Má niekto chrípku a aké sú príznaky?
Ahojte. Chcem sa len opytat ci niekto v tomto obdobi neprechadzate chripkou. A ak ano kolko s nou uz bojujete a ake mate priznaky? Dakujem za vsetky odpovede 😀
@micha1linka ved mame aj normalne vitaminove doplnky v takom obdobi nasadene, no myslim si ze podporit tu imunitu niecim takymto "prirodnejsim" je tiez svojim sposobom dobre.
@diankadop fakt? vidis nad tymto som tak neuvazovala, ze vlastne ked je to takto ucinne ze co v tom vsetko musi byt 😕
@helena1982 to nehovorim, jasne podporit imunitu je jedna vec, ale liecit priznaky choroby vitaminmy moc nevyliecis. Teraz myslim tym napriklad horucku, bolest hlavy alebo celkovo bolest celeho tela.
@micha1linka ved mame aj normalne vitaminove doplnky v takom obdobi nasadene, no myslim si ze podporit tu imunitu niecim takymto "prirodnejsim" je tiez svojim sposobom dobre.
@diankadop fakt? vidis nad tymto som tak neuvazovala, ze vlastne ked je to takto ucinne ze co v tom vsetko musi byt 😕
@helena1982 veru..a nie si zase ani prva a asi ani posledna 😀 A druha vec je, ze uz v tej chuti je to take umele cele..Radsej si dam tabletku, ktoru rychlo zapijem vodou a mam pokoj 😀
No co zienky? Ako sa drzite? Druhy den v skole, v skolke, zase riadne nastupy do prace. Viem si predstavit, ze to bude zo zaciatku zase masaker.
No co zienky? Ako sa drzite? Druhy den v skole, v skolke, zase riadne nastupy do prace. Viem si predstavit, ze to bude zo zaciatku zase masaker.
@zuzizu2 moje deti (2.stupen ZŠ) už dnes neboli. V nedeľu začala dcéra že ju boli hrdlo a v priebehu 3 dni lezime celá rodina 🙈🙈
Ale mali sme aj horšie stavy. Toto zatiaľ taký zvládnuteľny priebeh
Mame typ A, najmladsi uz ma antibiotika. Ja mam teplotu uz tyzden v kuse, nonstop bolesti hlavy a uplne upchate dutiny. Prve dva dni som nevedela vstat z postele.
@jablkovastrudla ako ti zistili ktorý tip chrípky máte? Z výteru z nosa?
@anonym_5592bf u doktora to robia z vyteru z nosa, ale vies si kupit aj v lekarni test, co si spravis doma, tak ako sa robia aj covid testy a ukaze ti to druh chripky.
@gabriellka Och, to ma mrzi, ze ste takto zacali. Ale tak hadam si to odbijete teraz na zaciatku a potom uz bude dobre. My sa zatial drzime, ale tiez tomu vela nedavam, lebo uz dnes som videla, ze niektore deti posmrkavali rano, tak je to otazka casu, kedy sa to roznesie. A u nas v praci detto.
@zuzizu2 Ja si myslim, ze tieto prechladnutia typicke jesenne budu teraz v pohode. Vsak pocasie je este fajn. Skor co si vsimam, tak zase covid sa zacina rozmahat, tomu zacina sezona.
@helena1982 Tak to som asi jedina, ktora v tomto case chytila totalnu bolest hrdla od klimy 😀 Ale tak dam pirulu, spravim caj a ide sa dalej. Nie je cas stracat cas 😀
@helena1982 Ano, to som aj ja zaregistrovala. A este kolovali aj nejake brusno crevne virozy zase. Ono je to tak na striedacku, ale toto jesenne obdobie je take kritickejsie, preto mi napadlo nacat tuto temu.
@gdulskadarina Je to uponahlana doba. A ak mas deti, tak teraz kym to vsetko zacne tak ozaj, ze sa to nejak unormalni, tak to trva a prinasa to bohuzial aj nejake obety. Ja sa tiez inak zacinam citit kadejako. Ze uz aj v skole chybaju deti mi Katina, kolegyna volala kvoli niecomu detskej lekarke a ze maju plnu cakaren. Takze bohuzial, len to musime preckat 🙂
@zuzizu2 To je stale nieco teraz. Zmeny pocasia a teplot a vratenie sa do kolektivov toto prinasaju. Preto ja som uz zasobila lekarnicku aj pre Katinu aj pre nas, takze aspon takto som sa pripravila 😀
@helena1982 Tak mi mozes rovno povedat, cim si vas zasobila. Lebo druhy den mi je nejak biedne a citim, ze ak to nepodchytim hned, tak to prepukne do niecoho horsieho. A to som bola vysmiata, ze tento rok som ani chora nejak nebola.
@helena1982 To ano a to pocasie tomu tiez zrovna nepridava. Toto ja najtazsie nesiem. Jeden den v bunde a druhy den v kratasoch pomaly. Toto mi strasne nerobi dobre taketo rychle zmeny kazdu chvilu.
@gdulskadarina Neboj sa nic. Dnes zacala jesen, dnes je posledny teply den. Uz bude len horsie. Takze dievcata, dnes nastup do lekarne a povinne doplnit vsetky vitaminy, tabletky na bolest, pastilky na hrdlo, spreje do na... 😀
@helena1982 Ja som si uz nakupila. Lebo to ked ma chyti, tak prve dni som totalne odrovnana, ze ani do tej lekarne by som nedosla. Takze ja radsej takto. A je to nieco, co viem, ze na sto percent vyuzijem. Skor alebo neskor 😀
@helena1982 Ja som si uz nakupila. Lebo to ked ma chyti, tak prve dni som totalne odrovnana, ze ani do tej lekarne by som nedosla. Takze ja radsej takto. A je to nieco, co viem, ze na sto percent vyuzijem. Skor alebo neskor 😀
@gdulskadarina Ved to je len dobre. Moja kolegyna teraz akurat domov isla z prace, lebo to uz nedavala, ze ide rovno k doktorke si aj dat nieco predpisat a do lekarne a domov, ze cez vikend sa da dokopy. Len ona tiez taka hrdinka, ze kratke tricka, hole brucho pomaly, len tak si bundicku prehodit cez ramena. Uz nie sme veru najmladsie 😀
@micha1linka je to bieda teraz, co si budeme hovorit. aj v skolach chybaju deti aj v skolkach. dospeli chodia radsej aj chori do prace v dnesnej dobe.
@gdulskadarina Ale vies, ze existuju aj eshopy a vies si vsetko objednat aj s donaskou do domu? 😀
@kaki3 Bohuzial je to pravda, ale my to nezmenime, pokial sa zmena nezacne niekde inde. To skoda reci. A zvlast v teme, ktora sa toho netyka. Budme len radi, ze su dostupne na predaj lieky a kadejake doplnky, ktorymi si vieme pomoct aspon nejak.
@helena1982 Mozno vyzeram, ze zijem v jaskyni 😀 Ale viem aj o tejto moznosti 😀 Akurat nikdy neviem, ze odkial sa mi to oplati objednat, nechce sa mi porovnavat ceny a dodanie, a tam sa plati a tam sa neplati a tam to dodaju za taky cas a hentam to trva tolko atd... Tak sa proste zoberiem a idem do lekarne 😀
@gdulskadarina Nie, nevyzeras tak 😀 Ale teda v dnesnej dobe, ze si nespomenula tuto moznost... Preto som to tak napisala 😀
@zuzizu2 tak to si velmi dobre obisla. moj muz je teraz v nejakom magickom kolobehu chyteni. ten chyti sopel, hrdlo, bolest hlavy. takto je zo tri dni, potom tyzden, tyzden a pol dobre a zase. a dokola takto. ja neviem, co to moze byt. ale neciti sa ani nejak zle, ze by bol chory. a to teda u chlapa spoznas hned 😀
@kaki3 To ale nie je bohvieco ti poviem. A ako to riesi? Riesi to vobec nejak? Asi nebude uplne vsetko v poriadku, ked sa mu to takto vracia.
@helena1982 Ved ma to svoj dovod 😀 Vcera som uz zase bola v lekarni, ja som tam viacej teraz ako v inych obchodoch mam pocit. Maly nieco musel dotrepat zo skoly. On len sopel a my s muzom sme sa len povalovali cely vikend, co sa nedalo inak.

@micha1linka V zivote by som sa nevyliecila poriadne z choroby len vdaka pomarancom 😀 Paraleny boli samozrejmostou, potom prislo aj to Theraflu, ale vraj to je uplny sajrajt, tak to radsej uz ani nekupujeme domov.