Ľutujete, že ste sa dali zaočkovať proti Covid-19?
Lutujete niekto, ze ste sa dali zaockovat proti covidu?
Neľutujem a vieš prečo? Nedávno sme prekonali deltu. Príznaky nádcha (hlavu ide roztrnut, bolia všetky dutiny, zelené sople, asi 10 dní, bolesť hlavy a hrdla, tocaky, hnačka 2 dní, u nás rodičov zvýšená teplota, aj tak ako chodiace múmie, vycerpana som bola do slová a do písmena, muž to isté). Nástup 3 dní po kontakte. Deti 7-9 dní horúčky, zápal dutín, zapálené uška. Kašeľ, sople, pridalo sa gastro.
Neľutujem, bo bez tej vakcíny by som skončila v nemocke (možno), ale s istotou by som sa o deti nevedela postarať.
@miminkanase ved ako pri chrípke... Hrozný, ale príznačný stav.
@miminkanase ako vieš že ste mali Deltu?
Ja neľutujem, dokonca dúfam, že na jeseň sa budem môcť zaočkovať treťou dávkou 😇
ak by chcel niekto stvrtu alebo piatu, ja mam dve k dispozicii 👍 nevahajte, napiste, budete zdravsi...
@miminkanase takýto popis priebehu malo veľa ľudí aj neockovanych.. Tak o čom to svedčí? Ja si myslim, že popisovany stav na tvoju kategóriu je primeraný či očko /neočko... Máš obezitu? Cukrovku? Choré srdce? Ak si pozrieš https://www.worldometers.info/coronavirus/
Túto stránku, active cases... Ono paväčšine sú tie údaje viac - menej rovnaké celé obdobie 99,4% ma priebeh ľahký
@janasim ahoj mne doporucili umele oplodnenie IVF a ze naco ideme na IUI ze to nepomoze davali 2%v asistovanej reprodukcii a podarilo sa IUI na prvy pokus a to v 40ke partner 47rocny tiez problem lenive spermie a brali sme Q10,vitaminy a co sa tyka ockovania ja týždeň po ockovani uzlina na krku a bolest do tyzdna potom zmizla uz by som nesla.
@luccckac Ja zaočkovaná nie som a ani ma nenapadlo to ľutovať. Ale keby som sa dala "nasilu", kvôli práci, vydieraniu a neviem čomu, asi by som aj umrela....tak by mi to zdevastovalo psychiku a následne imunitu - keďže vieme, že imunita je vo veľkej miere závislá aj od psychického rozpoloženia človeka.
@miminkanase Vieš, my sa už dlhšie snažíme "nakaziť". Viem, pre mnohých je to bizarné, na hlavu....ale ja by som už raz rada mala pokoj (na čas). Brat prekonal, ani nevedel ako a bol s nami v kontakte. A nedá sa nám to. Som zmierená s následkami ochorenia, veľmi dobre si ich uvedomujeme, nemám ďaleko od zdravotníctva, chápeme všetko za i proti, uvedomujeme si a sme ochotní niesť zodpovednosť sami, bez zaťaženia zdravotného systému. Rok a pol sa nám "nepodarilo" ochorieť. A to fakticky nedodržiavame nič. A mám pocit, že preto som takpoviediac "potrestaná".
@tina4931 vieš čo, my sme sa nechtiac. Pricestovali k nám znami na pár dní. Rodičia očkovaní, bez príznakov, detičky mali nádchu (pár dní pred cestou trochu teplotovali, neprikladali sme tomu význam, veď možno len skolkarsky vírus, rýchlejšie to u nich preslo), ešte sa dávali rodičia testovať aj v Rakúsku, pre istotu. U nás bol nástup rýchly, hlavne u detičiek, tie mi teplotovali 9 dní a vysoké teploty.
Recept ti nedám, u nás to bola náhoda, aj napriek opatreniam a testovaniu.
@miminkanase môj malý kašlal vyše dvoch mesiacov, pripisujem to noseniu rúška. Aj Dr. sa k tomu priklonila. Ale teraz mám také nervy, že ho asi dám otestovať na protilátky. Ak ich mať nebude, tak celé kašlanie má na svedomí handra na tvári. Lebo xy vyšetrení negat. A 8 rokov zdravé dieťa. Už mám toho vyše hlavy a z môjho zdravého dieťaťa, žiadna psychopatická vláda nebude robiť choré.
Z môjho okolia jedna kamoška ľutuje. Od očkovania ma zdurene uzliny a neustále sa jej robia hrčky. Celkom je z toho nervózna.
Kamarát po 2x Pfizer 0 protilátky. 35rocny 😂😂 Inak ostatní sú v pohode, ale do 3 dávky sa teda nikto nehrnie. Testovať sa však z nich nikto nechodí!!! Sa ani nečudujem ze 80%pozitivnyvh je aktuálne neocko,ktori sa chodiť testovať musia stále (žijem v zahraničí).
Ďalší nezaockovani kamoši sa dali otestovať na protilatky a majú ich riadne vysoké. Nevedia však o tom žeby boli vôbec chorí.
Nooo co je to za chorobu, že sa musím ísť dať otestovať aby som vedela ze som chorá alebo, ze som ju už prekonala??? 😂
Celkom zábavné to začína byť. Už píšu o mutácií My(Mu), kde zevraj ani očkovanie nezaberá. Všetci sme očakávali, že vymyslia rýchlo nejakú tú novu variantu, aby sa mali načo vyhovorit, keď budu vo veľkom zomierať aj očkovaní.
@pragmaticka Ja mám problémy po tetanovke - zdurené uzliny, zvýšená teplota (podozrenie na autoimun. ochrenie).....už vyše roka. KKs, nikdy viac žiadne očkovanie. N I K D Y! Za mňa je to katastrofa, takto zasahovať do zdravého organizmu. 40 rokov mi nič nebolo a musela som podstúpiť očkovanie akože pre "zdravie", aby som nakoniec ochorela. Vďaka, fakt. Toto ak už niekto nechápe.....
@janage ak aj nemá protilátky, neznamená to, že nie je imúnny. Protilátky sú iba jedna časť nášho imunitného systému. Keďže sa jedná vírus, je prirodzené, že protilátky klesajú. Je to z dôvodu ochrany vlastného organizmu proti ADE-syndromu, keďže vírusy mutuju. V sére však zostávajú pamäťové bunky, ktoré na základe predchádzajúcej infekcie dokážu rýchlo vytvoriť nové protilátky proti prípadnej novej mutácii.
suseda v mojom rodnom meste lutuje. Neviem, kedy sa dala ockovat, predpokladam, ze hned ako mohla _ma 65 rokov. Posledné dva mesiace sa jej "odchadza" zdravie. Je unavena, dychavicna, zacala brat lieky na stitnu zlazu. Iskra sa z nej vytratila, zila pomerne aktivnym dochodcovskym zivotom, hrala v kapele, teraz nic. Len zdravotny stav riesi a nema chut na nic...Pricinna suvislost samozrejme nepotvrdena, len casova naslednost...Na tretiu davku urcite nepojde☹

@maca1984
@marsmykkok no my sme z toho moc smutní ,bol to šok keď nám oznamili že však nemajú čím oplodnit že čo sa stalo za 5 týždňov, mňa skoro odviezli z tade