icon

Lekár mi tykal

23. máj 2022

Ahojte pred par dňami som bola u lekara. Týkalo sa to očkovania do krajín mimo Európy. Bola som tam aj s mamou. Očkovali sme sa obe, keďže cestujeme. Lekár mi po celý dobu tykal. Mne sa to zdalo maximálne nevhodné. Ja som mu netykala. Nepoznáme sa, videli sme sa prvy krát. Mam 27 rokov. Ešte tam o mesiac pôjdem. Chcem ho na to jednoznačne upozorniť, som dávno dospelá, tak nech sa nejako správa. Akým spôsobom mi odporúčate aby sa lekar zbadal ?

autor
24. máj 2022

@viestta lekar, ktorý nemá zmluvy s poisťovňami moja zlata je len podnikateľský subjekt, ktory nema pravidelne prijmy od poisťovne ale len od cloveka ktory k nemu zavíta. On potrebuje z niečoho žiť, keď ma takú stratu tak z čoho žije ? Toto je skonštatovali skutočnosti ako to na Slovensku chodí. Tuším si sama lekárka tak by si mohla vedieť aké prachy sa v tom točia. Či povedať pravdu ako to na Slovensku chodí nie je in ? Treba si priznať sú lekári ktory zoperuju všetko čo sa hýbe len aby za to dostali zaplatené a mali pre nemocnicu body od poisťovne, zubári ktory vrtaju aj zdravé zuby alebo navrhujú riešenia ktoré zatazia pacientovu peňažnú čo najviac a nie sú potrebné či očkovať všetko čo dýcha aby mal z toho tiež profit. Ten kto vidí aj zakusie (špinu) nášho zdravotníctva a bezcharakternych lekárov vie o čom tu píšem. Proste tak to je a nezmeníš to. Prežitok zo socializmu kedy bol lekar pan boh a ma vždy pravdu už mizne. Začal kapitalizmus a podla toho sa všetko riadi aj zdravotníctvo. Pacient ma právo na informácie a pokiaľ rozumie ekonomike a vír systém fungovania, pripadne zažil neprijemne situácie na vlastnej koži ako niečo funguje a nefunguje tak sám dobre vie.

kubkovamama
24. máj 2022

He,prepáč,ale ak teda vysokoškolsky vzdelaná kvázi inteligentná dospelá osoba pýtala radu ako sa vyhnúť tykaniu na fóre primárne určené matkám...Ja sa smejem,prepáč ešte raz.Poviem do kelu netykajte mi a vybavené, škoda s tým ísť na net

viestta
24. máj 2022

Ty sa tu strapnujes tak dokonale, že toto by hocikto nezvládol. Ci je lekár podnikateľ, či pracuje pre nemocnicu, má zmluvu s poisťovňou.... je v tomto prípade úplne irelevantné. Ty si sa nedokázala ozvať aby si si chránila svoju osobnú integritu. Teraz vyťahujes hlúposti úplne mimo kontextu. Problém je, že si neotvoril ústa vtedy keď bolo treba. To je ten problém, nie financovanie súkromnej ambulancie. Zbytočne deries klávesnicu. Radšej trenuj asertivitu. Lebo pasívnu agresivitu máš už zvládnutu, to predvádza v každom komentr, už len natrénovať ako sa účinne a v správny moment brániť, keď niekto naruší tvoju komfortnú zónu.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
danulicek
24. máj 2022

každá máme nejaké problémy. mne minule povedal chlapec v autobuse, odhadom asi 14r: TETA, poďte si sadnúť. bola som z toho mimo poldňa, lebo viac by ma v 35 rokoch potešilo, keby mi povedal: ideš si sadnúť? 😀

inak so všetkými svojimi titulmi verím, že táto téma je vymyslená a že 27-ročné ženy riešia v živote iné veci 😀 ale ak chodia s mamami k lekárovi, tak možno ani nie 🙂

antonka
24. máj 2022

Jaj takže... Ono to teraz funguje tak, že keď ti niekto urazí ego ( napr tým že ti nevyká) tak na neho vyhrabeš všetku špinu ktorú na nete na jeho meno nájdeš? A potom s tým urobíš čo?
Akože chudák kuriér ktorí je nový príliš familiarny, donesie ti s úsmevom balíček a povie ti ahoj...
Mňa by ani len nenapadlo si zisťovať na niekoho jeho finančný stav, či dlžoby alebo hocičo 😳akože čo by som s tou informáciou robila?

autor
24. máj 2022

@nurielka neviem odkiaľ si nabrala, že by som mala hovoriť staršiemu lekárovi že som s nim nepasla husi. Celý čas sa v mojich riadkoch vyjadrujem slušne a aj to že ho na to nabudúce upozorním. Nebudem mu týkať ani nič podobne.

@danulicek ty si tiež sedíš na dráte. Precitaj si to celé, je tam vysvetlena aj mama.

Nechápem silou mocou ľudí čo sa chcú narvat do tejto diskusie len aby bolo. Už je to dávno uzavreté a hotovo ale rypnut treba aby si mala krajší deň ?

@viestta nebola si tam, nevieš. Financovanie zdravotníctva je pravdivé to čo som napísala a o charaktere lekárov. Pravda môže byt pre teba nepríjemná ale tak to proste je. V každom povolani.

kitycat
24. máj 2022

@viestta ze este vladzes 🤣🤣

1didiana1
24. máj 2022

ako ja len nechapem preco s tym mas taky problem. isto to nemyslel nijak zle. fakt, ze toto tu potrebuje niekto riesit a robit z toho taku vedu. ak ti to bolo neprijemne, mala si mu to povedat na mieste

viestta
24. máj 2022

Pre tvoje dobro: už sa tu nestrapnuj. Čím viac píšeš, tým si trapnejsia. To, že sa nevieš ozvať keď treba nemá nič spoločné s financovaním konkrétnej ambulancie. Chod do kúpeľne a pred zrkadlom trenuj: Vykajte mi, prosím. Ďakujem.

diaszoky
24. máj 2022

Neriesila by somto

nurielka
Autor odpoveď zmazal
sisa_s
24. máj 2022

Mna by zaujimalo len, o aku nepovinnu vakcinu islo, ktoru ti nutil ? 🙂

elementissa
24. máj 2022

To fakt vám záleží na tom, či vám ľudia vykaju alebo tykaju???? No koniec 🤣🤣🤣 očividne nemajú Slováci inakšie problémy 🤣 no strašne dehonestujúce, keď vám niekto tyká, ozaj. Keď sa so mnou baví niekto pekne, tak mi je jedno či mi tyká alebo nie, väčšinou si aj tak s každým potykam, lebo je to príjemnejšie. Ale podľa diskusie, niektorí ľudia asi zakladajú svoju životnú hodnotu na tom, či im niekto zavykal alebo nie. Ich veličenstvám osvieteným by bolo treba onikať, aby sa im teda dostalo váženej úcty 😆😅😅

sparkling
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl mna by zaujimalo, aku ma suvislost studium SJ s tym, ze sme akoze nepochopili to, ze autorka poukazovanim na to, ze ma titul vlastne poukazuje na svoj vek. Cize zhrnutie este raz. Ak sme nepochopili, ze autorka priamo poukazanim na titul pred menom poukazuje na svoj vek (co sice je logicka suvislost), tak sa mame ist doucit SJ na strednu (co je kravina)😳😳😳 kto prosim tu spojitost chape, vysvetlite mi to 🤷🏼‍♀️ Lebo mne asi jeden ING. nestaci na pochopenie takto zlozitych veci

anonymous87
24. máj 2022

@sparkling no my sme to cele proste nepochopili 😅
A este aj zavidime. Co ti poviem 🤷‍♀️

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2022

@sparkling mas dojem, ze ja som autorku pochopila?😀 Ale vobec mi to nevadi, lebo jesitnu inzinierku nemusim chapat, dolezite je, ze je zaockovana a pojde na dovolenku. Mala by vsak mysliet aj na opicie kiahne, lebo ona je taka mlada, ze proti tym pravym zaockovana nebola, tak nech sa nam neosype😝

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2022

@anonymous87 Mna by len strasne zaujimalo, co jej tak asi mame zavidiet-nech citam ako citam, este som nic take nevycitala z jej prispevkov😀

viestta
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl ja tiež netuším, čo už je tu na zavidenie

anonymous87
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl no vsak titul a exoticku dovolenku 😂✌️

sparkling
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl
@anonymous87 ten titul jej zavidime predsa.

danulicek
24. máj 2022

tak evidentne to nie je dávno uzavreté, keď na 7 stranách sa rieši, že ťa urazilo tykanie lekára atď.. a stihla si medzitým poriešiť aj analýzy na finstate, vakcíny, svoju úroveň aj závidenie titulu. a áno, máš pravdu, sedem strán som pre podrobné vysvetlenie nečítala, nebavilo ma to, len som si prešla pár príspevkov, vrátane tvojho úvodného, kde ma upútalo, "že si dávno dospelá". stačilo mi 🙂 a nie, nemusím rýpať, aby som mala krajší deň, viem si ho spraviť aj bez toho. len sa čudujem, aké životné problémy majú ľudia, ktorí by si mali užívať svoj pekný vek a mladý život 🙂 zvlášť, ak v realite sú ticho, ale v anonymite vedia z toho urobiť drámu, ktorá vedie od tykania až k financovaniu ambulancie... a to ti píšem ako človek, ktorý tiež nie vždy dokáže povedať na mieste, čo chce, ale beriem to ako svoj problém, na ktorom musím pracovať, nie problém druhej strany, ktorá nemá vešteckú guľu... a ako človek, ktorý sa nad takýmto problémom, ktorý teba dokáže nasrať natoľko, aby si ho riešila na MK a hľadala po finstate jeho príjmy, len pousmeje, pretože rieši iné životné problémy 😉

ako v úvode píšeš, že si dávno dospelá a nech sa teda doktor nejako správa. tak áno, si dospelá - skús sa teda o mesiac ozvať, že ti tykanie vadí, aby sa teda zbadal... povedz mu to presne tak, ako si to napísala tu a považuješ to za slušné vyjadrovanie, nie aroganciu. je to ťažké? A skôr, ako budeš odporúčať ostatným vrátenie sa do lavíc a zopakovanie čítania s porozumením, skús si pozrieť, na čo tu ženy reagujú: nezáviďte mi ten titul, preboha... mám svoju úroveň. inak by som mu povedala, že sme spolu husi nepásli... skutočne ti nemáme čo závidieť, ver mi 🙂

autor
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl tiež by zaujimalo, čo tu stále nacvicujes s pani inžinierkou. Chytas sa nonstop od začiatku toho titulu. Bol z mojej strany spomínaný v inej súvislosti (áno stačilo tam prečítať celú jednu vetu s porozumením a nie posledné slovo a to vytrhnúť z kontextu a vyťahovať ho tu 7 strán). Všetky tvoje príspevku sú irelevantné a len podpichujes. Ako si mam potom vysvetliť tvoje jednanie v tejto diskusii, keď si nepriniesla nič prínosné a ideš dookolocka to isté bez sebareflexie? Mas lepší deň, keď tu točiť o tom istom a názov diskusie je iný? Mohla by si sa už zbadať, keď nemáš čo priniesť tak mlč. Ja na tvoje nonstop detinské podpichovacky nemám čas ani náladu. Niektoré to pochopili (aj vedeli o koho pravdepodobne ide a že je to taky typ) a holt niekto si ide nonstop svoju od veci pesničku, len aby sa mohol zapojiť a byť zaujímavý.

michaelam2
24. máj 2022

fuha tak ked uz ty spomenies sebareflexiu niekoho ineho tak to je uz silna kava

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2022

Mila autorka, ja som do tejto Tvojej slavnej diskusie pridala asi 3 prispevky, dva su o par cm vyssie, tento je stvrty a v prvom som Ti poradila, co mas doktorovi na buduce povedat. Takze tu netrep hluposti, nikoho az tak nezaujimas. Na buduce bud radsej v realite asertivna, na MK sa tvaris ako velka sefka, v realite si asi len taka zakriknuta siva myska.

vsauce_
24. máj 2022

Fakt by si sa mala nad sebou zamyslieť. Vzťahovačné dieťa, ktoré si stále bude kopať nožičkami. Nezabudni potom lekárovi napísať aj zlú recenziu, aby náhodou netykal aj ďalším luďom.

srferreira
24. máj 2022

@nurielka mne pripomina tiez pubertacku co nad nu nie je 😂 div si este nedupne nohou, ale ja uz mam 27 vykajte mi.
Autorka aby ti raz do toho tvojho zdvihnuteho nosa nenaprsalo, a potom ti ani vek s titulom nepomozu.

autor
24. máj 2022

@vsauce_ takže podľa teba je v poriadku že od začiatku tejto diskusie sa spustil neadekvatny lync a navazanie. Keď sa branim a vysvetľujem, tak to už je zle ? Gratulujem k sudeniu a spravodlivosti. Jeden môže, druhý nemôže. Precitaj si celú diskusiu a potom hodnotiť, či bolo všetko tak odkomunikovane od ostatných aby si mala čisté svedomie vyjadriť vhodný názor.

vsauce_
24. máj 2022

Ja som toho prečítala dosť na to, aby som vedela, že sa nevieš správať, nemáš sebareflexiu a dokážeš len poukazovať na chyby druhých. Radšej sa pozri na seba ako sa správaš a ako z jednej veci dokážeš urobiť nekonečný problém.

nurielka
Autor odpoveď zmazal