icon

Liečba rán larvami múch

stefka33
26. máj 2014

Ahoj mamičky. Môj otec je cukrovkár a hrozí mu amputácia palca na nohe. Chceli by sme vyskúšať liečbu larvami múch, keďže konzervatívna liečba zlyhala. Bol tri týždne v nemocnici, pustili ho domov po akože preliečení. 😒 Máme objednanú zdravotnícku službu, ktorá chodí robiť previaz rán a už sa im to nepozdáva, aj keď je doma len pár dní. Máte niektorá v rodine skúsenosti s takouto liečbou? Zvažujeme nemocnicu vo Svidníku.

jaja1979
26. máj 2014

@stefka33 S takouto liecbou skusenost nemam, ale mam skusenost s liecbou pijavicami. Absolvovala som liecbu pijavicami na krcove zily, zial, musela som ju prerusit, lebo mi kleslo zelezo v krvi, pokracovat mozem na jesen. Nie je to ziadna tragedia, na prvykrat trochu neprijemne, ale da sa to v pohode prezit.
Pozri tento clanok, mozno ti to pomoze zorientovat sa.
http://zivot.azet.sk/clanok/1037/pijaviciari-hi...
Ja som chodila k jednej pani do Noveho Mesta n. V., ale mozno najdes niekoho blizsie k vam.

stefka33
autor
26. máj 2014

@jaja1979 Ďakujem pekne, ale pijavice na to asi nepomôžu.

janinah
26. máj 2014

mám,teda viem o jednej pani,ktorá to podstúpila v BA,pripomeň sa mi cez IP a dám na ňu kontakt,bol aj taký dokument o tejto liečbe na stv 2

zita19
26. máj 2014

@stefka33 Vo Svidniku tuto liecbu robia uz roky. Nepoznam osobne ale viem o pani, ktorej pomohla. Ak rychlo nenajdete nic blizsie tak chodte tam. Zas nie je to az taky strasne koniec sveta. Drzim vam palce.

stefka33
autor
26. máj 2014

@janinah Ahoj, ďakujem za to, že mi venuješ pozornosť. Nechcem niekoho telefonicky obťažovať len pre to aby som sa opýtala ako to prebiehalo a či to odporúča. Ten dokument som videla. Vlastne len vďaka dokumentom viem, že táto liečba existuje. Čudné, že žiadny lekár ho tam neodporučil. Človek aby si sám hľadal možnosti. 😒

stefka33
autor
26. máj 2014

@zita19 Práveže otec to má najbližšie práve do Svidníka. Musíme to vyskúšať, lebo nič iné som nenašla, ak nepočítam akupunktúru, ktorú robia v Nitre. 😒

zita19
26. máj 2014

@stefka33 tak sa rychlo informujte. Je tam dost dlhy poradovnik.

stefka33
autor
26. máj 2014

@zita19 Ako vieš o tom poradovníku? Zajtra sa tam chystajú volať či ho zoberú. Je to dosť zlé, vidno kosť a zápal po štyroch dňoch bez antibiotík sa znovu vracia. Mal to zapálené až po koleno, zatial sa to vratilo vraj len do polovice chodidla.

zita19
26. máj 2014

@stefka33 Myslim, ze to spominali ti pribuzni panej so sa tam liecila. Ale fakz nejak viac neviem, len to za jej pomohlo a ze to bolo jej posledna nadej. Mala nekrozu ale ani netusim coho a z coho.

janinah
26. máj 2014

@stefka33 tá moja známa teta bola jednou z pacientov v tom dokumente,boli piati a len ona jediná vydržala to priloženie celú dobu,lebo to strašne bolelo,ostatným tie špongie s larvami museli odobrať skôr,pomohlo jej to,ale nečakajte žiadne zázraky,je to len v začiatkoch táto liečba

stefka33
autor
26. máj 2014

@janinah To fakt? Ja som myslela, že je to bezbolestné. No pekne. Dedo je totiž citlivka. Tak to bude musieť vydržať, inak ho čaká amputácia.

stefka33
autor
27. máj 2014

@zita19
@janinah Tak Svidník to prestal robiť pred dvoma rokmi. Nič, hľadáme ďalej.

zita19
27. máj 2014

@stefka33 skoda

cubalucia
19. júl 2018

Ma niekto skusenosti so zachranou diabetickej nohy pred amputaciou? V nemocniciach v BA sme dostali jedine vyjadrenie - amputacia az po stehno.
Nechcu ranu na pate ani liecit, ani otca hospitalizovat, jedine za ucelom amputacie.
Hladame hocijake moznosti.

tiumen
19. júl 2018

@cubalucia neviem síce poradiť, ale držím palce nech nájdete nejakú alternatívu.. mne žiaľ na ňu tento rok zomrela starká 😔

vulka
20. júl 2018

@stefka33 O takejto liečbe moc neviem, ale viem, že veľmi dobrí odborníci na diabetickú nohu sú v Ľubochni(vlastná skúsenosť). Dokonca posledný rok aplikujú nový liek a celkom úspešne.

kredog
20. júl 2018

Nepametam presne,ale byvala kolegyna vozila mamku do RK,Alebo LM lde jej davali larvy a jej to pomohlo. Bolo to par rokov dozadu. Mozno to este funguje

stefka33
autor
20. júl 2018

@vulka

@kredog Ďakujem baby, ale je to starý príspevok. Otec už medzitým zomrel, po amputácii sa trápil ešte rok.

kredog
20. júl 2018

Uprimnu sustrast.

cubalucia
22. júl 2018

@vulka Volala som tam primarovi do Lubochne, ze otca priveziem, nech zhodnoti stav, podla neho cez telefon nie je sanca na zachranu. To iste v RK. Nakoniec som nasla doktora v Zline, zavolal nas a nasadil liecbu ozonom. Vraj sa to lepsi. Uvidime. Ak sa to podari, nechapem, ako mozu lekari len tak amputovat cele nohy bez pokusu o liecbu a zachranu. Znicit cloveku zivot, ze akoze ho zachranuju.

cubalucia
22. júl 2018

@tiumen Je mi luto starkej. Umrela na diabeticku nohu alebo na amputaciu?

cubalucia
22. júl 2018

@stefka33 Uprimnu sustrast. Ved to, podla statistiky vraj 60 % pacientov po amputacii umrie do 2 rokov a taktiez casto su nutne potom amputacie aj druhej nohy.

mana85
22. júl 2018

.

kiaran127
18. apr 2025

@cubalucia Dobry den, hoci ubehol uz dlhy cas, prosim, pomohlo Vam nieco/ niekto z toho, co ste pisali, predislo sa amputacii? Dakujem

cubalucia
18. apr 2025

@kiaran127 ano, amputacia nohy zatial nebola, ale je to nekonecny boj.
Zaklad je najst dobreho lekara so zaujmom o liecenie a vedomostami.
Kludne mi napiste 0915752700 alebo zavolajte.

kiaran127
20. apr 2025

@cubalucia Dakujem Vam pekne za pomoc, zavolam Vam v priebehu utorka, ak mozem? Mamine hroxi amputacia haluxu a palca z dovodu zapalu kosti, sme z toho nestastni, pritom ona je slaby diabetik