Laserová operácia očí - negatívna skúsenosť
Ahojte mamičky,
pred vyše troma tyždňami som bola na laserovej operácii oboch očí. Mala som operovanú krátkozrakosť a astigmatizmus (cylindricke dioptrie), mala som -1,75 a druhe oko -2,25. Stále vidím strašne rozmazane, videnie iba na blízko je ako tak ešte v pohode. Teraz mi nesedia ani okuliare, čo som mala ale nevidím ani bez nich. Kedže sa starám o dve deti a chodím popritom do práce je to pre mňa dosť náročné. Pravidelne si dávam do očí kvapky, aj slzy a aj sem tam krém. Som z toho už strasne unavena a vyčerpaná. Chcela by som Vás poprosiť, ak ste mali podobnú skúsenosť, tak či sa to vôbec vyriešilo samo, alebo čo mám vlastne robiť, aby som sa čo najskôr dostala do normálneho stavu. Alebo, či to je len proste stav, ktorý sa nevyrieši. No vážne už neviem čo mám robiť. Strasne ma to vyčerpáva. Na kontrolu idem 19.06. ale už teraz viem, čo povedia, že treba vydržať, ale dokedy??????? Poprosím aj negatívne skúsenosti s takýmito operáciami. Ďakujem za každý príspevok.
Znamej syn slepacil 2 mesiace 🙂
@zuzanka.zuzu no niekomu sa modrina zahojí za týždeň, inému za 10 dní a niekto ju má dva týždne....prečo? no lebo....každému sa hoja rany inak...laserová operácia vytvára jazvu a vieš povedať dopredu komu a ako dlho sa bude hojiť? veď to nevedia ani lekári, preto sa podpisuje aj vyrozumenie o možných rizikách pred operáciou....lebo každý sme iný
ahoj ja som bola cca pred 4 rokmi. Davali mi dole dost vysoke dioptrie + astigmatizmus. Urcite obdobie (cca do 3 mesiacov) som videla akoby rozmazane. Aj ked som bola na kontrole tak ostro som videla len cez malicku dierku, vtedy to bolo OK. Po cca 3 mesiacoch sa to upravilo na jedno oko vidim super na druhom mi este pol dioptrie ostalo, tak tam je to videnie rozmazane (ale viaceri odbornici mi povedali, ze v neskorsom veku sa to spravi samo). Uz som si zvykla ze tym jednym okom to videnie nie je 100 percentne, ale tiez to trvalo urcity cas cca pol roka. Doteraz mam ale suche oci a z toho ma bolieva hlava, hlavne po namahe oci (telka, pc, slnko), vtedy si musim kvapkat umele slzy (pouzivam optive) a nevyhnutnostou su slnecne okuliare.
@nellynka
@nellynka dioptrie-6 + astigmatizmus do tyzdna super zrak. Do roka zhorsenie nad -1. Dalsia operacia ( akoze reklamacia- zadara) Teraz je to uz 7 rokov dioptrie -0.75! Cize soferujem z okuliarmi. Osobne, nikoho nepoznam kto by mal taku zlu skusenost, ze 2x operacia a je to na ..Vlastne nepoznam nikoho kto musel ist 2x.
Mne operovali tiez aj dioptrie aj astigmatizmus. Stabilizacia asi 3 az 6 tyzdnov. Zlepsovalo sa to postupne tiez som videla rozmazane. Chce to trosku cas ale upravi sa to neboj. Ak je vsetko ok urcite sa neeobi korekcia po 3 tyzdnoch. Bude to v poriadku neboj sa. Operovali ma v 2009 a super do dnes.
@nellynka ahoj, mrzi ma ako to tazko znasas, drzim palce, aby sa to rychlo upravilo 🙂 osobne si myslim, ze to chce len cas, kedze si to mala zaroven s astigmatizmom. Mozem ti opisat tri pripady z najblizsieho okolia, ktore boli total odlisne. MM operovany vo stvrtok, stvrtok a piatok prespal a v pondelok s usmevom na tvari isiel do prace. Svagor(brat mm) mal silne dioptrie( obe oci -9), po operacii videl prd, stale ako cez vodu, dostal docasne okuliare a po tusim pol roku mu robili korekcnu operaciu, z toho sa daval dokopy asi 2 tyzdne, ale videl dobre od prvej chvile. Kamoska, na jednom oku asigmatizmus, rozmazane videla asi 2 tyzdne, prezila si dost zle bolesti, ale od vtedy je ok. Operacie vsetkych su v rozpati 5-8 rokov dozadu. Ziadna recidiva. No a ja sa chystam na jesen 🙂
Takze, kazdy sme iny, inak znasame taketo zakroky a zasahy. Tiez mam obavu ako to zvladnem, dve male deti. Ak mam byt vyradena z obehu, neviem si predstavit to fungovanie u nas doma 🙂
Ahoj,
ja som tiez bola operovana, dioptrie som mala velmi silne a tiez aj astigmatizmus...nemala som takuto skusenost ako opisujes, iba prve dni boli take rozmazanejsie, ale co ti mozem poradit, urcite treba nosit kvalitne slnecne okuliare a mne doktorka, ktora ma operovala poradila zvyseny prisun vitaminu C, vraj to velmi pomaha hojeniu.
ahojte, maté skúsenosti s klinikou v Nových Zámkoch (operácia očí metódou EPI-LASIK) volá sa PANMED s.r.o..... ďakujem
@katarina_04 bola si tam na operacii? teraz to pozeram.. :D dakujem
Treba si radsej priplatit za novsie laserove technologie. Na zraku netreba setrit. Ja som bola metodou lasik, zasah do oka minimalny a do par hodin uplne bez bolesti som videla jak rys, na druhy den v pohode do roboty... uz je to 5 rokov a som spokojna... davali mi dole -4 dioptrie plus astigmatizmus
@tetapetra ja som bola dvakrat, po prvej op lave oko z 4,5 na nula , prave z 9 na 4. Po polroku druha op., stiahli to na 3, viac sa nedalo, ostala mi zjazvena rohovka, takze to uz ani nepojde. Ale naucila som sa v beznom zivote fungovat bez okuliarov, nosim ich len na soferovanie.
@zdstar nie nebola som, potrebujem ešte našetriť €.
@majka01_74 to ja by som nedokazala, strasne mi prekaza, ked nevidim
mam 2,5 a 4 a aj ked som mala menej ma velmi obtazovalo, ze neustale zaostrujem. tri je uz dost
znasam dobre sosovky a nosim tie
@majka01_74 takze si prva o kom viem, ze sa to nepodarilo 😉
@mircalla tiez som dlho nosila sosovky, ale od tehotenstva mi zacalu prekazat.
Tiez som si myslela ze budem potrebovat okuliare, ale nejak mozog zacal vnimat viac obrazy z laveho oka a zvykla som si 😊
Praveze som mala teraz problem zvyknut si na iny obraz ked mam okuliare pri soferovani 😊
Ahojte moji.. ja som bola na operácii oka po šedom zákale, asi 2 mesiace dozadu.. doteraz je to otrasné, lekárnička povedala, že sa to už nezmení, ľudia sa ma doslova báli.. začala som nosiť kontaktnú šošovku na operovanom oku, lebo bez toho to bolo príšerné.. v anglicku chodia reklamy na suché oči po reklame na laserové operácie prečo asi???, Lekár nejaký čo to robil laserové operácie priznal, že to je blud.. kopa ľudí má suché oči.. prosím , hovorite ľuďom nech neidú keď nemusia, radšej okuliare nosiť..
Chcem sa opytat pred 3 tyzdnami som bola na operaciu kratkozrakosti v 46 rokoch. Po operacii teraz nevidim dobre na blizko, tak zahmlene. Bolo povedane, ze mozem nosit na blizko po operacii. Ale uz 2x sa mi na 15 minut zaostrilo uplne a potom zase zahmlene. Mozu sa mi oci este zaostrit? Ma niekto s tym skusenosti? Dakujem.
@renata1973 ahoj, no vyskocila mi notifikacia, lebo som daaavno prispela do tejto temy 😜 ja som bola na operacii v novembri 2015 a ostro som zacala vidiet az okolo Vianoc, odvtedy ziadny problem a ziadna recidiva ... tiez som bola dost mimo z toho, ze nevidim, ale ubezpecili ma, ze to pride a prislo 🙂
@pilippon @pilippon
Ahoj, ja som bola na laserovej operacii z lasik 13.12.2019 a dnes riesim dilemu preco na lave oko envidim stale dobre pricom tam mam uz 0.Mala som diopptrie aj cylindre, na prave oko som videla hned v ren den, o tyzden uz na 150%. Na lave vidim akokeby mi s nim nic nebolo robene pritom uz tam nemam ziadnu dioptriu. Nakolko mam prave oko dominantne tak vidim vsetko na 150% ale rada by som bola aj keby to lave oko sa da dokopy..... Vraveli mi zevraj mozog si neuvedomuje ze uz vidim ale uz to budu tri mesiace takze som z toho nesvoja. Ty nevidis ani na jedno oko dobre? Kde si bola operovana?
@simonauri ahoj, ja som bola v Martine v Uvei operovana Lasekom 3.februara. v pondelok som mala kontrolu tak som citala horsie ako po piatich dnoch od operacii. Odstranovali mi dioptrie aj astigmatizmus. ten som mala aj plusovy aj minusovy, minusovy mi mali odstranit cely, z plusoveho len trosku lebo uplne odstranenie by som nezvladla. teda mozog by to nezvladol spracovat. podla doktorky sa to pomaly hoji a treba byt trpezlivy. tak sa snažím. vela zalezi od psychickeho rozpolozenia. ked mam horsi den tak aj horsie vidim, v lepsie dni mam pocit ze v istych momentoch vidim celkom ostro ale rýchlo to zmizne 😳 hlavne m stale boli hlava
@pilippon fuuu tak to mas este aj dost cerstve, u mna to uz budu zachvilku tri mesiace... Idem v aprili na dalsiu kontrolu tak som zvedava co mi povedia, podla mna sa s ttm nebude dat nic robit, ak tam mam 0 tak potom jedine pracovat s mozgom což neviem ako :DDD za tento rok som precitala uz 21knih takze oci sluzia dobre obidve do blizka len teda to lave oko na dialku ma metie....mam 20 rokov a velmi rada by som okuliare videla az tak za dalsich 20 :D
aktualizacia: som momentalne 5 mesiacov po operacii a je to konecne super. este niekedy ked su oci večer unavene tak je to videnie horsie, ale to len na pocitac. knihu citat alebo telku pozerat bez problemov. do dialky vidim tak super ostro ze mam niekedy pocit ze by som videla aj astronautov na mesiaci. horsie je to v šere a problem pocitujem pri soferovani v noci. svetla protiiducich aut mi vadia viac ako pred operaciou. donedavna som este lutovala ze som sa vobec na to dala, ale terqz uz nelutujem. akurat som stastna ze som to absolvovala pocas rodicovskej a nie pocas toho ako som chodila do práce, to by bolo strasne kedze robim s pocitacmi a so zlym zrakom by som nemohla vobec robit
@pilippon ahoj mne tiež operovali dioptrie aj astigmatizmus. ja by som sa ta chcela opýtať či si nosila non stop slnečné okuliare po operácii alebo len keď si bola vonku na slnku? Ja som momentálne 2 mesiace po operácii a vidím raz tak a raz tak.. Robím na PC a slnečné okuliare si zakladám občas aj pri práci na ňom lebo cítim ze ma bez nich bolia oči. Bojím sa ze sa mi pri tejto práci zrak ani nezlepší. V septembri mam kontrolu a už teraz mam obavy z toho co mi povedia. Dva týždne po operácii som videla lepšie do diaľky ako vidím teraz. Snažím sa stále kvapkat a dávať si gél ktorý mi predpisali. Občas ma ráno pália oči ako keď sa dlho pozeráš do obrazovky. Som z toho už niekedy riadne na nervy 😏

bola som operovana 12 maja, dva tyzdne som bola v uplnej rozmazanej hmle a len par dni vidim ostro...dnes som bola na kontrole a este to nie je dokonale zhojene, ale dioptrie 0...povedali, ze sa to stabilizuje tak do dvoch tyzdnov, lebo ked mam oci namahane stale sa mi rozmazava a taktiez do bola tragedia na dialku aj na blizko, nevidela som ani na telefon ani citat malej , s cim som predtym nemala ziadny problem :D ...bude dobre neboj 🙂