icon

Má Covid-19 vplyv na nespavosť?

15. jan 2024

Ahojte, mal niekto po covide nespavosť? Ako dlho to trvalo tá nespavosť po covide ?

Strana
z2
0silvia0
4. dec 2024

@kacikaci1 hej, presne, aj tu slabost, aj unavu, aj pocit teploty. Este cez vikend som polihovala a odpocivala, v pondelok som sa zobudila a hned som vedela, ze uz je dobre. Okrem toho depresu a hlivy som brala vitaminy C, D, na kasel lieky a calciovy sirup. A spavala som v obyvacke posediacky, lebo som poleziacky nemohla lezat, stale ma dusilo.

kacikaci1
4. dec 2024

@0silvia0 ja som z kaslu az vracala 2x co ma tak dusilo.. hrôza to sa mi nikdy nestalo. Presiel tyzden a ukazuju sa same divne veci, evidentne si ich mala aj ty. Vitamíny beriem vsetko, ale ci to ma efekt, kto vie🤷‍♀️ citila si tie nohy slabe aj ked si vstala a isla sa prejst po byte?

0silvia0
5. dec 2024

@kacikaci1 myslim, ze ano. Este som mala take cudne motanie v hlave. To mam obcas stale, idem a zrazu citim, ako by som mala v hlave taku hmlu.

kacikaci1
5. dec 2024

@0silvia0 neuzivas magnesko? Znizuje tlak, ja som ho nasadilla viac a vcera sa mi toto dialo dost vyrazne... som ti zakríkla s tým spankom :( dnes žiadna sláva, ale zasa lepšie ako minuly týžden no

0silvia0
5. dec 2024

@kacikaci1 myslím, že magnézko je aj v tom deprese, okrem toho navyše momentálne magnézko neužívam.

kacikaci1
5. dec 2024

@0silvia0 to tiež prejde časom určite. Ale zaujimave, že si mala takmer to iste ako mám teraz ja .. clovek až nechápe čo to dokáže spraviť s telom.
Ked si mala tie slabé nôžky, chodila si na prechadzky ci si skor len doma sedela a oddychovala?

0silvia0
5. dec 2024

@kacikaci1 a tebe to koľko trvá? Mylím tie príznaky, viac ako 2 týždne? Ale čoby oddychovala, taká zdochnutá som chodila normálne do práce. Prišla som z práce a bola hotová na totálku.
Bola som síce u lekárky asi mesiac po kovide, že mám postkovidové problémy. Povedala, že mám dýchanie čisté, že to po kovide býva takéto rôzne príznaky a viac neriešila.

kacikaci1
5. dec 2024

@0silvia0 ja som dnes 2tyzdne od prvych priznakov. Doktorov neriesim uz zbytocne zabity cas. Od covidu predtym mam este unavu, ta sa ale klop klop nezhorsila. Ja som pol roka bola iba postel gauc. Teraz, ked som sa uz vracala do zivota, ze som lepsie vstavala, meenej spala (predtym aj 12h a vstala som ako keby 3 dni flamujem) presla som uz 20000 krokov denne tak zas toto. Najviac ma tie nohy desia, toe stehna su stale akoby mali taku mensiu svalovicu alebo ako to opisat..

Strana
z2