icon

Má niekto skúsenosti s hrčkou na hrtane?

nospire
6. jún 2024

Dobrý ďen, mám 18 rokov a už dávnejšie som si nahmatal nepohyblivu hrcku na pravej strane hrtanu, je nebolestiva a je priamo na hrtane. Bol som aj 2 krát na ORL a sone. Povedali mi, že to je vystúpenia chrupavka. Chcem sa len spýtať, či s týmto nemá náhodou niekto skúsenosti, lebo z toho nemám dobry pocit.

tundra
Autor odpoveď zmazal
tatiana149
25. júl 2024

No mám to isté úplne. Tiež všetci doktori tvrdía že tam nič nemám ale ja cítim hrčku tiež priamo na hrtane. Tak zajtra idem na orl ku inému doktorovi. Som zvedavá. A ako si dopadol ty?

nospire
autor
19. jan 2025

@tatiana149 prepáčte, nebol som nejakú tu dobu aktívny. Bol som na sone a CT. Výsledok: Asymetricky vyššie uložený pravý lalok štítnej chrupavky, bez ložísk. Budem tomu teda veriť :D. Len problém je v tom, že ma to občas tlačí a keď prehltam, tak mi puká v krku. Niekedy mám pocit akoby som tam mal zápal, lebo mi odtiaľ ide bolesť smerom do pravého ramena. Je to proste diskomfort. Takže pôjdem ešte raz na vyšetrenia a uvidím čo s tým.

nospire
autor
19. jan 2025

@tatiana149 a ako ste dopadli vy ?

tatiana149
22. jan 2025

@nospire mňa už po niekoľkokrát dali na usg a poriadne kukali aj ako prehltam. Mám tam presne tam kde má to tlačí malú uzlinu. Ťažšie sa mi prehlta len keď sa mi trochu zvatsi a našli mi aj poškodené slinne žľazy a tipicky sjogerov syndróm. Takže všetky príznaky mám pre tento syndróm. Ale inak sa mám konečne fajn. Už to tlačenie v krku nejak neriešim. Stlačí má aj keď mám problém s chrbticou

hexe888
1. mar 2025

@nospire ja mám to isté tvrdú Bullu priamo na hrtane.neboli nič len náhodou som si ju nahmatala.Tiez rozmýšľam či mám ísť k lekárke.Na štítnu som bola všetko ok,na gastre som bola ,ale to asi treba ultrazvuk priamo .

eslyevelin
30. jún 2025

Zdravím ja mam to iste ale mam to pri priklopke raz som sa natiahla rukami a zacítila som si hrčku pri priklopke teraz to je troška nižšie nemá stým niekto skúsenosť bojím sa aj jesť a začína ma to bolieť