Ležím v nemocnici - čo dať personálu?
Ja viem, že to nie je nutné ale rada by som niečo dala, rozmýšľam nad koláčmi z cukrárne a nech si v kuchynke dajú, alebo mix cheesecake - rôzne príchute.
@renab tam uz nech si svedomie spytuje sam...ked dostanem flasu este neznamena, ze ju musim vypit...holt... jeho problem...
Ja som raz nechala kvalitné 3 dezerty a kávu (potešili sa)....starali sa o mňa na 1* aj nad rámec ich povinností.
Niečo sladké male mile určite poteší🙂
Jeden môj známy, mladý lekár vyslovene prosí pacientov, aby mu nenosili nič, že je to skrátka úplatok, aj keby ho prijal až po ošetrení či hospitalizácii, a že on to jednoducho neprijme. Vraví, že je to jeho robota, za ktorú dostáva plat a za ten plat si kúpi, čo bude chcieť. A po tom prípade úradníčky, ktorá za tašku zeleniny a čokoládu dostala päť rokov, sa divím každému, kto také "poďakovanie" prijme (a aj ponúkne). Ja nedávam nikdy nič, je mi to trápne dávať a viem, že je to veľa zdravotníkom aj trápne prijímať/odmietať. Sama viem, že keď niekomu urobím niečo ako láskavosť (nie som zdravotníčka), tak za to fakt nečakám nič a je mi blbo, keď mi ten človek potom strká čokoládu alebo čo.
@miskakyska tak vtedy donesiem tej konkretnej osobe nieco a pridem jej osobne podakovat, povedat ako si ju vazim za to co robi. To je adresne podakovanie sa. A nie ze donesiem nieco vsetkym a vlastne ani neviem co a tak sa opytam vo fore, len hlavne treba nieco doniest vsetkym do kuchynky.
Z čokolády tu robíte úplatok, odpadnem 😃😂 Ja nechávam tringelt, keď som spokojná so službou, mala pozornosť ako čokoláda/kvety..za úplatok nepovažujem, skôr je to milé gesto.
Keby aspoň boli milí že im niečo niekto dá 💐👩⚕️
@fev ja len musím oponovať. Nie je pravda ze ako sa správaš k ľuďom, tak aj oni k tebe. Ale bolo by to pekne 🙂
Ležala som so synom vo viacerých nemocniciach. Najlepší prístup bol v Martine, ale tam by nevzali vôbec nič, teda moja skúsenosť.
S takým úžasným prístupom a s pomocou ako sa nám ušla v MT som sa doteraz nikde nestretla.
Najhoršie to bolo v KE, doslova personál naznačil, že očakávajú pozornosť a budú sa o človeka tak starať, čo dostanú.
Nepodporujem davanie "dakovnych" darov.
@fkata nechem rypat, a ani to tak neber, prosim... len mna sa tu na to naznacenie jedna diskutujuca opytala, ci to bola len moja domienka, domyslanie a nasledne ohovaranie.. alebo, ci ti to povedali na rovinu...lebo naznacenie este nehovori o tom, ze to tak aj mysleli...🤣🤣
@hendikep Tak to prvý krát počujem. Ja si myslím že asi každá žena sa bojí pri prvom pôrode, jasné že každá máme iný prah bolesti, ale že by bol cisársky rez výhra by som nepovedala...
Ja keď som odchádzala z pôrodnice tak sestričkám som nedávala kávu či čokolády, ale priniesla som im balíky najmenších plienok pre bábenká na novorodeneckej jiske...veľmi sa tomu potešili.
Len nech to nie je taška zeleniny, ešte pôjdu za mreže na 5r 😳🤪
Som proti takýmto veciam, ale tiež som dala sestrička dezert a kávu, pretože väčšina tak robila.
Ja keby som dostala koláč išiel by do kosa. Človek ktorý ho dostane nevie ako bol skladicany, či z neho nedostane nejakú hnačku, salmonelu,... Je to otvorene, uvažovala by som nad hygienickym stavom toho koláča.
Po ďalšie, uvažujem nad tým, ako to nadriadení berú, či nie ako prijatie úplatku a budú mať z toho zamestnanci ešte problém. Robila som v predajni a v pravidlách sne mali, že nesmieme od zákazníka prijať nič ako poďakovanie. Ani čokoládu. Nič. Stalo sa, že nám priniesli, v kútiku srdca to potešilo, že akí milí ľudia, no handrkuj sa s nimi a vysvetľuje ze nemôžeš prijať. Urazis ešte aj toho človeka. Jasne ze nám nechali a odišli a my v nepríjemnej situácii, či náhodou na predajni nemáme aj kontrolu a bude pruser.
Tazko 🤷♀️
@monika185243 no ved jasne, druhy som mala prirodzeny a bolo to uplne o inom.. len tam islo o to ze sa sami nevedeli dohodnut ci to “ skusia “ a ja som im v tom neverila … moja znama tam robi porodnu asistentku a povedala ze ona by si KP vaginalne tam nenechala “odrodit” a to mi stacilo … a mozno to take bezne nie je len mi chcel lekar naznacit ze mam na vyber … urcite neslo o bezny strach o ktorom hovoril ale taky ten patologicky ktory niektore zeny maju.
Ja som dala akurát dezert v pôrodnici sestričkam aj to len zo slušnosti lebo extra spokojná som nebola keďže boli veľmi "múdre" ale napr našej Dr a sestričke co maju deti dam aspoň čokoládu ked mi treba nejaké potvrdenie ale to aj preto, že su ústretové a ochotne poradiť vždy aj cez mesenger
Mna by slak trafil keby dostavam za moju pracu kazdu chvilu nejaku nesku, slane/sladke pochutiny, kvety, pripadne alkohol a co ja viem co 😀... z pohladu pacienta to neuznavam a ak by som patrila medzi personal, mna by to riadne obtazovalo a koncilo by to v drvivej vacsine v kosi. U mna aj tak koncia podobne veci, ktore dostavam pomaly na kila k sviatkom...nie kazdy zje / vypije hocico, nie kazdemu chuti vsetko...a ze sa potesia? Mozno niektori uprimne ano, ini co uz akoze vam maju povedat v tej chvily..😀
Ja si myslim,ze POCAS starostlivosti v nemocnici sa nema nosit nic. Ano, je to uplatok a nie je to fer voci tym,ktori na to nemaju a nic nedoniesli.Vsetci maju dostat rovnaku starostlivost. Avsak PO pobyte v nemocnici, pri odchode, je pre mna ok, ocenit ludsky pristup a podakovat malou pozornostou-cokolada/kava/bonboniera/kolace/obrazok namalovany dietatom,ak tam ono lezalo.
@smiling89 presne, aj nam sem tam niekto nieco sladke donesie. odmietame to slusne, presviedcame aby si to vzali spat, ale vacsinou neuspesne. nastastie to nie je casto. ale mna ovela viac potesi, ked mi niekto povie aky je spokojny s mojou pracou a ze to tak rychlo necakal a ze je pozitivne prekvapeny ze to niekde na slovensku takto funguje. pre mna je to viac ako nieco hmotne. a keby nam nosia ludia kolace, zakusky a neviem co, tak som 100 kilova. casto sa stane, ze tym bonbonieram u nas aj prejde zaruka...
@miskakyska lepšie by som to nemohla napísať🙂 Presne tak, nie je to žiadny úplatok, ale akási vďaka za starostlivosť navyše, ktorá už nie je ich prácou. Nemusí sa usmiať, nemusí sa prihovoriť. Ale keď je človek chorý, vždy je slabší ako obvykle a potrebuje počuť a vidieť v tom cudzom prostredí niečo milé, čo ho upokojí. A to práve robia niektorí lekári, sestry a ostatný zdravotnícky personál. A tým keď prejavíte vďaku, či už poďakovaním alebo nejakou maličkosťou, tak opäť je viac prospešnej energie. Tým dávame najavo, že sme aj v nemocnici našli kúsok pokoja a pohody. Pre niekoho je ďakujem len fráza, a niekto vyjadrí ďakujem inak. Ach ľudia....
Ja, keď som odchádzala po poslednej chemo, nechala som sestričkám pri pulte dve tašky s kávou, čajmi, čokoládami, keksíkmi aj slanymi vecami. Často nestíhajú, lietajú od pacienta k pacientovi, verím, že aspoň keksík do ruky pomôže. Nie je to úplatok, možno poďakovanie.
@thoughtfulweirdo preto vzdy nasim smetiarom pripravime jednu spoločnú ťapku domacej k Novému roku, je to poďakovanie, že vždy si spravia svoju pracu, aj nadpracu, kedze nestihame vynasat nadobu na chodnik..prekluckuju sa medzi autami pred domom a vynesu ju sami a aj vratia na povodne miesto..ked som bola s malou na materskej, vzdy jej zakyvali a ona v okne bola stastna..v kazdej praci su ludia, ktori pracuju aj navyse, za co nie su zaplateni..ja sama moju pracu ucitelky vnimam ako poslanie, nie iba zamestnanie..ked sa mi dieta ci rodic podakuje za hodiny a hodiny prace navyse pre ich dobro, potesi ma to..samozrejme ide o drobnost, nie drahy dar, to by som nikdy neprijala..co sa tyka lekarov, poznam iba takych, ktori si robia svoju pracu a necakaju odmenu navyse, v zivote som sa nestretla so zamestnancom ( a to mam uz dost rokov) co by si pytal uplatok od klienta za svoju pracu, ktoru vykonáva podla pracovnej zmluvy
@nela82 neboli. Všetko som ponúkla pri odchode z nemocnice ako vďaku, že sa postarali o nášho syna. Úplatky sa dávajú vopred

@hendikep 😂