icon

Lichen sclerosus et athopicus - liečba ?

misica16
15. jan 2019

Dobrý deň, hľadám niekoho kto by mi vedel pomôcť a poradiť .... Ide hlavne o liečbu a výmenu informácii o tejto chorobe... Ďakujem

jana666jj
27. feb 2022

mozem poprosit o pridanie do skupiny

jana666jj
27. feb 2022

@lucinka106: ktora mast ti najviac pomohla, dakujem za odpoved.

zornicka40
16. mar 2022

@misica16 dobry den, aj ja sa chcem pridat, ak to este funguje

hradahrada
19. apr 2022

Dobrý deň, chcela by som aj ja poprosiť o pridanie do skupiny. Pred necelým rokom mi bol diagnostikovaný lichen a rada by som sa dozvedela viac info, resp. spoznala skúsenosti iných. Ďakujem pekne.

monkus88
22. máj 2022

Dobrý deň, mohla by som aj ja poprosiť o pridanie do skupiny? Ďakujem.

ewicaaa
10. jún 2022

Prosím o pridanie do skupiny.

akibag3
13. jún 2022

Dievčatá, pridajte sa do FB skupiny Lichen Sclerosus CZ

vlasticka88
31. aug 2022

Ahojte ako sa vsetky mate... za seba bybsom povedala ze celkom sa da... ale vcera lichen diagnostikovali aj mojej 6 rocnej dcerke...cize sa mi zrutil cely svet...

misica16
autor
31. aug 2022

@vlasticka88 ahoj ja celkom fajn momentálne, všetko po starom. Och tak to ma mrzí a tiež to má dole, či ako ste nato prišli?

vlasticka88
1. sep 2022

@misica16 malej sa spravila dole taka akoby modrina podliatina... Na pohotovosti ze asi sa udrela go bude ok.. Po 2 mesiacoch sa nic nehojilo sli sme mojej dr na gyndu a ta z fleku ze lichen... :(

misica16
autor
1. sep 2022

@vlasticka88 no tak to je ozaj na nič. Možno to bude aj dedičné tieto ochorenia.

maja16
1. sep 2022

@akibag3 ahoj mne to nechce nájsť, tu skupinu cz

michalka4193
24. sep 2022

@vlasticka88 Ahoj vyzera ze aj moja 8ročná ma tak ako ja lichen vo ti na koznom povedali?

vlasticka88
24. sep 2022

@michalka4193 ahoj na kožné ideme v stredu

vlasticka88
24. sep 2022

@vlasticka88 zatiaľ ma pimafucort plus premastujeme... V ste ako na tom ako sa jej to prejavujr co jej pomaha kolko to ma ďakujem

michalka4193
24. sep 2022

@vlasticka88 Ja som si to zase dnes všimla svrbi ju a ma biele flieky nad klytorisom zatial jej nuc nedávam ale vonsom počítala tak ze sa to na 80%moze v puberte stratiť

kraska12
13. júl 2023

Ahoj

kraska12
13. júl 2023

Poprosím zaradiť do skupiny lichen tiež mam problém, ale už dosť vážny.poprosim poradiť nejakú účinnú liečbu,skúšam všetko možné aj bylinky

vergulka
8. aug 2023

Dievcata,
Mozem sj ja poprosit prijat do skupiny?

vergulka
8. aug 2023

Aj moj stav je uz dost kriticky😔dakujem

tana_mar
9. aug 2023

Ahojte, môj stav sa rapídne zlepšil po ošetrení postihnutej kože laserom. Zákrok mi robil pán doktor Tomáš Kopal v Žiline (angioderm.sk). Sleduje najnovšie trendy liečby lichen sclerosus, má skúsenosti s liečbou tohoto ochorenia, je empatický, jednoznačne odporúčam.
Taktiež sa odporúča natierať si postihnuté miesta kortikosteroidovou masťou ako prevenciou vzniku rakoviny - doktor predpíše.
Čiže vyhľadajte odborníka čo má skúsenosti s liečbou tohoto ochorenia a nebojte sa ošetrenia laserom. Ja som sa trápila cca 10 rokov (záchvaty svrbenia niekoľkokrát denne aj v noci, trhliny v koži) a nič nepomáhalo. Teraz som už pol roka od zákroku, koža je opäť pekná a bez poškodení, svrbenie tak maximálne 2x denne. Držím vám všetkým palce!

tula1947
12. sep 2023

Prosím pridať do skupiny

maja16
12. sep 2023

@tana_mar ahoj, chcem sa spýtať, či to bol bolestivý zákrok laserom? Robí pán doktor aj na poisťovňu, prípadne koľko si u neho platila? A stačilo len jedno ošetrenie? Mne v Martine stále len vazelínu dávajú ...A vidím, že sa to nezlepšuje, skôr naopak.

tana_mar
12. sep 2023

@maja16 Ahoj, pred zákrokom sa postihnuté miesta znecitlivia mastičkou čiže potom už samotný zákrok laserom nie je bolestivý, len trochu nepríjemný. Prvýkrát ma natrela sestrička a kázali mi prísť myslím že za 2 hodinky, keď už to bolo znecitlivené. Ďalší zákrok bol o 2 mesiace, nabalili mi tú mastičku, ja som sa ňou doma natrela a potom už prišla len na zákrok.
Cenu si presne nepamätám, na stránke majú napísané že 70 €, myslím že prvý zákrok ma stál trochu viac a druhý už menej (záleží akú veľkú plochu treba ošetriť). Potom už len chodiť na kontrolu 1x za rok a niekedy že treba zákrok opäť vykonať.
Žiadna mastička nepomôže, len kortikosteroidová a zákrok laserom, potvrdzujú to aj ženy z iných krajín - som vo FB skupine 'Lichen Sclerosis / Sclerosus - A Five-Star LS Support Group' ktorá je ale v angličtine. Tú českú sa mi nepodarilo nájsť. Tiež si tam ženy radia: umývať postihnuté miesta vodou po každom použití wc (ideálne ak máte bidet) a vysušiť ťapkaním bavlnenou handričkou (žiadne šúchanie toaleťákom).
Niektorým ženám že pomohlo obmedziť cukry v strave.

zuwa78
13. sep 2023

Mozete ma niekto pridat do tej skupiny?dik

maja16
27. sep 2023

@tana_mar ďakujem ti veľmi pekne. Mne len vazelínu dávajú. Bola som aj v Ba na fotoliečbe. Ale teraz rok už nie a sa mi to zhoršuje, trhlinky a neviem, či tá vazelína pomáha....

maja16
27. sep 2023

Baby neviete, či sa zaoberá niekto v Bratislave týmto ochorením?

zuwa78
27. sep 2023

@maja16 na zahraničnych forach baby pišu ze pouzivaju kokosovy a mandlovy olej.. inac v Nemecku je jedna lekaren ktora vyrabe/mieša krem na intimne miesto... Creme Lichen Sklerosus....

zuwa78
27. sep 2023
maja16
28. sep 2023

@zuwa78 ďakujem veľmi pekne za tip, myslíš, že by to na objednávku zaslali?