icon

Liek Ciphin 500 - skúsenosti

9. apr 2023

Mate niekto skusenost s tymto liekom?Ked som si precitala vedlajsie ucinky a ako je nebezpecny ten liek tak ma to dost odradza.Doktorka mi ho predpisala na helicobaktera spolu s este jednymi atb.Beriem aj lieky na tlak.Dakujem za odpovede.

alison11
9. apr 2023

My sme ho z mužom brali pri covide19 a pomohol,nebolel nás z neho žalúdok.

tanika
9. apr 2023

Mna po užívaní 10 dni zacali poker strasne nohy , od kolien dolu , ako keby svalovica riadna v noci sa mi zke spi vsetko zacalo asi tyzden po douzivani a trva to skoro celkovo 3 tyzdne musim s tym ist k Mudr.. crp a krvy obraz mam v poriadku. Tak uz fskt neviem .

alison11
9. apr 2023

@tanika Magnézium beriete? Môže byť ho aj málo niektoré lieky aj bublinkavé vody pripravia telo o magnézium

isiska
15. apr 2023

@tanika To môže byť vedľajší účinok po liečbe, môže spôsobiť zápal šliach, najmä achilovky. Neviem či to odznie samé po čase, je to otázka na lekára alebo lekárnika. Nie je to aj v zozname možných vedľajších účinkov v pribalovom letaku.? Držím palce , aby to prešlo.

tanika
15. apr 2023

@isiska uz som bola na rematologii kopec od er pobrala ze sa uvidi . Za mesiac mam vysledky nejake spevi odbery aj na autoimut.a system ochorenia , zápalovky a aj reuma faktor su zatial o.k , ano povedala aj ona ze mozne vedľajšie účinky ciplinu slebo skor chripka , ci covid , hemofilusa som mala vsetko jedno z druhym tazko povedat .

cipropison
30. mar 2024

Tento text nech sluzi ako varovanie komukolvek kto by chcel uzit toto antibiotikum alebo ine z vrstvy fluoroquinolonnych antibiotik (levo,moxi...), Ciphin 500 je len slovenska verzia ciprofloxacinu, jedna sa o najnebezpecnejsiu vrstvu antibiotik ake su. Uzivatelom sposobuju velmi nepriemne vedlajsie ucinky vdaka svojej ojedinelej schopnosti poskodit mitochondriu, veldajsie ucinky vobec nie su take ojedinele ako farmaceuticke firmy a lekary tvrdia, len ich vela ludi nenahlasuje nakolko si ani neuvedomia ze ide o nasledky uzivania tohto lieku, kedze sa nasledky mozu dostavit aj po roku od uzivania(realne aj dlhsie). V anglicku ich uz napriklad nie je mozne predpisat ako prvu volbu ( lekar pred ich pouzitim musi pouzit ine antibiotika pokial antibiogram nepotvrdi rezistenciu na ostatne alebo ine pripady) nemali by sa predpisovat ani komukolvek kto sa venuje sportu alebo mal v minulosti problemy so slachami atd, Tieto antibiotika su velmi silne a efektivne, no to su aj ich vedlajsie ucinky medzi ktore spadaju neurologicke poruchy ako je palenie a svrbenie pokozky po celom tele, zapal sliach ( tendinoza) tiez po celom tele (widespread tendinopathy) niekore zdroje tvrdia ze sancu na sposobenie si urazu slachy zdvihaju 4nasobne a na roztrhnutie slachy 2,5nasobne ,bolesti klbov, depresivne stavy a samovrazebne myslienky, poruchy srdca alebo zlyhanie inych organov, unavu,hormonalne zmeny, oslabenie svalov a mnohe dalsie, vedlajsie ucinky ale neskoncia po ich vysadeni ale pretrvavaju roky alebo v ojedinelyh pripadoch aj navzdy. Ak zazivate vedlajsiie ucinky ulava prichadza casto po 18 mesiacoch v horsich pripadoch po5-7 rokoch.Maju tiez moznot spustat autoimunne reakcia ako je RA, OA a dalsie specialne ak je clovek HLA_B27 pozitivny. Ak vam vas lekar predpise taketo antibiotika vrelo vam odporucam vypitat si ine, lekary casto nevedia o tychto ucinkoch a budu vam tvrdit ze to je nemozne aj ked ich uz mate. Sance na vedlajsie ucinky zvysuje uzivanie NSAIDS ( protizapalove nesteroidne lieky ) ako aj uzitie steroidov ( nie anabolik akor corticosteroid ) , su to aj lieky ktorym by sa mal pacien s nasledami vyhnut. Ak trpite nasledkami odporucam vam nastudovat si roznu literaturu na internete avsak v anglictine, ak ste este liek nezobrali dokladne si zvazte pozitiva a negativa tohto lieku nestoji to za to.