icon

Lieky na bolesť hrdla počas dojčenia

19. jún 2025

Čo ste prosím užívali na bolesť hrdla počas dojčenia? Chcela som siahnuť aj po tamtum verde spreji, ale všade je písané, že konzultovať s lekárom, nikde nevidím vyslovene, že povolené aj pre kojace ženy...

cucoryedka
19. jún 2025

@autorka mne pomohlo kloktat repikom a cmulat cukriky isla (maju viacero druhov, "mint" boli najlepsie) - vhodne aj pocas dojcenia

majlo1234
19. jún 2025

Kludne si strekni

sisska96
19. jún 2025

Ak tam nie je napísané že je nevhodné počas dojčenia, tak môžeš. V letáku píšu iba tých ktorí nemôžu brať. Predsa tam nemôžu vymenovať kto všetko môže používať, bol by potom román.

anavixy
19. jún 2025

Tantum verde je plne bezpecny pocas dojcenia. Treba vediet, kde hladat relevantne informacie (pribalovy letak to, bohuzial, nie je). Na bolest hrdla moze pomoct aj ibuprofen, ktory ma zaroven protizapalove ucinky. Okrem toho napr Glimbax. Akurat jod sa neodporuca - jox.
Tu info o bezpecnosti Tantum verde - jeho ucinnej latky:
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/benzy...
V tejto databaze (e-lactancia.org) najdes relevatne, aktualne a plne doveryhodne informacie o vsetkych liekoch - musis zadat ucinnu latku konkretneho lieku v anglictine (pouzi google, translator, ak nevies).

saxana000
19. jún 2025

Glimbax kloktadlo alebo sprej jednoznacne

beata_k
19. jún 2025

Stopkasel mozes aj pocas dojcenia. Celkom dobre zabera.
https://www.drmax.sk/stopkasel-angin-ex-dr-weis...

terezka2911
19. jún 2025

Dá sa Strepfen, islandský lisajnik.

evcagabi
19. jún 2025

Ja som sla podla mamili a vobec sa neobmedzovala 😅

taktotedanie
19. jún 2025
@evcagabi

Ja som sla podla mamili a vobec sa neobmedzovala 😅

@evcagabi ano mamila fanaticky odporucaju kludne zjest hoc aj piesok s kamenami a je to v poriadku

evcagabi
19. jún 2025

Nedojcim uz tyzdenne babo, nikdy ziadnu reakciu na nic nemala a asi je lepsie aby som ja bola schopna postarat sa o dieta hoci aj s nicim lokalnym na hrdlo, kvapkami do nosa a liekami na teplotu (veci co clovek neberie bezne, 7/24/ ako sa zrutit, nie ?

lucy_ms
19. jún 2025

Daj si dorithricin