Laparoskopia kvôli endometrióze a odstránenie vzrastov
Prosim vas o nazory kto ma skusenosti s laparoskopiou ja som ju mala mat v aprili na sliaci koli endometrioze a vzrastom lebo mam bolestivu menstruaciu koli korone som to zrusila a mala by som ist v septembri no dako zacinam pochybovat a bat sa, komu to uz robili? Aky je postup? Je to rizikova operacia? Strasne sa bojim
Netreba sa bat. Mala som dve laparoskopie, na Slovensku a v Cechach. V Cechach mi po narkoze nebolo nic , no tu na Slovensku mi bolo otrasne. Tyzden po som bola doma PN. Drzim palce.
@gabicka32 tiež som bola kvôli endometrióze.. Pár dní som poležala v nemocnici, bola som slabšia, boľavá, ale nič čo by sa nedalo prežiť. Držím palce, nech už to máš za sebou, a nech už to nemusíš riešiť.
Je to v poho, tie loziska treba dat von, inak mozu lepit na seba vnutornosti. Bolestive to je tak normalne, mas 3-4 ciarky na bruchu, vlastne jedna z nich je vzdy v pupku, tadial ide kamera. Neni to nic tragicke. Na druhy den Ta postavia a ides sa osprchovat a fungujes postupne.

Sla som kvoli endometrioze. No ked sa preberes z narkozy dva krat ti na vyskakovanie nie je 🙂 ... ako po kazdej operacii. Ale zotavujes sa rychlo, predsa len mas na bruchu len 2- 3 malinko zasite casti (kade operovali a jedno na kameru). Do 3 dni ma pustili domov, do tyzdna som bola normalne v praci bez problemov.