Lumbálna punkcia: Ako zvládnuť po-punkčný syndróm?
Dobry den mam po lumbalke od stredy je piatok. Mala som sa po 24hod sa postavit a ja stale lezim...ked si sadnem neskutocna bolest ako nikdy...hned musim lahnut...davaju mi infuzky...dost sa bojim mali ste niekto az taky pospunkcny syndrom?
Treba si vypytat pochnutie krvnej zatky, to mne dali po spinali ked som mala bolest hlavy. A ano aj mne davali infuzky a tie vobec nezaberali a este mi ta krava neverila ze ma moze boliet hlava, vraj vsetky zeny po porode len vsetko boli😡
@katulienkax ano pytala som si lebo som sa to docitala na nete o tom ale nedaj boh ze daco citate na internete uz su urazení a ze najskor sa to riesi infuzne a az potom ked nic nezabera tak krvna zatka...to sa da prosim aj s odstupom 6 dni ? Ja som stale hospitalizovana mam pocit ze mi nikto ani neveri stale len ze mam vstavat🙉posadim sa a mna vypne cierne vidim a odpadnem naspat...bolest neskutocna...nie je to len ze bolest ale fungujem..ja len od toho stvrtka lezim ☹ a pichali ma na 4x takze to 4 zatky musia robit ? Prosim bolelo to ?
ano, snazila som sa ale chodit uz aj tak... postupne, lebo tocenie hlavy a tak, to je aj z toho celeho lezania...
Mne bolo strasne zle asi dva tyzdne, hlava ma bolela, len ja mam problemy aj s chrbticou, cize mna z toho lezania krcna chrbtica, prost evsetko bolelo... ale ako som viac a viac chodila, tak to bolo lepsie.
Mne inak tiez neverili, v piatok mi robili lumbalku, hrubsou ihlou, musela som lezat teda dlho a v pondelok odo mna chceli vysetrenie, kde som mala sediet a ja som proste nevedela ani sediet :DD ani nic.. a vsetci celi nervni a tvarili sa ze nic.. nebyt toho, ze moja lekarka ostala doma s dietatom, tak by ma v takom stave poslali hned odmov, ale prednostka ma tam nechala a dovysetrovala :D proste cele na plac to bolo.
Ale neboj, prejde to.. fakt je to kazdy inak zvlada
Mne to trvalo 9dni ale mňa postavili pol hodinu po odbere
@simca06022011 ano ved to ze cim dlhsie budem lezat to zotavenie bude horsie a horsie ☹ dnes som si sadla do polosedu asi na minutu a citila som sa jak ožrata pod obraz bozi😪
@tinna34 ved ale nemôžeš sa po takom dlhom ležani čudovať.. proste.musis začať si šalát, chodiť... točenie prejde postupne. Podla mna keby si ležala toľko aj bez lumbalky tak.sa.ti bude hlava točiť. Mate tam.uz polohovacie postele? Ak.ank tak sinskus začať aspon hlavu dvíhať a postupne do sedu.. ja sa divím.ze ta nechajú toľko ležať , mňa hneď naháňali už normálne po 2 dňoch do jedálne a tak... žiadne ležanie
@simca06022011 keby to ide sup sup ako pises moja zlata tak uz lietam nie len chodim. Pisem ze ked si sadnem tak ma vypne bolest nenoromalna ako nikdy vidim len cierne a odpadnem. Ako sa moze postavit clovek ktory odpadne prosim??? Ja som neni ziadna padavka a mam doma male dieta a motavaciu vstat z tejto pokaslanej postele !! Keby to ide tak sem nepisem...postel je polohovatelna mam napolohovanu vyssie a aj vstavam pomaly skusali sme uz aj z brucha aj zboku ist do sedu vzdy odpadnem
Krvná zátka, okamžitá úľava 🤌🏼 10 minútový zákrok - len potom opäť 12 hodín ležať bez pohybu
@tinna34 tiež som si tým prešla. Tiež sa im má podarilo napuchnuté na 5x. Ta bolesť potom čo prišla bolo najhoršie čo som v živote zažila. Asi po 6 hodinách prišla sestrička že mám sa ísť prejsť, ešte keď som jej vravela že to nedám, tak ma vyskúšala že som prekonala dva pôrody. Držala má pod pazuchov a po pár krokoch som odpadla na chodbe, ani neviem ako som skončila naspäť v posteli.
Ten tlak v hlave, bolesť chrbta a ja to ani neviem opísať mala som pocit že si neviem udržať hlavu na krku.
U mňa to bohužiaľ trvalo tri týždeň, po týždni ma pustili,muž má domov niesol autom po leziacky na sedačke auta, lebo som nebola schopná 45km cestu z nemocnice sedieť v aute.
Treba vraj veľa Pepsi cola piť tak držím palce, že bolesti čo chvíľu pominú. No ja som už 6 rokov po a poviem vám, že miesto v tichu má dosť často oblieva hlavne pri zmene počasia, alebo pri klasickej chrípke
Nepovedala som ze.mas sup vstať, ale dobre... však.rob ako myslíš.
@gesypa inak mne nevedela trafiť lekárka tiež a mňa od vtedy brutálne boli chrbát... už pri napichnuti mi to do nohy strieľalo jednej... A neprekážalo jej to nijak. A presne ako.pocasie niekedy ok a inokedy ledva chodim.
@oliviakatka ano citala som o nej ja uz som si to pytala piatok ale ze najskor infuzky a uvidi sa do pondelku...tak zajtra si budem pytat uz aristu a nech mi to spravia...pontych 12hod si sa postavila a uz pohode ?
@simca06022011 ja by som rada len ked to nejde neviem to opisat ale proste hned ma taha dole neviem udrzat hlavu na krku bolest je neunosna vcera vecer som sa posadila na par sekund mozno minuta dve a celu noc som skapinala od bolesti šije hlavy ...netusim ako to rozbehat motivaciu mam ja potrebujem ist domov za dietatom
@tinna34 v pohode to bolo hneď v okamihu ako mi pomaly pichali krv (zátku)do miesta po lumbalke. Tiež sa to robí v sede takže bolesť hlavy ohromná a cítiš ako úplne mizne behom pár sekúnd.
No tak mne sa po lumbalnej zle sedelo. Skor som sa postavila ako sedela.
Pri sede ma este dlho bolel chrbat a hlava.
A mna inak 3 hodiny potom pustili domov lebo som chcema ist k detom.
Neviem si predstavit ostat lezat tolko dni v nemocnici. Ved je to len vysetrenie a nie operacia.
Nepovedala som ze.mas sup vstať, ale dobre... však.rob ako myslíš.
@gesypa inak mne nevedela trafiť lekárka tiež a mňa od vtedy brutálne boli chrbát... už pri napichnuti mi to do nohy strieľalo jednej... A neprekážalo jej to nijak. A presne ako.pocasie niekedy ok a inokedy ledva chodim.
@simca06022011 ahoj zaujima ma ako na tom si ...mne robili lumbalku 30.5. A od 1.6. Mám neznesiteľne bolesti chrbta.....medzi lopatkami a stred....nic mi nepomaha....tiez mi trafila nieco ze som mala jednu stranu uplne ako ochrnutu pocas zákroku
@simca06022011 ahoj zaujima ma ako na tom si ...mne robili lumbalku 30.5. A od 1.6. Mám neznesiteľne bolesti chrbta.....medzi lopatkami a stred....nic mi nepomaha....tiez mi trafila nieco ze som mala jednu stranu uplne ako ochrnutu pocas zákroku
@alenacseto ja som mala robenu lumbalku 12.2. A odvtedy mam neskutocne bolesti hlavy a chrbta a najma miesta vpichu...mna po lumbalke puatili az po tyzdni domov co som mala ist po 24hod...ja som 5 dni nechodila az mi museli davat fraxiparin na zrazanlivost...neviem ci to niekedy prejde ..som jak stara babka citliva hlavne na zmeny pocasia...

@tinna34 áno, je to dosť bežné, malo by to do týždňa zmiznúť, prvých pár dní je najhorších. Postpunkčná cefalea