Lexaurin rozpustený v čaji
Dobrý deň, prechádzam ťažkým obdobím. Na základe toho nemôžem v noci spávať. Známa mi poradila Lexaurin. Ja mám ale problem s prehltanim tabletiek. Je mi z toho vzdy na zvracanie. Myslite, že by som si ho mohla nechať rozpustiť podrveny v čaji? Nie je to nebezpečne? Dakujem za radu.
@kitycat Nič predsa neponúkam .... ten lexaurin si daj predpísať Ty, evidentne ho potrebuješ. A ešte niečo na paranoju, keď tu ideš človeka obviňovať, že niečo ponúka a predáva. Toto už je vrchol drzosti a neychovanosti.
@laurika999 asi si v živote nezažila absťák z Lexaurinu. Tak si to vyskúšaj a potom tu nebudeš dávať také "múdre" rady aby si dal niekto Lexaurin aj pár tabletiek.
Skus pred spaním už v posteli vyskúšať dychové cvičenia. Na 4 nádych na 12 výdych...mne to veľmi pomohlo. Telo aj myseľ sa ukludni...Ak si silný typ a uvedomujes si rizika liekov typu lexaurin, naozaj si ho dáš len v krajnom prípade tak v tom nevidím problém. Aj keď na spánok by som si ho nedavala. Skôr ak je človek nekludny, má úzkosti, nekontrolovateľny tok myšlienok, veľký stres až paniku...
@3009 No nie, nezažila. Lebo sa viem zmestiť do kože. A keď by som si mala dať taký liek tak sa viem kontrolovať, kedy stačí, lebo to už môže byť nebezpečné.
A pokiaľ to niekto nechal zájsť tak ďaleko, tak podľa mňa nie je normálny a nemá žiadnu kontrolu a seba disciplínu.
Taký absťák je vážna vec, a nevzniká z užitia 1, 5 alebo 10 tabliet.
Takže nie, nezažila. A kto ho zažil môže si za to sám.
@laurika999 ty si dobre trafená. Predstav si to že ti to predpíše odborný lekár na 3 týždne a berieš to podľa predpisu 2x 1/2 tabl. a áno aj po takom krátkom čase môže vzniknúť závislosť, takže netrep tu blbosti.
@3009 Neurážaj ma do trafených, ja ťa neurážam. 2X 1/2 na 3 týždne to nie je ani jedno celé balenie spotrebované. Kedže teraz som pozerala na nete, že balenia majú 28 tbl. A 3 týždne sú 21 dní.
Závislosť vzniká, ak sa niečo užíva dlhodobo. Dlhodobo je viac ako 21 dní.
To by nemohli nikomu predpísať čo i len 1 krabičku. Aj kvapky do nosa sú návykové a sú do konca na voľný predaj. To ti potvrdí každý lekárnik.
Nerozumiem, keď napríklad niekto niekomu zomrie, alebo prechádza rozvodom, príde o prácu, prečo by si nemohol na PÁR dní, PÁR tabletami vypomôcť.
Takže poprosím bez invektív o trafenosti a trepaní blbostí.
Kludne si ho daj aj rozpusteny v caji,ale nie ciernom ani zelenom. Alebo ho podrv na lyzicke a zapi. Kludne ho mozes brat aj 2-3 tyzdne,nic sa ti nestane. Viaceri v rodine mame skusenost a pomohol,nikto zavisli od neho po takom case nebol,aj sama Dr.mi to potvrdila. Zavislost vznikne,ked ho beries niekolko mesiacov/rokov a velke davky. Urcite nie z toho,ze si ho par krat das. Je to slabe anxiolytikum.
@laurika999 je to liek na predpis, takže o jeho užívaní ma rozhodovať lekár a nie ženy na MK. Takže to, že tu píšu o možnom vzniku závislosti je správne.
Autorka - obrat sa na lekára, ak uzná za vhodné ti ho predpísať, urobí tak. Minimálne však jeho užívanie bude kontrolovať .
@christine8989 skús guajacuran. Je bez predpisu a mierne uvoľňuje nervy. Možnosti bude stačiť niečo takéto slané.
@jaaty Ale veď tomu plne rozumiem a viem. Áno, najlepšie by bolo konzultovať to z lekárom. Mne išlo o to, že ak jej ho aj lekár predpíše, nech ju nevytvárajú katastrofické scenáre a čierne diery. A hneď ju nestrašia absťákom a odvykačkou. Veď to je nonsens.
@laurika999 Veď to, ak jej ho lekár predpíše a odkontroluje dávkovanie, užívanie, nežiadúce účinky a vysadí ho ešte predtým ako vznikne na ňom závislosť, bude to dobré riešenie. Ale z úvodného príspevku autorky skôr vyplývalo, že kamarátka jej odporučila Lexaurin ako riešenie na nespavosť kvôli náročnému životnému obdobiu - citujem ".....prechádzam ťažkým obdobím. Na základe toho nemôžem v noci spávať. Známa mi poradila Lexaurin. Ja mám ale problem s prehltanim tabletiek..." Vieš ako to chodí, ženy si dokážu poradiť a zohnať v pohode Lexaurin aj na dlhé roky a potom z toho kola nevedia ako von. Aj tu na MK je x tém s názvom LEXAURIN, pretože on je nápomocný a zároveň veľmi zradný. Myslím, že o tom vznikla celá táto polemika - ak je to odporučené a predpísané psychiatrom, tak ok, ale ak to je na základe "kamarátka povedala" a zháňa si to človek kade tade na vlastnú päsť, sám si to ordinuje, dávkuje a pod. tak je to spôsob ako skončiť na psychiatrii.
@rawmamka Tak to áno, celkovo takéto a podobné lieky sú zo začiatku dobrý sluha a keď sa to neukočíruje na konci zlý pán. A za zháňanie si liekov kade- tade tiež nie som zástanca. Ale za všetkým vidieť popredu hneď ten najkastrofickejší scenár je tiež extrém.
@laurika999 Chápem, ale Lexaurin je taký "tenký ľad", že radšej ho vykresliť ako katastrofu pre duševné zdravie ako jeho užívanie zľahčovať, chápať ho ako "pomocníka" pri problémoch so spánkoch, pri PMS a pod. Tak to rozhodne nie je a jeho indikácia musí byť len v rukách psychiatra a ten si tiež fest rozmyslí či a kedy vôbec ho nasadí a vysadí.

@laurika999 ty tu prostoreko pises, nech si podrvi lexaurin 🙈
Tak sa pytam, co tak vehementne ponukas