Kvapky na suché oči
V zime mi povedala Dr že mám suché oči, nekúpila som si kvapky prestalo to a teraz už 4 dní ma veľmi pália oči aj zrak mam taky nedobry... Tak mi otec kúpil kvapky Artecal TripleAction dávam si ich od včera ale ako keby ma ešte horšie pálili oči.... Poraďte tie co mate skúsenosť aké sú na to najlepšie kvapky a aj vy keď mate suché vás veľmi pália
@ollynka a je to suche oko ? Bolo to aj diagnostikovane? Ci si len myslite ze to je toto?
@taktotedanie Dobrý večer, vy ste očná lekárka?
@barborka2223 ano
@taktotedanie a čo poviete na Hyal-Drop kvapky?
@barborka2223 aj tie su vhodne, nemaju konzervacne latky takze kludne
@taktotedanie ďakujem a ešte by som chcela vedieť nie je to tam napísané, za koľko dní by ma to mohlo prejsť?... A ešte jednu otázku kde máte vy ambulanciu? 🙂 Dúfam že sa Vás to môžem opýtať
@barborka2223 to je individualne aspon taky tyzden vy sim kvapkala intenzivne aspon 4-5x denne, dalsi tyzden by som znizila na 3x denne a uvidite ako sa budete citit
Kosice
ja na suche oci pouzivam kvapky Vizik, tie mi zakazdym pomôzu a hlavne ten ucinok sa dostavi hned
Vybrala by som si bez konzervacmych latok nie vizik
toto sa stava niekedy aj mne, skusala som uz viacere kvapky do zvlhcenie oci
@taktotedanie Zdravim, ktore kvapky ste mali na mysli, ze pacientom sa suche oko este zhorsilo? Dakujem za odpoveď
@itaa s konzervacnymi latkami ( vizik, visine..)
@taktotedanie pisala som.vam spravu 🙂
@taktotedanie Ďakujem. Mali ste pacienta, ktorému nevyhovovali žiadne umelé slzy príp. ešte nenatrafil na vhodné pre seba? Ja som zrejme ten prípad. Oči mám suché ( lekár+prístroj potvrdili) ale kvapky mi stav zhorsia - pouzivam vyslovene bez konzervantov. Somz toho naozaj zufala, pretoze pracujem s ludmi a cervene oči, prekrvene so zilkami mi prekazaju. Co by ste odporucili? Skusat dalej? Ako dlho by som mala vydrzat pri jednej znacke, aby som mohla spokojne povedat, ze toto zas nie. Dakujem velmi pekne.
@itaa ake ste skusali?
@taktotedanie vsetky od Hylo, dalej Hyaldrop, Ocu heal C, Artelac triple action, Thealosa duo.
@itaa pri suchom oku zacinam najskor protizapalovou liecbou kedze suche oko je v podstate zapal, cize zacinam yellox kvapky 2x denne, medzi to 5x denne umele slzy ( hylo gel) na vecer vita pos mast - aspon 7-10dni a zavisi dalej od stavu
Ak sa zlepsi pokracuje umele slzy ak nie este serove kvapky pomahaju ale to je fakt ze uz ked nic nezabera
Samozrejme v poslednom rade chirurgicka liecba uzatvorenim slzneho kanaliku
@taktotedanie dakujem vám
obsahuju yelox kvapky kortikosteroidy? ja mam glaukom . a kortikosteroidy mi nerobia dobre. a este ci sa mozu pouzivat s kvapkami proti tlaku arulatan, monopost.
Hylo gel, najlepsie bez konzervantov, ale zaviest slzne plugy, mam ich. Odvtedy kvapkam minimum
@histamin12 neobsahuju kortikoid, moze sa uzivat
@lucinkaboz zdravim, kde vam davali tie plugy? Ako dlho ich uz mate? Dakujem
@itaa v trencine, zavadzaju ich vsade na klinikach, cena okolo 120 e
Najlepsie je zaviest plugy, mala som extrem sucjhe oko, zo stupnice 30 asi 3, pomohol hylogel a silikon plugy
@taktotedanie tie pouzivam...je mozne ze pri suchych ociach zle vidim rozmazane??
@taktotedanie tak to mam aj ja taku liecbu teraz a zatial nic nepomaha..jedno oko uplne rozmazane

@taktotedanie nezabrali