Liek Ciphin 500 - skúsenosti
Mate niekto skusenost s tymto liekom?Ked som si precitala vedlajsie ucinky a ako je nebezpecny ten liek tak ma to dost odradza.Doktorka mi ho predpisala na helicobaktera spolu s este jednymi atb.Beriem aj lieky na tlak.Dakujem za odpovede.
Mna po užívaní 10 dni zacali poker strasne nohy , od kolien dolu , ako keby svalovica riadna v noci sa mi zke spi vsetko zacalo asi tyzden po douzivani a trva to skoro celkovo 3 tyzdne musim s tym ist k Mudr.. crp a krvy obraz mam v poriadku. Tak uz fskt neviem .
@isiska uz som bola na rematologii kopec od er pobrala ze sa uvidi . Za mesiac mam vysledky nejake spevi odbery aj na autoimut.a system ochorenia , zápalovky a aj reuma faktor su zatial o.k , ano povedala aj ona ze mozne vedľajšie účinky ciplinu slebo skor chripka , ci covid , hemofilusa som mala vsetko jedno z druhym tazko povedat .
Tento text nech sluzi ako varovanie komukolvek kto by chcel uzit toto antibiotikum alebo ine z vrstvy fluoroquinolonnych antibiotik (levo,moxi...), Ciphin 500 je len slovenska verzia ciprofloxacinu, jedna sa o najnebezpecnejsiu vrstvu antibiotik ake su. Uzivatelom sposobuju velmi nepriemne vedlajsie ucinky vdaka svojej ojedinelej schopnosti poskodit mitochondriu, veldajsie ucinky vobec nie su take ojedinele ako farmaceuticke firmy a lekary tvrdia, len ich vela ludi nenahlasuje nakolko si ani neuvedomia ze ide o nasledky uzivania tohto lieku, kedze sa nasledky mozu dostavit aj po roku od uzivania(realne aj dlhsie). V anglicku ich uz napriklad nie je mozne predpisat ako prvu volbu ( lekar pred ich pouzitim musi pouzit ine antibiotika pokial antibiogram nepotvrdi rezistenciu na ostatne alebo ine pripady) nemali by sa predpisovat ani komukolvek kto sa venuje sportu alebo mal v minulosti problemy so slachami atd, Tieto antibiotika su velmi silne a efektivne, no to su aj ich vedlajsie ucinky medzi ktore spadaju neurologicke poruchy ako je palenie a svrbenie pokozky po celom tele, zapal sliach ( tendinoza) tiez po celom tele (widespread tendinopathy) niekore zdroje tvrdia ze sancu na sposobenie si urazu slachy zdvihaju 4nasobne a na roztrhnutie slachy 2,5nasobne ,bolesti klbov, depresivne stavy a samovrazebne myslienky, poruchy srdca alebo zlyhanie inych organov, unavu,hormonalne zmeny, oslabenie svalov a mnohe dalsie, vedlajsie ucinky ale neskoncia po ich vysadeni ale pretrvavaju roky alebo v ojedinelyh pripadoch aj navzdy. Ak zazivate vedlajsiie ucinky ulava prichadza casto po 18 mesiacoch v horsich pripadoch po5-7 rokoch.Maju tiez moznot spustat autoimunne reakcia ako je RA, OA a dalsie specialne ak je clovek HLA_B27 pozitivny. Ak vam vas lekar predpise taketo antibiotika vrelo vam odporucam vypitat si ine, lekary casto nevedia o tychto ucinkoch a budu vam tvrdit ze to je nemozne aj ked ich uz mate. Sance na vedlajsie ucinky zvysuje uzivanie NSAIDS ( protizapalove nesteroidne lieky ) ako aj uzitie steroidov ( nie anabolik akor corticosteroid ) , su to aj lieky ktorym by sa mal pacien s nasledami vyhnut. Ak trpite nasledkami odporucam vam nastudovat si roznu literaturu na internete avsak v anglictine, ak ste este liek nezobrali dokladne si zvazte pozitiva a negativa tohto lieku nestoji to za to.

My sme ho z mužom brali pri covide19 a pomohol,nebolel nás z neho žalúdok.