Má niekto chrípku a aké sú príznaky?
Ahojte. Chcem sa len opytat ci niekto v tomto obdobi neprechadzate chripkou. A ak ano kolko s nou uz bojujete a ake mate priznaky? Dakujem za vsetky odpovede 😀
Celá rodina. Najhorší priebeh aký sme mali. Od detí až po dospelých.
Začala dcéra 20 decembra,ďalšia dcéra ochorela asi 3-4 dní po nej,neskôr muž a teraz ja ,mám chrípku od piatku, začalo kašľom a zvýšenou teplotou,ale nedalo sa mi lezat...
Dnes ale ležím ,zajtra tiež,v utorok sa starám ešte o 3 deti,kým pojdu 2 do školy,potom mi pri chrípke ostane na starostí najmladsi....modlím sa,aby neochorel
Je chripkove obdobie, takze ju bude mat vela ludi. Liecba klasika, trvanie do 2-3 tyzdnov. Priznaky ma chripka tiez stale rovnake ako po ine roky.
Ja od 30.12., syn od 1.1.
Horucky 38-39,5C, kasel, upchate dutiny, bolesti chrbtice (obaja), syn aj hnackuje. Obaja sme uplne KO, hrozny priebeh.
Mame typ A, najmladsi uz ma antibiotika. Ja mam teplotu uz tyzden v kuse, nonstop bolesti hlavy a uplne upchate dutiny. Prve dva dni som nevedela vstat z postele.
Od 22.12 a stále to nie je ok .
@kleopatra114 co vam este pretrvava?
@biba_18 a my,do tohto vsetkeho este vracacky....
@satalovaj dietatu , ja s muzom som mala jednodnovku🙂 kašle , sople , únava , bolesti nôh . Dcéra si to “vyzrala” aj za nás ostatných .
A chytila táto chrípka niektorej deti vo veku 1r -1,5 roka?
Ja mám strach,ak to chyti najmladší.To len infúzie ako poznam svoje deti....
Ja bolesti svalov, klbov, skrabanie v krku, suchy kasel
Bez teploty zatial. Vcera vracacky.
Manzel uz ok. Par krat zvracal.
Starsia.dcera vracala,,uz,je ok
Mladsia.10 mesacna.kasel.a.sopel,,riedka.stolica. nadopovala.som ju sirupmi, no vypluva ich, malo je, malo pije, snazim sa do nej dostat aspon nejake tekutiny. Zatial bez teploty. Je.trochu umrncana,,no ten kasel,,taky.ten chrapcavy. V urotok urcite idem k lekarovi.
U nas v okoli co poznam ludi, tak kombinacia.crevne problemy, plus sopel a.kasel....
@fantaghiro21 aj u nás to začalo 20.12. dcérou, 4 dni ležala v horuckach, po týždni syn 4 ročný a potom ja, manžel, ďalší syn dnes ma akurát 2 roky- mal 3 dni horúčky a sople , ešte kašle a je zahlieneny ako aj ostatné deti a najmladšia 3 mesačná soplí, teplotu nemala , tak snáď nebude horšie…skore uzdravenie prajem
Ja som ju schytala 24.12. Od včera mi je trochu lepšie. U mňa priebeh horsi ako kovid
@anicka176 celá rodinka.aj vam veľa síl, skóre uzdravenie....
Moje deti vždy ,vždy, skončia v nemocnici.akokolvek sa snažím zavodovnit,potom prídu rapídne grcacky a koniec.... dehydratácia.... napriek rehydratácnym atď....
Teraz ale chválabohu, napriek horúčke,a grcackam párkrát,furt som ich ladovala tekutinami,tie prijmali dobre.tak boli závodnene
Ale pri malom dieťati ,to bude tekutiny odmietať....
@snowflakenel a co to je? Chripka? Beru ludia atb?
@fantaghiro21 ďakujeme, snažím sa aj ja ich nútiť piť, aspoň na džús ich nahovoriť , naši tiež malo pijú
@satalovaj teraz je vraj riadne rozsirena chripka typu b, ktoru sprevadzaju velmi vysoke horucky. my sme si tym tiez uz presli a nebyt ucinnych liekov a vela ovocia tak neviem ci nemarodime este dlhsie.
Mala som cez sviatky, 4 dni som ubolena s horúčkou prespala, na piaty deň už to bolo lepšie, po týzdni už som bola fit ..
Jasne . Koľko x som bola chorá ale aby som mala teplotu ? Určite nie jedine teplota ktorú som mala 39 bola počas covidu . Od nedele teploty 38,7 od včera už na ATB. Počas teplot nehorázne zimnica nehovoric ak to šlo už na 37,5 cítila som závrate. Samozrejme bolesť celého hradného koša pri dychani to až boli a pichá u Dr som len prišla a odišla že mate liek v lekárni ani nepopočuval ako sú na tom pľúca, priedušky . Pridal sa už kašeľ a upchaty nos . Nechuť do jedla . Takže som zvedavá kedy budem ok
@gdulskadarina podobne. tiez si myslim ze keby nemame doma lieky tak sa toho len tak lahko nezbavime. pri synovi uz to mam overene co mu pomoze a zatial si klopem ale zabera mu to iste stale a to ma uz 15 rokov. ale my s muzom sme boli na tom horsie.
No tak ako som písala,my sme skončili v nemocnici.
Teda muž s 15 mesačným (odmietal piť, horúčky do 40)m,ja som so 40tkami sa starala o 2 detí,dom,varila,prala,...syn už je doma ,lepšie ,ja ešte sa snažím liečiť....
.

všetko čo má správna chrípka mať - teploty, bolesti svalov a kĺbov, dutiny, kašel… piaty deň a nelepší sa to vôbec, fakt na tom nie som o nič lepšie ako v piatok napr…