icon

Liečba chronického únavového syndrómu: Aké sú možnosti?

juraj456
31. júl 2024

Ahojte. Ma niekto túto diagnózu? Čo zaberá , je to liečiteľne? Ja som mimo často. Sústredenosť žiadna, uzliny zväčšené aj teplotu som mal všetko čo som riešil tak nakoniec je to tento syndróm. Ďakujem za každé rady

janula2511
31. júl 2024

@juraj456 neurológ ti to diagnostikoval?

luccija
31. júl 2024

@juraj456 pomaly nemožné dostať túto dg ako sa ti to podarilo?Väčšinou to rieši neurológ, psychiater cez vyhorenie, po infekcií, neurobolrelioza, bolesti svalov atď...imunolog.
Zväčšené uzliny môžeš mať aj po virozach, infekcii...ja som v jednej skupine na FB a radšej to necitat🙂

juraj456
autor
31. júl 2024

@luccija všetko pasuje na to čo sa mi robí. Viem čítal som tej diagnóze, včera som sa o nej dozvedel. Ja som unavený, cez deň dobre a po praci na stavbe mám hocikedy tieto stavy. Uzliny zväčšené, točenie hlavy pri zmene polohy, zabúdanie, nesustredenost, hmla v hlave, bolesti končatín. Neviem či to ináč vysvetliť. Na nejaké vedľajšie alebo psychiku som si zvykol to už nestresujem. Ale toto sa mi deje posledné dva mesiace a čo raz viac. Vstávam o 5 a domov prídem o 7. Či to je dedične to neviem lebo ja som adoptovaným. Skôr či to z nadmernej fyzickej a psychickej námahy nevzniklo. Neviem čo s tým je to nepríjemne

luccija
31. júl 2024

@juraj456 verím...ja si tiež myslím, že mám niečo podobné🤪ale u mňa to zvaluju na nízkt tlak, nedostatok magnézia a tak ..veľa pracuješ fyzicky, v teple môžu ti chýbať kvôli poteniu minerály vápnik, magnezium inak aj po covide sú ľudia v takomto stave.Tak nech ti pomôžu...mne dosť pomohli lieky od imunoalergologicky aj na časté choroby ak tak celkovo plus zelezo

luccija
31. júl 2024

@juraj456 keď pracuješ na stavbe chrbtica dostáva zabrať pi veľa minerálok magnézia, Kláštorná men ich

juraj456
autor
31. júl 2024

@luccija včera mi už bolo hrozne úplne ako v tranze tak som si nadchýnal zmeral tlak a úplne ukážkový tak nechápem. Rozmýšľam či na krv aspoň nepôjdem

taktotedanie
31. júl 2024

@juraj456 prosim vas, po prve sa ukludnite a venujte sa rodine a detom ako googleniu kadejakych diagnoz a denno dennemu zakladaniu podobnych tem na MK
Evidentne je problem v psychike

juraj456
autor
31. júl 2024

@luccija kúpil som si základne vitamíny a magnetizmu som začal brat tak som zvedavý či to zaberie

juraj456
autor
31. júl 2024

@taktotedanie ja som sa ku tejto diagnóze dostal náhodne. Ja panické ataky našťastie už nemavam ani iné problémy našťastie . Jedine táto hmla ma trápi

leonakr
31. júl 2024

@juraj456 z môjho pohľadu by to mohlo byť vyhorenie ....niečo podobné som mala ako ty aj s teplotou

juraj456
autor
31. júl 2024

@leonakr a ako si s tým bojovala ?

zlatican
31. júl 2024

@juraj456 Štítnu žľazu a krvný obraz máš v poriadku?

juraj456
autor
31. júl 2024

@zlatican ano to mám všetko ok

leonakr
1. aug 2024

@juraj456 správa

zlatican
1. aug 2024

@juraj456 Keď nevládzeš takto ťažko fyzicky pracovať, nájdi si ľahšiu prácu s menším fyzickým zaťažením..

avantime
Autor odpoveď zmazal
avantime
18. okt 2024

Ja ME/CFS trpím od r.2011. Mám ID 45percent na inú chorobu od reumatologa. Na ME/CFS bez šance a to som bol v TV a až potom po 10r som dostal aspoň 45 percent.