icon

Lieky na psychiku a pribratie

nikolca
21. júl 2023

Neviem ako schudnuť pribrala som 40kilov najem sa a som stale hladna strašne mi to ide do brucha ale až tak že keď niekoho stretnem hneď sa ma pyta že či som tehotna,aj cvičim beriem depakine.neurol,zopitin,agomelatin,latudu,a lithium dnes som bola na kontrole doktorke som povedala že strašne priberam myslela som že mi zmeni lieky a ona mi povedala že neexistuju lieky po ktorych sa nepribera no citim sa hrozne aj vy ste vela pribrali?podarilo sa vam schudnuť?

kollarovci
21. júl 2023

@nikolca ahoj to preto sa od nich pribera lebo telo sa upokoji a vtedy chuti jest😉ja tiez beriem tiapridal a atarax a tiez som pribrala hlavne do brucha ale posledne mesiace uz som povedala stacilo tak z jedlom koncim obedom a ide to dolu ale treba vydrzat

martinka13
21. júl 2023

Nepriberá sa úplne po liekoch. Priberáš, lebo máš veľký príjem a nízky výdaj. Ja beriem lieky na štítnu a tiež sa všade píše, že sa z nich veľmi priberá. No nepriberá..... cvičím, mám obmedzený príjem kalórií. Skús sa s niekym poradiť (dietolog, výživový poradca) ohľadom Tvojho jedálnička. A treba začleniť pohyb.

lucia851
21. júl 2023

@nikolca áno pribrala som skoro 50kg pri takýchto liekoch,začala som cvičiť tak hádam mi to z toho brucha pôjde dole

anita6666
21. júl 2023

Zamapataj si raz a navždy! Priberá sa z jedla,nie z liekov!

lucia851
21. júl 2023

@anita6666 lenže človek ani veľa nezje a keď sa v tých prívalových letákoch píše že sa z tých liekov priberá tak je na Tom niečo pravdy

nikolca
autor
21. júl 2023

@lucia851 praveže je to tak ako pišeš ja zjem velmi malo a kila idu hore

patricia_b
21. júl 2023

@nikolca ja som presne ako píšeš málo jedla a psychiatrické lieky pribrala 42kg, teraz mám skoro 15 dole, ale chcem viac, mám upravenú stravu a pohyb

lucia851
21. júl 2023

@nikolca tak asi berieš niektoré lieky z ktorých sa rapídne priberá

deti95060810
21. júl 2023

priberá.. aj deti priberajú z psych. liekov...
dcéra má rispen a mám pocit že zadržiavajú vodu...veľa mamičiek sa sťažuje že deti z Rispenu priberajú...

nikolca
autor
21. júl 2023

@lucia851 praveže beriem take lieky sama doktorka povedala že sa s tych liekov vela pribera a že mi ich musi nechať že su v mojej chorobe najučinejšie že mi môže akurat upraviť davky tu latudu čo beriem brala som 3 rano a teraz beriem 1 rano aj z toho depakine že sa moc pribera no ten musim braŕ beriem ho na epilepsiu aj malo jem aj cvičim a tie kila akosi nejdu dole

manzelkarobkova
21. júl 2023
eliska13
21. júl 2023

@patricia_b a lieky berieš či sú vysadené?

patricia_b
22. júl 2023

@eliska13 ja mám lieky navždy už kvôli diagnóze, takže poctivo a teraz ich mám dosť veľa nejakých 19 či 20 na deň

martinka13
22. júl 2023

@manzelkarobkova nie je to hlúposť. Aj na mojich liekoch je ako prvý vedľajší účinok priberanie. Zo vzduchu sa nepriberá-moje obľúbené heslo

orenda
8. aug 2025
@manzelkarobkova

@manzelkarobkova
Na Rispene, ktore berie moje dieta, je v pribalovom letaku napisane, ze sa z nich pribera. Lekar, ktory nas pozoruje, potvrdzuje, ze je to z viacerych dovodov, a to napr. je liekom obmedzena schopnost pacienta rozpoznat hlad od chuti na nieco , a znizena schopnost tela ochladzovat sa pri vypati, preto "vyhlasuje" unavu skor. Preto sa neodporuca aby pacient cvicil za hranicu zcervenania. Samozrejme ze teba sledovat vahu a stravu, ale aj pri diete a pravidelnom cviceni, prechadzkach a odpocinku, stale priberame. Uzijeme si vela komentarov od ludi bez skusenosti s takym liekom , ktori usudzuju, ze sa dieta preziera a nehybe. Doktor potvrdil, ze schudnut je extremne narocne. Je potrebne narast vahy minimalizovat ale schudnutie bez znizenia davky alebo vysadenia lieku je vraj malo pravdepodobne. Treba si urcit priority - pre mna je to urcite ustalenie psychyckeho stavu a moznost navstevovat beznu skolu.