Letím sama, mám úzkostnú poruchu
Ahojte,
chcem sa opýtať, najmä tých, ktorí majú taktiež úzkosti. Letím o mesiac z Viedne sama, som na antidepresívach už cca mesiac a mám strach z ľudí, uzavretých priestorov, hoci je to s liekmi už lepšie a zvládnuteľné. Preto som sa chcela opýtať, ako ste zvládali cestu? Pre prípad, mám aj neurol. O mesiac mi možno bude znova lepšie, avšak veľmi mi vadia nevetrané priestory a zlý vzduch.. Rada by som to zvládla bez paniky.
Ďakujem🙂
@vulka to je dobrý nápad, skúsim určite, ďakujem🙂
daj si neurol pred cestou, ja si davam 2, mala som uz v lietadle panicky zachvat, takze uz sa pekne predpripravim
Ja síce nemám ad ale oanicky strach z lietania a tiež občas letím sama. VZDY sa našla dobrá duša ktorá sedela vedľa mna a celý let ma držala za ruku 🥰. Sam Boh mi ich poslal 😄
Prajem ti, aby si tiež mala to šťastie.
Neurol by som asi nebrala, keby som išla sama je to dosť silný liek. Aspoň moja mamka je po ňom ako opitá.
@zobaka 2? Pred letom? Prespis cestu? Ako dlho ti potom trvá kým normálne fungujes? Zisťujem, lebo tiež hľadám nejaké triky ako prežiť let
@simona20201309 neprespim a dokonca nespim ani po prilete, 0,5 mg je slaba davka, mna to neuspi, cca pol hodinu pred si treba dat
@zobaka bojíš sa menej? Pomáha to?
Mňa by zaujímalo co berú ti ľudia, čo prespia celý let, q nezobudia sa ani keď potrebuješ cez nich prejsť na WC...
@simona20201309 bojim sa stale, ale urcite to ukludni, najma cloveka, ktory to nikdy nebral, ked som dala muzovi ten zaspal v lietadle
@simona20201309 podla mna to su taki, ktori lietaju casto a vobec sa neboja, lebo ja som ako napnuta struna 😂
Komunikacia s niekym prijemnym je rozhodne dobra rada🙂 Vyskusaj, to by mohlo pomoct. Ja osobne takyto problem nemam, ale moja sestra ano, nastastie je uplne najkomunikativnejsia z rodiny, takze sa takychto veci neboji a dokaze to v pohode tym padom prekonat :D
Ak chcete lieky, skúste si ich dať najprv doma na skúšku, aby ste v lietadle neboli nemilo prekvapene, čo s vami spravia
ja napríklad z letu ako takého strach nemám veľký, skôr z letiska, že tam bude zlý vzduch, veľmi veľa ľudí a budem sa cítiť stiesneno. ale ak sa to dá zvládnuť s neurolom, tak potom som rada🙂 ďakujem vám veľmi pekne za rady
ja sa letu nebojim tiez, mne bolo zle z toho tlaku v lietadle, inak co sa tyka vzduchu tam nie je zly vzduch klima ide poriadne, ze je tam dost zima

Nedokážeš sa nikomu prihovoriť? Vytvoriť tak komunikačnú partiu na let. ja som to robila tak, že som si vyhliadla mne príjemného človeka a prihovorila som sa. Potom už cesta prebehla dosť v pohode.