icon

Liečba akné v dospelosti

lili777
20. jún 2012

Poradte ako bojovať s touto nepríjemnosťou v dospelosti. Doktorka mi predpísala zynerit, aký efekt od tohto čakať? Navrhla mi liečbu Roacutanom. Vyrieši problém definitívne?

isabella22
26. dec 2014

Ahojte tiez ma trapilo od 14 rokov akne bola som.u koznej a pidavala kremiky masticky a nic...teraz som sa presrala napchvat vyprazanym masom papam vela zeleninky...kupila som duac gel je perfektny sicena predpis ale tvar ako babo...harmanceky a ine blbosti na moje bolakyvobec nepomahali a hlavne biodermu zelenu na mastnu plet popripade chodit ku kozmetickena cistenie...

lubiduch
26. dec 2014

u mna pomohlo az najdenie priciny. Mojou pricninou su neustalene hladiny hormonov.
v tehotenstve, pocas kojenia a este cca pol roka potom som mala dokonalu plet...potom katastrofa, po nasadeni HAK zase krasna, po vysadeni des....
teraz beriem indonal zda sa mi to zase fain...

tojesnadvtip
4. jan 2015

@simkark "som mala žalúdočné problémy podstúpila som gastro ale všetko bolo v poriadku, taktiež so bola na krvných testoch či nie som na niečo alergická, ani to sa nepotvrdilo, keďže som takto vylúčila" - na zaklade tohto si vylucila vnutorny problem??? este som nepocul aby nejaka alergia mohla suvisiet a akne...ale pocul som velmi vela krat ze potravinove intolerancie (uplne nieco ine ako alergie) priamo sposobuju akne a poznam par ludi osobne, ktory su toho dokazom...ja ti len mozem povedat ze na 99,99 % je tvoje akne vnutorny problem...pretoze je to tak takmer u kazdeho...napr. ja som vysadil vsetky mliecne vyrobky a az po niekolkych tyzdnoch - mesiacoch som videl ten zazrak...a to je len jeden priklad...ty mozes mat intoleranciu na akukolvek potravinu...takze radsej studuj a nevzdavaj sa...kozny lekar ti mozno "akne" vylieci ale na ukor niecoho vaznejseho...a mazanim niecoho na tvar akne nevyliecis nikdy...ja osobne pouzivam na tvar cistu vodu a nicim si ju ani necistim a v zivote som taku peknu tvar nemal..............treba rozlisovat realitu od biznisu,...hehehehe.....vyhybaj sa hlavne znicenym tukom (palmovy, repkovy olej), ktore su takmer uz vsade...cokoladky, rozne cukrovinky..."masla" (rama, perla...najvacsi shit...) a podobne...studuj studuj a studuj...a raz sa ti to podari ako kazdemu kto studoval sam seba...a ostanes potom prekvapena ako sa budu ludia k tebe chovat ked sa im budes snazit tiez neskor poradit......................preto sa tak skvelo dari koznym lekarom...lebo liecia donekonecna...

ivory37
10. mar 2015

@lili777
ja som vyskusala vselico ale co mi konecne zabralo uz po 3 dnoch bol crem CLARINA a tiez doplnok liecby TALEKT od Himalaya + detoxikacne naplaste na chodila a snazim sa uplne obmedzit sladke, biele pecivo a mliecne vyrobky.

lilidia
3. apr 2015

@isabella22 ako si nanášaš ten Duac gél? Mám ho doma tiež.

isabella22
3. apr 2015

@lilidia umyjem si vecer tvar a nanesiem tenku vrstvu pozor strasne vysusa..,ja uz ho nepotrebujem mne zazracne pomohol a hlavne zbavenie sa stresov

ejlin123
3. apr 2015

mne vyborne pomohlo, vrelo odporucam, je to zdrave a co je hlavne, absolutne ucinne, precisti organizmus, upravi travenie, detoxikuje, mam davno po tridsiatke, no vysypana som bola ako v puberte, ked som zacala uzivat aloe (podotykam, musi to byt prave od firmy Barnys), tak sa moja tvar krasne vycistila.

lilidia
4. apr 2015

@ejlin123 ďakujem, pozriem si to

lilidia
4. apr 2015

@isabella22 ďakujem, ano-vysušuje, nebola som si istá, či správne používam, dávala som si len priamo na vyrážky a nejako sa pomaly hojili ...skúsim ešte, drahý bol, aby mi len stál v chladničke 😎

ejlin123
4. apr 2015

@lilidia bezne dostat kupit v lekarni, pije sa to rano na lacno, alebo vecer pred spanim, jeden odmerny kalisok naliat do 1 dcl vody a vypit... drzim palce... 🙂

malinka158
4. apr 2015

@ejlin123 ahoj a za jako dlho sa ti vyčistila plet kde si to zacala používat? 🙂

ejlin123
4. apr 2015

@malinka158 asi tak do mesiaca, ale uz si to presne nepamatam, je mozne ze aj skor, zacala som s tym pred 8 -mimy rokmi, stale to raz za cas pouzivam, skutocne vyborne detoxikuju a dokonca mi to vyliecilo vnutorne hemoroidy...

malinka158
4. apr 2015

@ejlin123 ja uz tiez dlho bojujem s akne zial neuspesne, skusila by som to 🙂 a teraz ho jako často používáš?

ejlin123
4. apr 2015

@malinka158 teraz uz akne nemam, ale tak dvakrat do roka si davam tak dvoj-troj mesacnu kuru koly precisteniu organizmu...

malinka158
4. apr 2015

@ejlin123 a ma to aj nejaku chut?

ejlin123
4. apr 2015

@malinka158 ano, ma to chut, tazko definovat, ale da sa to bez problemov vypit...

malinka158
4. apr 2015

@ejlin123 a kolko asi vydrzi jedno taketo balenie?

ejlin123
4. apr 2015

@malinka158 jedna flasa asi 2-3 tyzdne...., skuste vyskusat aspon jedno balenie, kde su dve flase, cena je cca 20 eur, kupite v lekarni, stoji to za vyskusanie a uvidite..., uz po tomto jednom baleni by ste mali vidiet vysledky, len treba to brat poctivo kazdy den, upozornujem, ze to ma mensi laxativny ucinok, kedze to detoxikuje organizmus...

peto556
2. máj 2015

Ahojte. Mám 28 rokov a cca od 18 rokov ma trápi akné. Počas 10 ročného boja som prestriedal asi 4 kožné lekárky a vyskúšal som mnoho prípravkov. Niekedy to bolo lepšie, niekedy horšie, niečo chvíľu pomohlo, niečo ani toľko atď. Minul som už kopu peňazí. No nedávno nastal prekvapujúci zvrat! U jednej kamarátky som videl nejaké čierne prírodné mydlo s aktívnym uhlím, volalo sa že Eben. Ona nemá extra problémy s akné ale povedala mi,že má od neho veľmi peknú pokožku, a že ho mám skúsiť. Tak som si mydlo objednal za 3,90 €. Bral som to len ako taký lacný doplnok pre komplexnú starostlivosť o moju strašnú tvár. Začal som ho každý večer používať pri umývaní tváre a normálne som si začal asi po týždni všímať,že mám tvár menej mastnú, a že akné sa mi rýchlejšie hojí... Tak som začal experimentovať 🙂 Každý večer som si na navlhčenú tvár hojne naniesol toto mydlo a použil som ho ako masku na tvár. Niekedy si ho nechám na tvári aj hodinu a až potom ho zmyjem. Keď je čas tak aj ráno aspoň na 10 minút. Dnes už prakticky nepoužívam nič iné len toto mydlo a denný krém (tiež prírodný - od happyskin). Akné sa mi takmer úplne zredukovalo, občas sa niečo objaví, ale to je zanedbateľné. A to všetko za 3,90 € mesačne, toľko mi totiž mydlo vydrží. Preštudoval som si, a to mydlo je vlastne kombináciou čajovníkového, konopného a olivového oleja s aktívnym uhlím a kozím mliekom. Vraj najlepšia možná kombinácia na akné. Nie som z tých čo vypisujú do diskusií ale o túto moju skúsenosť sa chcem podeliť všade kde sa dá, lebo mi urobila obrovskú radosť a chcem poukázať hlavne na to, že liečenie akné vôbec nie je o drahých prípravkoch.

Dúfam, že aj Vám takto pomôže a nezabudnite: treba používať každý deň ako masku (čím dlhšie bude na tvári tým lepšie. Nie len na umytie a opláchnutie (to len keď nemáte čas). Tak Vám držím palce! 🙂

Peťo

janka7519
27. sep 2015

Ahojte, beriem cordyceps uz 3 mesiac, mval som akne, kutiky a vyrazky, po mesiaci mi to zmizlo, konecne nevedela som sa toho zbavit,.

lindusss176
1. okt 2015

Ja som mala problémy z akné začala som to riešiť, pretoze uz som sa nevedela ani pozriet do zrkadla. Stale som mala nejake podkožne pupáky, zapalene pupaky. Jeden zmizol a hned sa mi objavili dalsie 3. Skusila som uz vselico aj kremy tabletky masticky a nic. Po dlhej dobre som objavila prirodnu kozmetiku teraz pouzivam len tu a uz problemy s akne nemam. Zacala som pravidelne pit cistu stavu aloe vera 97,9% neriedenu stavu. A cistiacu pletovu bylinnu vodu na stahovanie porov a krem pre plet so sklonom k necistotam. Tato kombinac mi skutocne zabrala. Objednavam si tuto kozmetiku s naturonline. Som velmi spokojna konecne nemám ziadne pupaky pokozne a vobec moja plet je omnoho krasia. Vlastne aj s tou stavou som si preliecila zapal, ktorý mi sposoboval akne. Vyskusaj a uvidis. Mne to pomohlo🙂 🙂

lindusss176
6. okt 2015

Ja osobne som mala tiez akne tazk som sa ho zbaila ale uz m,am konecne pokoj. Vyskusala som nespocetne mnozstvo kremov a vselicoho mozneho a nakoniec som nasla to správne orechove ako sa hovori. Zacala som pouzivat vyhradne prirodnu kozmetiku konkretne nemecku objednam vyrobky cez naturonline. Ja som si objednala konkretne set na necistu plet, ktorý obshahoval bylinnu pletovu vodu pre necistu plet a krem pre plet so sklonom k nečiestotám plus stahujucu masku so 7 bylinami. Skutocne po pravidelnom používaní ráno a večer zabralo a plus som začala jesť BIO egyptskú čiernu rascu semená Nigella sativa. Pretože aj čierna rasca je účinná pri akné a akné treba liečiť a ošetriť aj zvonku a z vnútra mne to zabralo. Vrelo odporúčam 🙂)))

ivanatim
7. okt 2015

@lili777 Ja by som ti odporucila skusit slimačí sliz. Ja som jednej kamaratke poradila konkretne tento: http://www.cougar.sk/17-proti-akne lebo tu znacku poznam a pomohol jej. Slimaci sliz je prirodzeny liek na akne z prírody, takze tam nemas co pokazit 🙂

zuzuliatko18
7. okt 2015

mne kožný urobil odbery, tvrdil, že mám na tvári nejaké baktérie, nasadil mi antibiotiká a odvtedy používam skinoren - keď sa mi minul a niekoľko mesiacov som ho nemala, tak bolo trbea ho potom používať na celú tvár, inak len výnimočne, pri náznaku nejakých problémov na postihnuté miesto. pomohol a nemôžem si vynachváliť.
na Slovensku je len na predpis, ale napr. v ČR je voľne dostupný.

miseelka
12. mar 2016

Chcem sa Vám pochváliť, že sa mi podarilo zdolať akné. Cca 6 rokov pretrvávali problémy. Mala som dosť mastnú pleť a tvorili sa mi také tie veľké červené zapálené vyrážky. Nebolo ich až tak veľa ale keď sa mi vyrážka vytvorila tak trvalo strašne dlho kým zmizla. A bolo to veľmi bolestivé... Tvorili sa mi asi 3 nové vyrážky za týždeň. Čo sa týka kožných lekárov, to asi radšej ani nebudem komentovať. Proste tam nechoďte, lebo je to strata času a nervov. Akné mi ustúpilo asi pred pól rokom. Tak Vám napíšem, že dodržiavam a čo nie: Stravujem sa pestro (mierne obmedzujem pšenicu), mäso všetky druhy, kravské mlieko som zamenila za sójové, plesnivé syry len málokedy, každé ráno si dávam Zinok 15 mg, kávu a alkohol neobmedzujem 😵 a som aj slabší fajčiar (asi 3 cig. denne), zubnú pastu používam už len takú, kt, neobsahuje Fluór. Pijem dvakrát denne Aloe Vera zriedené s vodou, ale pozor to Aloe Vera musí byť kvalitné, lebo na trhu sú rôzne viete čo. Čo sa týka kozmetiky, krém používam od Clinique. A to čo mi podľa mňa najviac pomohlo je mydlo Eben – čierne mydlo s aktívnym uhlím. Perfektne odmastňuje pleť a celý proces od objavenia vyrážky až po jej zmiznutie strasne urýchli. Používam raz až dvakrát denne. Nechám pôsobiť cca 15 minút a potom používam vodičku Jade s uhorkou a morskými riasami čo mi vlastne odporučili k tomu mydlu. Mydlo Eben aj Jade vodičku si vygooglite na nete. Krém si dávam len ráno, na noc nič. Trvalo my asi mesiac alebo alebo mesiac a pól kým sa mi pleť odmastnila a postupne sa tvorilo čoraz menej akné... Takže ak máte podobný problém skúste využiť moje skúsenosti

ivanatim
12. mar 2016

@miseelka Pekná bájka 🙂 No a este tu mas len dokopy 2 prispevky na modrom konikovi, konto zalozene v den pridania prispevkov, ktore su navyse uplne totozne: https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/poradte-prirodne-prostriedky-na-akne/

Ak chces dlhsi cas pouzivat pastu bez fluoridu, tak to si daj rovno vytrhat vsetky zuby, lebo ta cca o rok caka viacero kazov... teraz sa ti to nezda, ale tie kazy pridu, neboj...na to ten fluorid je, aby chranil pred zubnym kazom a je to jedina zlozka, ktora pred kazom vie naozaj ucinne ochranit. Vedci na to prisli este v roku 1960 a zabranili rozsirovaniu epidemie kazu, ktora trapila cely svet. Ale ty teraz v roku 2016 naleť na produkty co idu proti prudu a never vede, potom sa necuduj o rok dva, ze mas totalne pokazene zuby... 😀

zuzana870
20. mar 2016

@lucia6699 Dobrý deň.Mám 34r, a tvár mám stále vyhadzanú, už neviem čo s tím aj teraz som vyhadzaná.Zmenila som aj trocha stravu aj pijem čistú vodu, ale aj tak nič nepomáha.Chcela,by som vyskúšať ten prípravok, dal by sa objednať ešte?Ďakujem Vám za odpoveď.Zuzana

kotenko
30. máj 2016

doporučujem kozmetiku ARTISTRY™ essentials Systém na rovnováhu pleti alebo artistry hydra - v. viac info do IP

gledis
4. jún 2016

ahojte chcem všetkým poradiť čo pomohlo mne, od 15tich sa trápim s akné, teraz mám 33 a konečne mám čistú pleť po toľkých rokoch, takže k veci, určite treba zo stravy vylúčiť bielu múku, biely cukor, kofein, sladené nápoje. Ja sa stravujem zdravo pretože sa venujem fitnessu ale aj tak to nepomáhalo, vyskúšala som množstvo krémov a vodičiek ale je svätá pravda že tento problém treba riešiť z vnútra, je to problém nielen s hrubým črevom ale hlavne s pečeňou, začala som užívať pestrec v tobolkách a pijem aj čaj na pečeň a zinok , po dvoch mesiacoch sa mi pleť krásne vyčistila, a ešte každý deň si robím pleťovú masku z prášku tarika, vďaka tomu mi zmizli červené jazvyčky po vyrážkach, som hrozne šťastná že môžem konečne vínsť na ulicu bez kila makeupu na ksichte dúfam že som týmto aspoň niekomu poradila držím vám palce

ivanatim
5. jún 2016

@gledis Ja som pocula, ze tarika vobec nepomaha, mala ju priatelova kamoska. Akne ti mohlo zmiznut aj vekom, ved predsa len mas uz 33 a nie si v puberte. Akne takto po 30tke vacsine ludi zmizne a ak pokracuje, tak uz len obcasnou jednou mensou vyrazkou z casu na cas, su to proste hormony a ich mnozstvo sa vekom meni. Ten pestrec je vyborny na precistenie pecene, ale netreba to s nim prehanat. Ja som po prvom caji z pestrecu vracala tak, ze som skoncila dehydrovana v nemocnici, ale to je asi len vynimocny pripad a verim ze vacsine ludi pestrec nerobi taketo problemy.