icon

Liečba vysokého očného tlaku: Skúsenosti a možnosti

4. feb 2024

Ahojte, chcela by som sa dozvedieť Vaše skúsenosti s liečbou vysokého očného tlaku. Dá sa po čase vyliečiť a nebrať kvapky? Prípadne ste boli niektorá na operácii?

Ďakujem.

Strana
z2
autor
21. nov 2024

@taktotedanie nie som tehotná zatiaľ, plánujem

taktotedanie
21. nov 2024

Kvapky sa vysadzuju ak zistite ze ste tehotna, na to ci cisarsky ci prirodzeny rozhoduje gynekolog

lucinkaboz
17. dec 2024

@taktotedanie takto sa sprava lekar hej😁😁trabekuloplastiku mam za sebou , som bez kvapiek, klop klop, ocne kvapky som neznasala dobre, mala som z nich bolesti kazdodenne a z viacerych, celodenne bolesti, nie vsetci znasaju dobre kvapky, ocny tlak sa da minimalne znizit aj uzivanim omega 3-6-9. Susenymi cucoriedkami , pravidelne, mne pomaha, roky.

lucinkaboz
17. dec 2024

@taktotedanie vysoky ocny tlak neznamena glaukom hned, teda vysoky ocny tlak a trabekuloplastika, kvapky sposobuju napr.suche oko ale to povie maloktory ocny lekar.

taktotedanie
17. dec 2024

@lucinkaboz pozri, kazdy pacient sa posudzuje individualne, ze ty si bez kvapiek je jedna vec, druhx clovek to tak mat nemusi, nebudem sa tu s tebou bavit a natahovat na slovickach- pre mna je to strateny cas, daj si prihlasku na medicinu , daj sa do atestacneho programu oftalmologia odrob tolko rokov kolko ja a potom sa mozme bavit a vies odbornu diskusiu, dovtedy si pre mna len laik so skusenostami , ktore su druhemu pacientovi nanic lebo kazdy pacient je iny
Pekne sviatky

lucinkaboz
18. dec 2024

@taktotedanie pozri, ze je moznost trabekuloplastiky sa pise malo, ak niekomu nezaberaju kvapky, resp.sposobuju velké tažkosti je tu predsa aj tato moznost, to ze si studovala , chapeme😁z kazdeho prispevky, tvojich poucujucich slov ma prosim usetri, co kam mam ist studovat, ja sa tu na lekara nehram, nie je kazdy lekar toho isteho nazoru v diagnozach, ak konzultujem tak len s uznavanym profesorom z BA, resp.ak by som pocuvala mladu lekarku a kvapala si kvapky, dnes asi nevyjdem ani na slnecne svetlo a trpim bolestami. Trochu pokory by ti naozaj nezaskodilo, a ak nemas cas, co tu potom vlastne na robis😉

dema4016
17. jan 2025

@taktotedanie Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som sledovaná na očnej klinike pre vyšší očný tlak už 10 rokov, teraz pri poslednej kontrole som ho mala omnoho vyšší, predtým som vypila zelený čaj a colu, dosť rýchlo, a perimeter mi vyhodnotil výrazná slepá škvrna, lekárka mi nasadila očné kvapky Dorzolamid Olikla 20 ml, a poslala na interné vyšetrenie, s tým, že mi asi nasadí aj tabletky, veľmi som sa zľakla, lebo teraz neviem, čo si o tom myslieť, IOT som mala 26-27, a druhé IOT 21, mám hrubšiu rohovku, tak to vyhodnotila IOT 24, 21. Je to naozaj také zlé, že potrebujem tabletky, nestačia očné kvapky? Aj po týchto očných kvapkách mám také suchšie oči, a hlavne v pravom oku cítim, ako by mi tam niečo zavadzalo, je to v poriadku, nemá niekto skúsenosti? Ďakujem za každú radu alebo odpoveď, a tiež by som poprosila, čo je vhodné preventívne užívať, aby som znížila očný tlak, cvičím , bicyklujem, snažím sa neprejedať, takže si držím váhu, tak neviem ,čo ešte urobiť, Ďakujem.

taktotedanie
17. jan 2025

@dema4016 to ste snad ten caj a kolu nepili rovno pred lekarom…
Uvidite, vysetrovala vas doktorka ktora rozhoduje o liecbe
Treba umele slzy bez konzervacnych latok

dema4016
17. jan 2025

@taktotedanie nie ale asi pol hod pred vyšetrením, a umelé slzy?

taktotedanie
17. jan 2025

@dema4016 napr tearfid

lukbe
17. jan 2025

@dema4016 ja nám presne ten pocit rezania väčšinou v jednom oku. Ale pripisujem to stavu po operácii šedého zakalu. Zvláštne že v druhom to nemám. Beriem dvoje kvapiek na očný tlak plus aj na suché oči. Sú dni v pohode a dni, keď ked je to na nevydrzanie.

dema4016
17. jan 2025

@lukbe Ja mám tiež len v jednom oku v pravom, v ľavom nie, a tiež si kvapkám do obidvoch

vafinka
14. feb 2025

@taktotedanie dobrý deň ,rada by som sa spýtala dostala som azargi očné kvapky a monospot,nie je azarka kontraindikácie pred podaním rituximabu? Keďže v letáku je napísané že môže znižovať biele krvinky,mám nmosd

Strana
z2