Laserová operácia očí - negatívna skúsenosť
Ahojte mamičky,
pred vyše troma tyždňami som bola na laserovej operácii oboch očí. Mala som operovanú krátkozrakosť a astigmatizmus (cylindricke dioptrie), mala som -1,75 a druhe oko -2,25. Stále vidím strašne rozmazane, videnie iba na blízko je ako tak ešte v pohode. Teraz mi nesedia ani okuliare, čo som mala ale nevidím ani bez nich. Kedže sa starám o dve deti a chodím popritom do práce je to pre mňa dosť náročné. Pravidelne si dávam do očí kvapky, aj slzy a aj sem tam krém. Som z toho už strasne unavena a vyčerpaná. Chcela by som Vás poprosiť, ak ste mali podobnú skúsenosť, tak či sa to vôbec vyriešilo samo, alebo čo mám vlastne robiť, aby som sa čo najskôr dostala do normálneho stavu. Alebo, či to je len proste stav, ktorý sa nevyrieši. No vážne už neviem čo mám robiť. Strasne ma to vyčerpáva. Na kontrolu idem 19.06. ale už teraz viem, čo povedia, že treba vydržať, ale dokedy??????? Poprosím aj negatívne skúsenosti s takýmito operáciami. Ďakujem za každý príspevok.
@nellynka aká je teda príčina tvojich ťažkosti? Ja mám presne taký istý problém po operácii ako
@pilippon,je to riadne zlý pocit. Ale ja v noci necítim pálenie ale akokeby som mala v očiach vysypaný piesok, také rezanie a ani neviem očí rozlepit kým sa mi nezaleju slzami. Každý večer pred spaním si dávam kvapky umelé slzy. a takýto to so slnečnými okuliarmi, musím nosiť aj v zime.
@janulienka83 no mne diagnostikovali sklerozu miltiplex a kedze som ju uz mala v tom case, co som samozrejme netusila, tak to hojenie, resp. porucha prenosu signalu z oka cez ocny nerv do mozgu nebola dobra, resp. musela som si na to dlho zvykat. Po troch mesiacoch cca to bolo uz ok. A teraz mam zhorsene videnie, resp. dioptrie ale z liekov, ktore denne beriem.....a ziadna operacia mi nepomoze..... Takze ja ti radim len byt trpezliva, ono to bude fajn. Prajem ti vela zdravicka!!!
@nellynka ďakujem no pochybujem že to bude lepšie keďže na operácii som bola v r.2013 a nelepší sa to.
@janulienka83 a kde ste bola operovana prosím vas?
@palinohavino v Trnave
Ahojte, citam vas e skusenosti po laserovych operaciach. Ja som 12 den po operacii. Po tyzdni som videla rozmazne, ma to zneistilo ale na 9 den lave oko zacalo vidier ostro, ma to upokojilo aj lekar vravel ze je to OK a chce to trpezlivost ale tak mi napadnu vselijake scenare, pretoze Na prave oko stale vidim rozmazane. Mali ste aj vy rozdielne videnie v ociach?
@ccce no ja som bol na operácii 21.12.2021 z lasikom všetko bolo ok len dnes po 5 dňoch som na ľavé oko od rána vidím rozmazané a trošku sa bojím či sa to napravi, vie mi niekto povedať či sa to upraví?
@klody412 ahoj, ako to máš teraz? Ja by som mal ísť teraz stredu, mam -2.00 a slabý astigmatizmus. Lenže robím prácu, kde kukám na tri monitori celý deň. Plánujem 5 dní dovolenku a potom do práce, nemôžem si dovoliť nevidieť na blizko. Ako to máš, už vidíš dobre?
Ahojte, ja som bola operovana 24.maja. Vidím rozmazano, že vraj prave oko v poriadku,a ľavé nie. Tak mi bolo povedané na kontrole. Nevidím dobre ani čítať,ani do diaľky. Vraj bude treba na ľavom oku niečo prestreliť po absolútnom dolieceni. Máte niekto skúsenosť o čo ide? Keď mám vraj prave oko v poriadku, prečo ním nevidím lepšie?
@primadona Údajne sa nemajú nosiť okuliare,lebo mozok si ťažšie zvyká na pooperačny stav. Je tam veľa zmien. Aspoň tak som to pochopila, čo sa týka trifokalnych šošoviek. Je to vraj veľa zmien. Oči by si mali odvyknut od okuliarov. Ale sú situácie, že ich použijem keď nutne potrebujem. Len na krátky čas. Štve ma to,a ešte to čakanie a strach.
@jeanette9 ja sa ani necudujem, že ich ohovárajú. Tiež som tam bola a lutujem toho. Naozaj, keď si človek číta tie prispevky, tak vysetrenia boli odflaknute. Osobne mi namerali o 0,5 mensie dioptrie, ako som nosila okuliare a po dvoch mesiacoch nevidim do dialky ostro a hlavne sa mi pokazila ostrosť do blízka, čo je divne, lebo do 40tky mám daleko, aby som potrebovala okuliare do blízka. Nelepsi sa ani citlivosť na svetlo v noci, takze keď šoférujem, ostatne auta ako keby mali rozmazane svetlomety.
@jeanette9 ja som písala veselemu, či môžem dôjsť na pooperacnu kontrolu a ani mi neodpisal. Podľa mna nemá zmysel ani k ním chodit na kontroly, lebo si podľa mna nepriznajú chybu, ani keby ju spravili. A citat nemôžem ani ja, ani si vytrhať obocie, lebo neviem do blízka zaostriť. Celé zle.

@klody412 ahoj, skoro nonstop, aj teraz nosim okuliare aj ked je zamracene. mam oci podstatne citlivejsie na slnko. to ranne palenie oci poznam...mam pocit ze ich musim doslo a rozlepit, je to len chvilka po zobudeni ale toto aj mne lezie n nervy