaj je dobre meditovat, pomaha, ale ked len zacnem tak akoby som le hovorila a nemeditovala , vtedy nemozem zaspat, Tak sa to snazim pomaly a meditujem ,Ak nahodou nevies co je to ruzenec ,najdi si vsetko o nom,pomaha, az nad mieru, a nielen na spanie ,aj ked nieco riesim , Inak tato meditacia ruzenca je uzasna, Vobec to neni ani tazke, ani narocne, ale funguje to

anonym_fbfab0
21. okt 2025
@vierka5678

@anonym_b166c1 a ako si to riesil/a?

@vierka5678
Ja som to vyriesil podla rady mojej babky:" v hrobe budes mat dost casu na spanie".

jamimo
21. okt 2025

@vierka5678 moja mama. Ona prespí tak 2 hod. max. Niekedy jej nezaúčinkuje ani Stilnox. Cez deň vôbec nie je unavená. Ona to má z kedysi opačného pracovného režimu, nočné a stresov.

vierka5678
autor
22. okt 2025
@anonym_9e59c8

A ja som to tak mala, tbl som nebrala žiadne, začala som cvičiť, robila som si večerný čaj, horúci kúpeľ so soľou na dobrý spánok(detskú penu do kúpeľa na spánok) a ležala som v posteli, aby som aspoň oddychovala, počúvala som šum, vtáčiky, dázď a niekedy zabralo tiež.
Dnes spím 5-6 hodín, čo mi stačí, do postele sa teším, nemyslím na to či sa dobre vyspím, je mi to jedno, lebo viem že to zvládnem aj tak..
Hlavne nezúfaj, to nie je cesta, skús to magnézium, sluchátka s relaxačnou hudbou a relaxuj celú noc, držim palec

@anonym_9e59c8 dakujem krasne❤️

vierka5678
autor
22. okt 2025
@minenkaa

Si unavená lebo moj muz tiež tak spáva ,keď dá štyri hodiny tak som šťastná ,niekto to tak ma

@minenkaa predtym som to zvladala ale teraz uz moc nie :(

vierka5678
autor
22. okt 2025
@anonym_fbfab0

@vierka5678
Ja som to vyriesil podla rady mojej babky:" v hrobe budes mat dost casu na spanie".

@anonym_fbfab0 to znamena že si sa prestal stresovat?

vierka5678
autor
22. okt 2025
@jamimo

@vierka5678 moja mama. Ona prespí tak 2 hod. max. Niekedy jej nezaúčinkuje ani Stilnox. Cez deň vôbec nie je unavená. Ona to má z kedysi opačného pracovného režimu, nočné a stresov.

@jamimo fuha, ja som tiez nebyvala ale teraz je to už hrozne

anonym_9e59c8
22. okt 2025
@vierka5678

@jamimo fuha, ja som tiez nebyvala ale teraz je to už hrozne

@vierka5678 ešte som napríklad vymenila matrac za kvalitný z pamaťovej peny, prestali mi tŕpnuť ruky, tiež podušky mám z pamaťovej, okná mám zatemnené, úplnú tmu, pri posteli minerálku, krém na ruky a všetko možné, aby ma nič nenútilo vstávať z postele a tie malé rituály.
Hlavne nechodím do postele s nechuťou aká bude noc a vobec sa nestresujem, veď oddychujem, nič nemusím..
A mne to funguje🙏🏼

vierka5678
autor
22. okt 2025
@anonym_9e59c8

@vierka5678 ešte som napríklad vymenila matrac za kvalitný z pamaťovej peny, prestali mi tŕpnuť ruky, tiež podušky mám z pamaťovej, okná mám zatemnené, úplnú tmu, pri posteli minerálku, krém na ruky a všetko možné, aby ma nič nenútilo vstávať z postele a tie malé rituály.
Hlavne nechodím do postele s nechuťou aká bude noc a vobec sa nestresujem, veď oddychujem, nič nemusím..
A mne to funguje🙏🏼

anonym_9e59c8
22. okt 2025
@vierka5678

@vierka5678 aaa, ešte aj sex sme prehodili na skoršiu hodinu😆 lebo zvýšený tep atď mi trvalo sa dať do kľudu.. niekto zaspí hneď, ja som mohla odzemky tancovať.
Je toho viac no, treba skúšať💗