icon

Má niekto chrípku a aké sú príznaky?

satalovaj
5. jan 2025

Ahojte. Chcem sa len opytat ci niekto v tomto obdobi neprechadzate chripkou. A ak ano kolko s nou uz bojujete a ake mate priznaky? Dakujem za vsetky odpovede 😀

zuzpar
14. jan 2025

@diankadop a to mu davas este detske lieky? sa cudujem ze mu to zabera ved uz mi pride dost stary aj na take inaksie "velkacske" 😀
@fantaghiro21 boze my sme takto minuly tyzden fungovali a este ked som chodila trikrat za den psa vencit s takymi teplotami, lebo muz nevladal. ako keby ja ano 🙂

fantaghiro21
14. jan 2025

@zuzpar mne napríklad neprekážalo starať sa o 2 detí ,variť im..predsa sú samostatnejsie ako 13kg 15mesacny syn,pri ktorom nevládali nie len muž,ale aj sestričky... Samé vraveli,že tak silné dieťa na jeho vek hádam nestretli .a to mal horúčky...

Pre mňa narocnejsie bolo chodiť stále do kotla kúriť,keďže máme kotol na tuhé palivo.....hore dole ,a ja slabá ....
Ale dala som tom.Stale lepšie ako byť v nemocnici,aj keď mi syn chýbal....

kaki3
16. jan 2025

@zuzpar no tak ale zase pozor aj ked ma 15 rokov to este neznamena ze prekrocil hranicu dospelosti! niektore lieky su vyslovene ze az od 18 rokov pretoze su take silnejsie. my dospeli to mame jednoduchsie co sa liekov tyka.

gdulskadarina
17. jan 2025

@kaki3 presne tak, toto nie je sranda s tymi liekmi. a hlavne aj to davkovanie je dobre dodrziavat poriadne aby si nahodou clovek viac neuskodil ako pomohol.

zuzpar
20. jan 2025

@kaki3 jasne rozumiem, len som to myslela tak, ze 15 rocnemu asi skor zaberu tabletky ako sirupceky ktore su pre male deti.
@gdulskadarina ved od toho su aj tie pribalove letaciky predsa.

kaki3
22. jan 2025

@zuzpar tak to je pravda zase to nehovorim, ale presne ako bolo spomenute treba citat letacik. a ked nie tak treba sa aj v lekarni spytat predsa len tam ti vedia poradit. my sme napriklad tak dlho uzivali lieky co nam ani poriadne nezabrali a potom ked som si precitala ze ho mozu uz aj deti od 6 rokov tak by docvaklo ze preco asi 😀

diankadop
23. jan 2025

@zuzpar no ved nie nedavam mu zase sirupceky uplne detske, ale napriklad nemozem mu dat taky cetalgen ako si my davame. to by bolo pre neho este silne, ved mas aj v letaciku napisane ze je az od 18 rokov.

gdulskadarina
24. jan 2025

@zuzpar ano su ale nie kazdy ich cita 😀 niektori ludia su proste taki ze sa drzia toho co im znamy poradil alebo si mysli ze sa nemoze nic stat, ale podla mojho nazoru to nie je sranda takto riskovat s vlastnym zdravim, nie to este so zdravim dietata.

grelu
24. jan 2025

Prosim vas, u nas maleho 8r chripka chytila v nedelu. V pondelok az do utorka rana mal vysoke teploty - az 40C. Potom 2 dni bol bez teploty. Vcera zase do 38C, teraz uz 39. Bola som s nim u lekarky - crp ok aj dychanie ciste. Mali ste niekto takyto navrat teplot?

kleopatra114
24. jan 2025

@grelu mali, vždy pri chrípke.

zuzpar
29. jan 2025

@diankadop no to mas veru pravdu, toho sa treba drzat ono to nie je sranda niekedy napriklad ani pre dospeleho, ze niektore lieky su tazsie na zaludok alebo proste pre niekoho az moc silne. vies co tento liek zabera aj u nas doma, ale on je taky vsetrannejsi ved.
@gdulskadarina hej no. ja napriklad sa zakazdym aj v lekarni spytam vies ze co ten liek obsahuje a lekarnicka mi automaticky hned vysvetli ze co je co a ze by sa to nemalo ani prekombinovavat.

zuzpar
29. jan 2025

@grelu ano mavame to takto. dokonca som ja naposledy mala ze mi 5 dni nic nebolo a po piatich dnoch mi odrazu opat naskocili teploty a zimnica. ale tam som si hned lieky nasadila a nie len jednu tabletku ale rovno dve naraz a to mi zabralo.

lenka_vi1
29. jan 2025

@vahcaac aj my úplne vsetci

diankadop
6. feb 2025

@zuzpar hej hej, ako ja napriklad som sa toho bala ze tym ze je taky vsestranny ucinny tak ze prave preto bude taky tazky na zaludok,a le bola som prekvapena ze uplne v pohode. cize za mna, ked uz aj choroba by mala nejaka prist tak mat ho po ruke 👍

lenka_vi1
6. feb 2025

@janinque aj u mňa najhoršia bola bolesť chrbta. Ale teda aj riadne zimnice a bolesť svalov. Ale ten chrbát bol neskutočne bolestivý.

micha1linka
11. feb 2025

@lenka_vi1 viem o com presne hovoris. ako ti ebolesti chrbta zazivam kazdy mesiac pred menstruaciou, no tieto bolesti popri chripke su uplne ine, hlavne ked sa k tomu pridruzi zimnica, horucka. no cele telo ma bolelo.

zuzpar
12. feb 2025

@micha1linka to mavame asi takto viacere ten pms..ja teda neskutocne trpim ked mam tie tri styri dni pred..neda sa so mnou proste nic, uplne som akoby ina osobnost 😀 no a tieto dni prezijem na tabletkach.

gdulskadarina
20. feb 2025

@zuzpar na viacerich ci ako si to myslela? lebo ja mam teda taky citlivy zaludok ze hocico teda neznesiem. a vlastne som za to aj rada, lebo vela ludi si mysli ako si tymi liekmi pomoze a popritom si mozu vlastne este aj uskodit.

diankadop
24. feb 2025

@gdulskadarina ved to ale ani logicky nemozes tak dlho lieky uzivat. mas tak tri dni a ked nezaberaju tak hajde smer lekar. to by si si asi pokazila pecen keby to takto robis ze beries cele to obdobie jedno lieky na tisenie bolesti. ono staci niekedy jedna-dve tabletky za den a da sa fungovat.

kaki3
25. feb 2025

@diankadop realne niekedy uzijes tolko tabletiek ze si pokazis pecen ? 😀 ved zase nejaky pud sebazachovy treba mat 😀

micha1linka
26. feb 2025

@kaki3 by si sa cudovala aky ludia existuju 🙈 ako aj podla mna je to prehnane, ale ked ta chyti mozno ani nie ta bolest ale napriklad teplota a mas ju vysoku a navyse mavas este vysoky krvny tlak alebo problemy so srdcom tak len z paniky zacnes robit vsetko mozne aby ti klesla aby si neskolabovala. nieco podobne sme zazili pri ocinovi a nebolo nam vsetko jedno..

zuzpar
27. feb 2025

@gdulskadarina vystaci mi uplne v pohode jedna-dve tabletky za den. pravidlo je podla pribaloveho letaciak, ze sa nesmie prekrocit 6 tabliet denne, ale myslim si ze ono ti to ani netreba zase tolko, to uz si neviem predstavit ake bolesti by museli byt alebo ako vysoka horucka by bola.
@micha1linka preboha a ako to nakoniec dopadlo? 😲 az mi mraz beha po chrbte ked si to predstavim..

gdulskadarina
3. mar 2025

@zuzpar hej hej, som si citala tie mnozstva a nemyslim si ze by toho bolo viac potrebne..akoze muz si ho tak daval ze po dve tabletky 3x za den, ale to ho vtedy chytili extremne bolesti zuba a nebolo nic nikde otvorene ani pohotovost nemame na tieto dentalne veci.

diankadop
5. mar 2025

@gdulskadarina tak to je maximum co mohol spravit, ale neviem si predstavit tie bolesti ked az takto mu to bolo treba..no je to nevyhoda, ja si myslim ze fakt tieto zubne pohotovosti by mali byt v kazdom meste.

kaki3
6. mar 2025

@diankadop no my napriklad mame zubnu pohotovost, ale ked ta chyti bolest zuba vecer alebo cez vikend tak mas smolu lebo je zatvorena 😀 a nie ani ja nechapem potom jej vyznamu 😀

micha1linka
7. mar 2025

@kaki3 zvlastne..pre mna znamenta pohotovost ze je to proste urgent ktory ma fungovat hlavne a najma poobede ci v noci a cez vikend, sviatky apod. proste vtedy ked "normalni" lekari neordinuju..no takze v takomto pripade by som fakt mala doma po ruke nieco spolahlive a overene.

zuzpar
10. mar 2025

@gdulskadarina no to musel mat ale fakt riadne bolesti, lebo ved to je ta najvyssia mozna davka..chudak..i ked je pravda ze niekedy ti nasi muzi vedia aj prehanat, napriklad pri chorobe 😅

gdulskadarina
13. mar 2025

@zuzpar no k tomu sa ja radsej nevyjadrujem, ale myslim si ze to pozname vsetky velmi dobre tie chvile kedy mi mame zvladat xy veci aj s teplotou a este sa navyse starat aj o dalsich chorych clenov domacnosti 😉

diankadop
14. mar 2025

@zuzpar @gdulskadarina taka klasika asi v kazdej druhej domacnosti 😀 to nie ze by som sa stazovala, ale ono to tak potesi ked clovek zisti ze v tom nie je sam a ze nie len on to ma doma takto 😀 to ja si zakazdym privstanem nech sa stihnem dat dokopy, vypit v klude caj, dat si lieky a potom mozem fungovat pre ostatnych.

kaki3
18. mar 2025

@micha1linka ano tiez som toho nazoru ale tak vidis 🙈 ved my pravidelne kontrolujeme tieto nase overene zasoby, lebo staci jedna chripkova sezona a ze sme vsetci doma chori tak sa to rychlo pomina. hlavne tie sirupy co mozes ma otvorene len nejaky cas z toho som na nervy. radsej ked mame tabletky.