icon

Lymfatická uzlina na krku.

dennoc1312
4. apr 2020

Dobrý deň. Vie mi niekto, prosím pomôcť či je toto na krku zväčšená uzlina? Alebo je to sval krku? Má niekto skúsenosť? Zväčsené to je hlavne, keď nakloním hlavu do strany. Ďakujem pekne za každú odpoveď

Lymfatická uzlina na krku.
kristyna88
5. jan 2021

@timuska26 takže žádná rakovina to u vás není?To je super že uzlina byla JEN zánět. Mohu se zeptat,zda jste PŘED operací měla v krvi zvýšené CRP ,které značí zánet?Nebo jste měla krev v pořádku?

kristyna88
5. jan 2021

Jinak ahoj všem,jdu s novými zprávami. Dnes jsem byla na hematoonkologii v lymfomové ambulanci u nás v Brně. Vzali mi 9zkumavek krve,udělali ekg, rentgen plic,příští čtvrtek jdu na ultrazvuk těch uzlin na krku a příští pátek na kontrolu se všemi výsledky. Zatím se na mě podíval a řekl,že ta jedna uzlina na krku je velká,že má cca 2*3cm a bude asi určitě muset ven :( strašně se bojím,nevím ani jak dlouho budu v nemocnici,vím jen že je to pod celkovou narkozou. Doufám,že tím nejsem prolezlá celá,protože mám i nad klíční kostí několik uzlinek cca 1,5cm. tu velkou mám vlevo nad kývačem

kristyna88
5. jan 2021

@dennoc1312 mou se zeptat zda se vám uzlina zmenšila?Psala jste to v dubnu sem

kristyna88
5. jan 2021

@jannaxp mohu se zeptat jak dlouho manžel uzlinu měl než šel k mudr?a měl kolem i jiné?A je léčba uspěšná?

timuska26
5. jan 2021

@kristyna88 ja mám neustále zvýšené CRP, pred operáciou boli hodnoty vysoké

timuska26
5. jan 2021

@kristyna88 operácie sa neboj, mne robili v lokálnej anestéze,asi tak hodinu som bola na stole, operoval má pán primár a všetci boli veľmi milí. Bola som nervózna a som rovno povedala všetkým na sále, aby sa so mnou trochu rozprávajú pri operácii aby som nemala nervy. Pri operácii som počula len také mlaskanie

jannaxp
5. jan 2021

@kristyna88 dobrý den, budu vám posielať tu uzlinu aj na histologiu?
Môj manžel bol na operácii, kde mu vyberali uzlinu, (ta mala ale až cca 8x10 cm) a bol v nemocnici 4dny. Keby mal menšiu tak by ho tak zevraj držali iba 2 dni.

jannaxp
5. jan 2021

@kristyna88 môj manžel zo zasady nechodil nikdy k lekárovi takže až na moje plačlive výlevy šiel na vyšetrenie uzlin až cca za 8 mes.odkedy sme si ju všimli. Mali sme šťastie v nešťastí že vďaka známej mu boli všetky vyšetrenia urobene takmer v jeden deň. Potom sme čakali uz len na výsledky. V liečbe stale pokračuje tak uvidime čo bude. Ešte mame pred sebou 3 chemo.

jannaxp
5. jan 2021

@dennoc1312 dobrý deň, manželovi to zacalo podobne a bola to uzlina. Po skúsenostiach radím hneď bežať j mudr. a trvať na všetkých vyšetreniach

jannaxp
5. jan 2021

@kristyna88 môžem sa ešte spýtať či ste za poslednú dobu nejak viac neschudla, nepotite sa, najmä v noci a nemáte obcas suchý kašeľ?

kristyna88
6. jan 2021

@jannaxp no já právě nemám vůbec zvýšené crp 😫 proto se bojím že to opravdu bude nádor. Že Bch zhubla tak to asi ne, možná tak 1kg max 2kg za měsíc. Kašel nemám vůbec. Ach jo hrozně se bojím. A myslíte že mi vyberou i ty malinké uzliny které jsou kolem té velké? Jdou i od krku až ke klíční kosti.

kristyna88
6. jan 2021
llenka014
6. jan 2021

Ja mám zas takto a tiež sa hrozné bojím čo to je ta uzlina

jannaxp
6. jan 2021

@kristyna88 nebojte, jestli nemáte příznaky které jsem popsala tak to nemusí být případ, který jsme my. Nejsem zdravotník ale myslim že uzliny by se jen tak odstraňovat neměli, je to zásah do celého lymfatického systemu. Spíš by se mělo tělo podpořit tak, ať té uzliny zmizí samy. Manželovi vyberali jenom tu jednu největší a to z důvodu biopsie (posílali do laboratoře aby zjistili jestli jde o rakovinu)

jannaxp
6. jan 2021

@kristyna88 mohu se zeptat jestli vám říkali že by mohlo jít o rakovinu? Případně chtějí po odebrání té velike uzliny poslat vzorek na biopsii?

jannaxp
6. jan 2021

@kristyna88 Ilenka014 holky a máte uzlinu viditeľnú tak ako pani dennoc1312 na fotke na začiatku diskusie?

llenka014
6. jan 2021

@jannaxp moju uzlinu nevidno len cítiť aj to hlavne keď prehĺtam tak ju cítiť viac

kristyna88
7. jan 2021

@jannaxp ano mě je vidět když ohňů krk úplně stejně jako na fotce

kristyna88
7. jan 2021

@jannaxp sice nemám vámi zmiňované příznaky, ale mám jiné. Svědění dlaní a chodidel, a zvýšené teploty. Pan doktor řekl že to může být nádor ale že kdyby náhodou tak ho umí léčit a je velká úspěšnost léčby

astrid14
7. jan 2021

@kristyna88 mne tiez dnes nasli na sone zvacsene lymfaticke uzliny na krku. Jedna ma dokonca 3,1 cm. Takze som v tom tiez. A som pekne na nervy 😞

llenka014
7. jan 2021

@astrid14 akého sú charakteru ? Ja mám pozapalove + dnes mi začala bolesť ucha

astrid14
8. jan 2021

@llenka014 tak to mas fajn. Ja zatial neviem. Dnes som bola na krv a idem este na ORL

astrid14
8. jan 2021

@llenka014 mne nenapisal v sprave, ze je to prozapalovy charakter

llenka014
8. jan 2021

@astrid14 mna čaká orl budúcu týždeň

astrid14
8. jan 2021

@jannaxp prosim vas neviete aky mala rozmer ta uzlina? Mne nasli na sone niekolko zvacsenych uzlin na krku okolo 3cm, ale nic na pohlad nie je vidno. Dnes som bola na ORL a on nechapal ako mozu byt take velke, ze on vobec neciti zvacsene uzliny

jannaxp
8. jan 2021

@astrid14 dobrý deň, manžel navštívil lekára až cca po 8mes. odkedy sa mu uzlina objavila a pri vyšetrení uz bola uzlina velika cca do 10cm

kristyna88
9. jan 2021

@astrid14 a co vám k tomu ultrazvuku řekl? Musel přeci něco říct. A budou vám to operovat?

kristyna88
9. jan 2021

@llenka014 a budou vám ji vyrezavat? Také mě v noci pichalo v uchu

astrid14
9. jan 2021

@kristyna88 absolutne nic nepovedal. Tvaril sa, ako keby idem umriet, ale nic nepovedal a dal mi len papier s nalezom. Vcera som sla na ORL a nevidela ziadne zvacsene uzliny. Podla nej vsetko ok. Tak ja uz naozaj nerozumiem. Ani ja nic necitim, zeby bolo nieco zvacene

llenka014
9. jan 2021

@kristyna88 nie povedali že treba nájsť o aký zápal v tele ide aby vedeli dať lieky a uzlina by mala sama zmiznúť .. ona je dosť hlboko na krku cítiť ju len keď hltam ale neviem čo bude