Lámavé dlhé vlasy a chĺpky na bruchu
Ahojte, mam syndróm PCO a odrazilo sa to hlavne na mojich vlasoch... Mastné ich mam často a hlavne sa mi neskutočne lámu.. Davam sa podstrihovat kazde cca 2 mesiace ale nepomaha.. Nefarbim sa, nezehlim.pouzivam masku, kokosovy olej a špeciálne oleje... Nic nepomaha...uzivam zinok.. Som zufala lebo mam dlhe vlasy a nechcem o ne prist... Stale sa mi tie konce lamu vyššie a vyššie :( a chlpky... Nieco okrem lasera alebl opilci?
@guava1989 môže byt, mame vodu zo studne a zrovna kvalitná nie je, myslim, ze mam z toho aj akne.... Nie je ani pitna..
Kamarátke sa na VŠ urobili lysiny na hlave z tvrdej vody. Doktorka jej kázala oplachovať minerálkou a pomohlo. Nebola jediná s problémami, ale mala najhoršie.
@kvetinka_123 ja by som odporucila brezovy alebo zihlavovy sampon + predavaju od znacky Dixi aj vlasovu vodu. Su to klasicke dobre produkty. Ako doplnenie by som si zakupila nejaku kvalitnejsiu vlasovu masku. A nic viac aby si si tie vlasy zbytocne nezatazovala. Chlpky nad perou si prejdi ziletkou a nikto to nezisti 🙂 Robi to vela dievcat, plet je potom jemnejsia a je po probleme. Na brucho ti pomoze slnko alebo solarko, opalis sa a bude po skaredych tmavych chlpoch.
@kvetinka_123 skús krém Jolen Bleach Cream chĺpky ti odfarbi a nebude ich tak vidieť
Len si tie chĺpky nad perou nehol prosím ťa.Stmavnu a stvrdnutú.Su rôzne depilacne krémy aj na tvár,ale najlepšie je ísť ku kozmeticke a tá ti odstráni voskom alebo pinzetou,alebo ti aspoň poradí.
Ja si chĺpky na tvari holim 7 rokov, tak isto aj ruky a ani nestvrdli ani nestmavli, to je len mýtus, baby co sa takto holia mi iste dajú za pravdu, určite lepšie ako chodiť chlpatá - teda ak ti to vadí.
@kvetinka_123 tak potom stopercentne skus ten filter, pomoze aj na pokozku. Ja mam taky, co sa montuje rovno na bateriu, medzi bateriu a hadicu. A urcite skus aj ten cistiaci sampon.
@kvetinka_123 mne najviac pomohol tento šampón https://www.notino.sk/loreal-professionnel/seri... ja som mala mega poškodené končeky.
@caroline_ tak ja si ruky holim tiež 🤣 lebo som tmavý typ a svetlu pokožku mám... Ale nemam ich nrjake tvrdé to je pravda aj ked si ich holim, tak raz za mesiac 🙂 len je to otrava všetko... Najradšej by som išla na laser, len mam teraz dost inych vydavkov a vraj to aj bolí...

chlpky neporadim, ale pri vlasoch dost zalezi, aku mate doma vodu,. Mne sa brutalne lamu tam, kde je nekvalitna voda. Ked je tvrda voda, tak sa mi rychlo mastia pri hlave, ale v dlzkach su suche a lamave. Teraz sme si kupili filter na sprchu a to pomohlo. Skusala som predtym oplachovat octovou vodou, ale filter je lepsi. Chystam sa poriesit si aj cistiaci sampon, tym raz za mesiac umyt vlasy (inak normalne pouzivat bezny)- vraj ten sampon pomaha odstranit nanosy mineralov a chloru z vlasov, budu lahsie, jemnejsie (len po nom treba pouzit kvalitny kondcicioner).
No a napokon, celkom podareny je biosil - podporuje zdravie vlasov a stoji malo.
Skusala som este aj kolagen, kupila som si morsky, ten najkvalitnejsi, tam sa mi zdalo ze to trosinku pomohlo kvalite vlasov, ale nie moc (v porovnani s tym, ake to bolo hnusne na chut a ani lacny nebol).
Bohuzial, najviac pomaha to, co mozem najmenej ovplyvnit a to je kvalita vody v kohutiku...