Liečba chrípky typu A - účinné rady pre rýchlu úľavu
Ahojte, prosím vás o radu, už tretí deň ma trápia vysoké teploty - 38. Paralen mi nezabera, teplota neklesá. Extrémne silná nádcha taka, že ani sprej do nosa nepomáha. Kašeľ taký, že ma až hrudník celý boli, zapálene hrdlo. Bola som sj u lekára, ten mi však atb odmietol dať keďže mám chrípku typu A, na to zapálene hrdlo si mám dávať nejaké pastilky. Nejaké rady, typy ako byt čo najskôr fit ?
38 nie je vysoka teplota, na to sa ani neodporuca davat si lieky, az od 38,5 sa davaju lieky.
a ako vies ze mas chripku, testovala si sa?
mali sme chripku cela rodina, vsetci sme mali 39-40 horucky 5-7dni.
takze iba oddychovat a cakat kym to prejde, trva to tak tyzden
Vylezat. Vitamíny C a D. Spánok lieči. Teplé čaje- prieduškovy alebo na/pri nádche. Na hrdlo Glimbax alebo Tantum verde sprej do hrdla. Do nosa morská voda alebo Sanorin je dobrý.
@rk123 áno, robila som si test a vyšiel pozitívny na chrípku typu A
Zalez do postele a vypoť to.
Kup si antihistaminika. Potlacia opuch sliznic hrdla, aj nosa.
Presne ako píšu vyššie, 38 nie je vysoká teplota - nezrážala by som ju, telo sa ňou bráni a choroba rýchlejšie prejde, rovnako to nie je na ATB.
Na hrdllo Jox sprej, ak nemáš alergiu na jód
Na kašeľ podľa druhu ak je suchý Tussin alebo Dirustat neo, ak potrebuješ vykašliavať Bromhexin
Na vyliečenie kľudový režim, ľahké oblečenie a nezakrývať sa keď ležíš, veľa tekutín a vitamín c.
3 dni je ešte málo na vyliečenie, treba dať paralen a vypotiť sa pod perinou, teply caj s itronom a medom
A hlavne na paralelne pozrieť dávkovanie či ti stačí jeden. Ja som si pri chrípke dávala cetalgen alebo nurofen stopgrip. To bolo omnoho lepšie
A hlavne ležať, spať, veľa pit

Do 38,5 sa paralen nedáva, telo teplotou bojuje. Na nádchu by som skúsila naparovanie, harmanček, to vie pekne uvoľniť cesty. Ale poslednú dobu sú rozšírené tieto niekoľkodňové teploty, v okolí som mala aj deti čo mali teploty 7 dní. Treba to vyležať.