icon

Ktorú kliniku odporúčate na operáciu očí?

ghost1993
23. máj 2025

Dobrý deň

Rozmýšľam nad operáciou očí keďže mám dlhodobo +5 takže dosť vysoké dioptrie. Čo som zisťoval tak operácia laserom sa neodporúča pri takých plusových dioptriach ale skôr operácia šošovkami . Mám 31 rokov . Som z juhu stredného Slovenska . Ktorú kliniku by ste mi odporučili ? Ľavé oko mám také tupozraké takže nevidí celkom dobre ako pravé oko, trošku mi uteká . Pravé oko je v poriadku . Ďakujem

jankajanka13
23. máj 2025

@ghost1993 iba Neoviziu, operovali mna aj manzela a psr znamych aj s tupozrakostou a vyborne. Pristup 100bodov a profesionalita. Maju najlepsie lejzre, mna operovali na Visumax 800 a oplatilo sa. A hlavne nemaju ziadne kauzy ublizenia na zdravi a zanedbania zdravotnej starostlivosti a posobia uz dlho!

taktotedanie
23. máj 2025

@ghost1993 pri “pluskach” laserovu operaciu nie a kto ta na nu bude presviedcat je blazon
Lave oko ani po operacii sosoviek nebude o nic lepsie kedze je tupozrake a to je problem v mozgu nie v oku darmo ho das operovat

ghost1993
autor
23. máj 2025
@taktotedanie

@ghost1993 pri “pluskach” laserovu operaciu nie a kto ta na nu bude presviedcat je blazon
Lave oko ani po operacii sosoviek nebude o nic lepsie kedze je tupozrake a to je problem v mozgu nie v oku darmo ho das operovat

@taktotedanie máš pravdu ale keď už obe oči aby si mozog zvykol lebo vidieť pravym okom super a ľavé bude rozmazané tak nebude bohviečo , akoze vidím ale nie až tak dobre a samozrjeme spravím aj tupozrakost aby boli oči rovnomerne

ghost1993
autor
23. máj 2025
@jankajanka13

@ghost1993 iba Neoviziu, operovali mna aj manzela a psr znamych aj s tupozrakostou a vyborne. Pristup 100bodov a profesionalita. Maju najlepsie lejzre, mna operovali na Visumax 800 a oplatilo sa. A hlavne nemaju ziadne kauzy ublizenia na zdravi a zanedbania zdravotnej starostlivosti a posobia uz dlho!

@jankajanka13 mali plusky alebo mínusky ?

taktotedanie
23. máj 2025
@ghost1993

@taktotedanie máš pravdu ale keď už obe oči aby si mozog zvykol lebo vidieť pravym okom super a ľavé bude rozmazané tak nebude bohviečo , akoze vidím ale nie až tak dobre a samozrjeme spravím aj tupozrakost aby boli oči rovnomerne

@ghost1993 tupozrakost ti nespravia, tam nemas problem v oku ale v mozgu

isis234
23. máj 2025
@jankajanka13

@jankajanka13 prosím ťa, koľko ste platili? Môžeš i do správy

ghost1993
autor
23. máj 2025
@taktotedanie

@ghost1993 tupozrakost ti nespravia, tam nemas problem v oku ale v mozgu

@taktotedanie ale vedia spraviť aby oko neutekalo , o to mi tiež ide aby boli oči rovnomerne

3009
23. máj 2025

@ghost1993 neovízia

zuzanka.zuzu
23. máj 2025

neovízia 👌

wolf_
23. máj 2025

Absolvovala som úplne iný typ operácie, ale ja som si vycestovala do ČR (klinika Gemini). A nemenila by som. Tu na slovensku sa mi akosi tie kliniky nepozdávali - doslova roky som sa odhodlávala, čítala recenzie a všeličo možné, pýtala sa známych, ktorí niekde na operácií boli atď. Takže som vyberala naozaj dlho 😂

taktotedanie
23. máj 2025
@ghost1993

@taktotedanie ale vedia spraviť aby oko neutekalo , o to mi tiež ide aby boli oči rovnomerne

@ghost1993 no to je tiez otazne, tam zavisi od toho aky typ strabizmu mas a pomery okohybnych svalov, moze a nemusi to byt
Vies, take veci mali riesit tvoji rodicia ked sa dalo a nie teraz ty

jankajanka13
23. máj 2025
@isis234

@jankajanka13 prosím ťa, koľko ste platili? Môžeš i do správy

@isis234 ahoj, manzel platil myslim 990 za jedno oko s dozivotnou zarukou plus 70e vysetrenie pred a 30e cca za kvapky po (atb kvapky, na zvlhcenie a tak) a bol to rok 2022 a ja dec 2024 som platila podla najnovsieho cennika v Neovizii momentalne, mala som tu najdrahsiu operaciu a plus samozrejme vstupne som mala myslim 70 a lieky tiez cca 20-30 uz neviem presne. Znami tiez rozmedzie 990-1000nieco za oko, kazdy mal inu operaciu ale z tych lepsich cize takto sa to pohybuje, avsak nam to nevadilo priplatit si, kedze je to na cely zivot so zarukou atd.

isis234
23. máj 2025
@jankajanka13

@isis234 ahoj, manzel platil myslim 990 za jedno oko s dozivotnou zarukou plus 70e vysetrenie pred a 30e cca za kvapky po (atb kvapky, na zvlhcenie a tak) a bol to rok 2022 a ja dec 2024 som platila podla najnovsieho cennika v Neovizii momentalne, mala som tu najdrahsiu operaciu a plus samozrejme vstupne som mala myslim 70 a lieky tiez cca 20-30 uz neviem presne. Znami tiez rozmedzie 990-1000nieco za oko, kazdy mal inu operaciu ale z tych lepsich cize takto sa to pohybuje, avsak nam to nevadilo priplatit si, kedze je to na cely zivot so zarukou atd.

@jankajanka13 vďaka. Nech to máte navždy

ghost1993
autor
23. máj 2025
@jankajanka13

@jankajanka13 išli všetci laserom alebo vloženie šošovky ?

ayato
23. máj 2025

Ja idem momentálne na operáciu do neovizie v BA. Budú mi vkladať šošovky. Nejakú časť mi uhradila aj poisťovňa. Bola som ešte v iclinic na vyšetrenie ,ale taký prístup tam, že by som si dvakrát operáciu u nich rozmyslela.

andrea901
25. máj 2025
@ayato

Ja idem momentálne na operáciu do neovizie v BA. Budú mi vkladať šošovky. Nejakú časť mi uhradila aj poisťovňa. Bola som ešte v iclinic na vyšetrenie ,ale taký prístup tam, že by som si dvakrát operáciu u nich rozmyslela.

@ayato ahoj, prosim, ake mas dioptrie a aky je postup ked cast uhradi aj poistovna? Ja mam dioptrie na jednom oku -2,25 a na druhom -3,5 a este k tomu astigmatizmus, tiez by som rada sla na operaciu ale zatial som sa neodhodlala.

ayato
25. máj 2025
@andrea901

@ayato ahoj, prosim, ake mas dioptrie a aky je postup ked cast uhradi aj poistovna? Ja mam dioptrie na jednom oku -2,25 a na druhom -3,5 a este k tomu astigmatizmus, tiez by som rada sla na operaciu ale zatial som sa neodhodlala.

@andrea901 -3,50 a -10,25. Plus tiež astigmatizmus, ten zase výrazne vyšší na druhom oku . Kvôli tomu rozdielu v dioptriach časť operácie uhradí poisťovňa. Riešila som si to žiadosťou na poisťovňu cez kliniku. Oni poslali papiere a chválili to. 600€ preplatí Union

andrea901
25. máj 2025
@ayato

@andrea901 -3,50 a -10,25. Plus tiež astigmatizmus, ten zase výrazne vyšší na druhom oku . Kvôli tomu rozdielu v dioptriach časť operácie uhradí poisťovňa. Riešila som si to žiadosťou na poisťovňu cez kliniku. Oni poslali papiere a chválili to. 600€ preplatí Union

@ayato dakujem pekne za odpoved, ja som v Dovere, ale aj tak moje dioptrie su oproti tvojim nizke, myslim, ze mne by to neschvalili, no pozistujem si to.

ayato
25. máj 2025
@andrea901

@ayato dakujem pekne za odpoved, ja som v Dovere, ale aj tak moje dioptrie su oproti tvojim nizke, myslim, ze mne by to neschvalili, no pozistujem si to.

@andrea901 tam nejde ani tak i výšku dioptrie ale o ten rozdiel medzi očami.

orisker
25. máj 2025

Neovízia!

gabrielladan
15. júl 2025

@ghost1993 jednoznačne Excimer v Bratislave,bola som tam na operácii, a to som mala -5 a na druhom -6... odporúčam 😊 chodia tam aj známi ľudia,... majú perfektný prístup, špičkové stroje. Keby dačo,vedia vás inde nasmerovať. A nejde až tak o číslovku pri dioptrii ale o oči celkovo.

ghost1993
autor
15. júl 2025
@gabrielladan

@ghost1993 jednoznačne Excimer v Bratislave,bola som tam na operácii, a to som mala -5 a na druhom -6... odporúčam 😊 chodia tam aj známi ľudia,... majú perfektný prístup, špičkové stroje. Keby dačo,vedia vás inde nasmerovať. A nejde až tak o číslovku pri dioptrii ale o oči celkovo.

@gabrielladan excimer riešia tuším len mínusové dioptrie

gabrielladan
16. júl 2025
@ghost1993

@gabrielladan excimer riešia tuším len mínusové dioptrie

@ghost1993 fakt? Mne sa zdalo, že aj + práveže. Do +6. Nad +6 je to už komplikovanejšie,to ja neviem. Samozrejme nie každý je vhodný kandidát aj keby má+1/-1.