icon

Lexaurin alebo Neurol: Ktorý je lepší proti panike v lietadle?

5. aug 2024

Dobry den, chcela by som sa opytat, ktory liek je vhodnejsi proti panike v lietadle? Cesta lietadlom trva cca 2,5hodiny (Turecko). Ziadny z tychto liekov som doposiela neuzivala. Kedy śje ho vhodne uzit pred nastupom?
A tiez otazka znie, ci nieje problem to ze mam nizky tlak 90-95/60-70.
Lieky neberiem ziadne..vek 42.

ivka225
5. aug 2024

Máš zlé skúsenosti s letom? Lebo fyziologicky je to niečo ako cesta autobusom.

di1234
5. aug 2024

Ak neberieš lieky, prosím nedávaj si takéto silné lieky, ak nemáš žiadne zdravotné indikácie. Odpáli ťa to na Melmak.

autor
5. aug 2024

@di1234 tak potom co mi odporucas?

di1234
5. aug 2024

Nech ťa niekto chytí za ruku hlavne pri vzlietaní a pokojne nech ťa za ňu drží počas celého letu. Zatvor pri vzlietaní oči, žuj žuvačku, aby ti nezaľahlo v ušiach a prípadne si daj 2 poldeci predtým.

autor
5. aug 2024

@di1234
poznam sa a viem ze si musim nieco dat…nepytam sa ci mam niekoho chytat za ruku alebo vysvetlovat preco je to tak. Dakujem ;)
@ivka225

mondolina
5. aug 2024

0.5 mg Neurol ťa určite nikam neodpáli🙈 kľudne si daj.

autor
5. aug 2024

@mondolina dakujem konecne odpoved k veci 🙂 mas osobnu skusenost? Nespadol ti z toho tlak?

deti95060810
5. aug 2024

neurol 0,25 ... pre prípad... vyskúšaj doma si dať 1/4 tabl. alebo 1/2 tabl.
nič hrozné...pred odletom daj cca 1-2 hod.
účinok lieku nie je dlho - je to z tých slabších oblbovákov...len pozor - je na predpis...
však vyskúšaj aj magnézium..možno že zaberie.
Neurol maj v kabele pre prípad.

zuzubb007
5. aug 2024

Presne ja mám paniku z letu, prvýkrát som si dala neurol tento rok na dovolenku a rovno celu tabletku, a akože nič ti to nespraví, absolútne žiadna únava alebo čo, akurát mi nebusilo srdce ako pred infarktom a trošku to prežívanie to utlmi, a stačí si to dať tak 45 minút pred odletom

ndrag
5. aug 2024

Skusala som neurol a mam prirodzene nizky tlak. Ak to je tvoj prvy let, tak skus bez, ale zober si lieky do kabelky k sebe nech mas nejaku barlicku keby na teba prisla panika. Zabera to tak do hodky. Ked si to das, tak pocitaj s tym, ze mozno stratis prvy den dovolenky, lebo budes ospala a utlmena. Nepi na to urcite ziadny alkohol, ani kvapku.

janulka182
5. aug 2024

skus si ten liek dat o niekolko dni skor, aby si vedela ako funguje a ako sa budes citit. daj si ale len kusocek, ani nie polku. mozno ti bude stacit. a nemam sice rada alkohol, ale nepomohol by ti namiesto lieku pohar vina na letisku.?

mondolina
5. aug 2024

nespadol mi z toho tlak,

autor
5. aug 2024

Cize lepsi je neurol ako lexaurin???

mondolina
5. aug 2024

to je jedno

autor
5. aug 2024

@mondolina brala si aj aj a ucinok uplne rovnaky?

mirka2405
5. aug 2024

Ja si dávam Neurol 0,25, takisto mám nižší tlak, pomôže mi to sa ukľudniť.

mondolina
5. aug 2024

prečítaj si príbalový leták,

jaskolka
5. aug 2024

Robila som v ústave aj na oddelení. Používali sa tam aj tieto lieky.
Lexaurin je podľa mňa väčší "guláš" ako neurol. Aj pacientom sme dávali viac Neurol, keď boli nekludni ci nemohli spať. Po Lexaurine sa na druhý deň veľa ľudí sťažovalo, ze sa blbo cítia, akoby ich (citujem) zmlátili palicou.

autor
5. aug 2024

@jaskolka poslala som ti sukromnu spravu 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
monikazs
5. aug 2024

Ja som.si dala Sedativ PC, 2ks 2 hodiny pred letom a 2ks pri nastupe.do lietadla. Nepomohlo. Vobec.

koniarova
5. aug 2024

Neurol. Úplne v pohode. Nič sa ti strašne nestane. 😁 Vyskúšaj doma.

di1234
5. aug 2024

Inak baby to sa viete takto jednoducho dostať k takýmto liekom? Ja mám pred takýmito liekmi ozaj veľký rešpekt. Raz som si dala polovicu xanaxu kvôli jetlag-u a bola som hotová ešte 2dni.

deti95060810
5. aug 2024

@di1234 xanax je silný...
predpíše obvodný.. .povedz že máš problémy a potrebuješ nejako prežiť...

deti95060810
5. aug 2024

@monsterablue k psych. sa dostane o 3 mesiace...
lekári píšu na recept brať podľa potreby...

taktotedanie
5. aug 2024

Guajacuran- volnopredajne
Neurol sposobuje arytmiu

lavender94
5. aug 2024

Lexaurin je silnejší, nemusela by si sa po tom cítiť dobre, hlavne keď s tými liekmi nemáš skúsenosti.
Daj si predpísať 0,25mg neurol. Skús si dať prvý krát keď budeš doma v klude aby si vedela, ako na teba pôsobí, či nebude stačiť napríklad polovica tabletky. Aby si nebola zbytočne dofetovaná na letisku. Veľa ľudí užíva pri letoch neurol. Každý deň mame aspoň jedného takého pacienta

ivka225
5. aug 2024

Ale dúfam, že tie lieky používate iba v prípade, že ste už leteli a mali ste vážne problémy. Ak ide o váš prvý let, tak žiadne lieky - skutočne je to niečo ako cesta autobusom.