Ktoré potraviny vám pomáhajú zvýšiť hemoglobín?
čierne ríbezle, cvikla.....
@klarissa25 pytam sa na osobné skúsenosti, nie googlu
ja som mala problem v tehotenstve a nejako som sa nevedela dojest cucoriedok 🙂 a zrazu dobre vysledky tak za mna napr. tie
@chodilasomdomov Suhlasim s cucoriedkami a smoothy - cvikla spenat jablko banan pomixovat. Jablko kvoli ccku a banan prezrety, aby to bolo sladke. Odporucali aj hovadzie maso, ale to mne syn nezje.
kvalitné červené víno, tmavé ovocie (čučoriedky, černice, čierne ríbezle), cvikla...
Ak chceš niečo z doplnkov výživy, tak vraj čučoriedkový Narosan z Justu, ale odskúšané nemám.
@chodilasomdomov mne najviac pomohla melasa ale s jej chuťou vela ludi bojuje
@chodilasomdomov za mňa arónia
@chodilasomdomov hovädzie mäso, obsahuje veľa železa v najľahšie vstrebateľnej forme
@chodilasomdomov všetko čo obsahuj železo - pečienka, strukoviny, hovädzie mäso, čučoriedky......hlavne si naštuduj ako/s čím jesť tieto potraviny aby sa vstrebalo aj železo......
Uplne majviac zeleza maju asi musle rozneho druhu a ustrice
Šošovica,hovädzie mäso,ovsené vločky a spomínaný narosan z justu
@chodilasomdomov Narosan z Justu je prišerne sladky. Este aj na etikete na to upozornuju - nevhodny pre diabetikov. Ja som si varila hovadzie maso, jedla cviklu (zavaranu, alebo varenu v takych sackoch z Lidla - tu som jedla s vajickom na tvrdo), cucoriedky, zelenu papriku a salat, pečienku, sušené marhule.
Na prirodnej baze je fajn sirup od just nahrin narosan cucoriedkovy

A čo tak použiť Google?