icon

Liečba štítnej žľazy Acylpyrinom

gombicka1
28. sep 2021

Ahojte,mate niekto skúsenosť s liečením štítnej žlazy acylpirinom 500 mg? Vďaka🙏

Strana
z2
vulka
28. sep 2021

@gombicka1 A to akože má byť účinné na aký druh ochorenia ŠŽ?

gombicka1
autor
28. sep 2021

@vulka dcera ma zapal štitnej aj bolestive ložisko a že nato nič ine nieje ,berie 6 acylp.denne🙈šumákov 500 ku ma z toho strasne brucho

zdenka11081983
28. sep 2021

@gombicka1 by som sa nezahravala. Riskujes obrovské zdravotné problémy. Mam graves basedowa, viem o com hovorím..

zdenka11081983
28. sep 2021

@gombicka1 a to jej prosím kto naordinoval????

gombicka1
autor
28. sep 2021

@zdenka11081983 mudr.Dokupilova v nemocnici

gombicka1
autor
28. sep 2021

@zdenka11081983 preto sa pytam lebo 1 lekar odporuči a 4 ďalši povedia ze oni by to nebrali

loginexistuje
28. sep 2021

deti nemaju uzivat acylpirin dcera sa lieci na stitku od desat rokov a teda takto nie

gombicka1
autor
28. sep 2021

@loginexistuje ona ma 29 rokov a 2 deti

nevenka
28. sep 2021

@gombicka1 ale aky zapal? Akutny? Ci autoimunitny? Funkciu ma ok? Myslim hormony, TSH, fT4, fT3, protilatky...aku ma diagnozu vlastne?

sisa_s
28. sep 2021

@gombicka1 subakutna tyreoiditida sa takto lieci, dodrziavat odporucania lekarky

gombicka1
autor
28. sep 2021

@sisa_s že liecba trva 2 az 3 mesiace a po mesiaci keď budu lepšie vysledky sa zniži davka o r tab.Len vyzera ako tehotna ma tvrde brucho a zadycha sa to zacalo po tej liecbe

gombicka1
autor
28. sep 2021

@nevenka toto neviem ale vybavujeme Lubochňu

bobsent
29. sep 2021

áno,lieči sa tak zápal ŠZ. Je to dobrá liečba, neboj, Veľmi účinná. Do 2 týždňoch som mala pokoj.acylpyrín je dobrý liek, len trošku zaznávaný-že obyčajný...

7lenka11
29. sep 2021

ak ide o akútny zápal, tak je možné, že jej takú liečbu odporučili, ale nie som si istá tým acylpirínom.. no snáď lekár vie, čo robí... ja mám autoimunitný zápal, liečim sa naň viac ako 10 rokov a vždy mi dali lieky podľa hodnoty hormónov, a teda funkcie ŠZ (TSH, FT3 a FT4).. buď som mala hypo alebo hyper funkciu a podľa toho upravovali lieky (Euthyrox, Thyrozol)

gombicka1
autor
29. sep 2021

@bobsent ale musela si dodržat 2 až 3 mesačnú liečbu?,ževraj keď sa preruší tak sa to vráti a nemala si z toho pocit plneho brucha? Vďaka❤

bobsent
30. sep 2021

nie, ja som prišla k doktorke až po zápale, nevedela som čo mi je, už to odznievalo. acylpyrín som už nebrala tak dlho.

bobsent
30. sep 2021

@gombicka1 žiaľ je pravda, že vysoké a dlhodobé dávky acyl. majú aj nežiaduce účinky (ako každý liek :()

sisajojo
22. okt 2021

@gombicka1 ja som začínala s acylpyrínom , ale mi nepomohol , neskôr mi nasadili prednison , vysoké dávky

nataz
25. aug 2022

@sisajojo ja to mam teraz akutny zapal stitnej. Boli ma krk tazsie prehltam dali mi ATB. Horsie ze vkuse teploty zvysene max 38. Na teplotu a zapal striedam Ibalgin. Paralen. Ten Prednison pomohol?

sisajojo
25. aug 2022

@nataz pomohol áno , ale už by som ho teda nechcela , Bola to nekonečná liečba s vedľajšími účinkami. Znovu sa mi to aj tak vrátilo našťastie mi manžel naordinoval prírodné veci, To mi pomohlo chvalabohu

nataz
26. aug 2022

@sisajojo môžem sa opýtať aké prírodné veci? Tiez som zastancom radšej prírodných veci.

tamei
1. sep 2022

@bobsent dobrý deň, mohla by som sa spytat ake ste mali priznaky subakutneho zápalu?

sisajojo
1. sep 2022

@tamei Ja som si najskôr myslela že ma bolí hrdlo, potom ma už začali Bolieť pomaly aj všetky zuby už sa mi nedalo ani zívať ani jesť poriadne

nataz
1. sep 2022

presne aj mna zacali sanky bolieť neskutocne, ale už je lepšie

bobsent
2. sep 2022

@tamei strašná únava, potom bolesť v oblasti šž, urobila sa mi hrča, trvalo to pár týždňov lež ma endokrinologička zobrala. Búšenie srdca, nespavosť, triaška, absolutná vyčerpanosť prišli postupne ku koncu,t o som už tušila o čo ide a dala som si acylpyrín.

tamei
2. sep 2022

@bobsent mne endokrinologička povedala minuly tyzden ze mam subakútny, mam taky nepríjemný pocit v hrdle ako keby ma tam niečo tlačilo, sem tam ma bolí práva strana hrdla a zuby .. dala mi kortikoidy no nemalo by sa byt pri nich na slnku a momentalne som na dovolenke tak asi tiez vyskúšam najskor ten acylpyrín.. a liečite sa aj mimo toho zápalu na štítnu žľazu?

sisajojo
2. sep 2022

@tamei Aj ja som dostala prednison prvýkrát som ho užívala , Ale to bolo aj naposledy. Subakútna Sa mi vrátila, ale už som to riešila prírodné. Kortikoidy nikdy viac

tamei
2. sep 2022

@sisajojo a aku dávku ste mala denne?

sisajojo
2. sep 2022

@tamei začínala som 20mg Neskôr postupne znižovali

tamei
2. sep 2022

@sisajojo a ak sa este mozem opytat, liečite sa aj mimo toho na štítnu žľazu?

Strana
z2