Má zmysel zvoliť dioptrické sklá do slnečných okuliarov?
Dobrý deň aký máte na to názor? Vďaka....
Niesom z BA moc času nemám no chcel by som to skúsiť risknúť.

@kykymora veď práve no páčia sa mi tieto že na miesto tých skiel si tam dám vymeniť dioptrické. Asi to je risk. Chcel som túto značku ale malý výber je ich z dioptrických okuliarov
Presne od tejto firmy mám aj klasické a aj slnečné dioptrické okuliare a veľká spokojnosť. Objednavala som online a bez problémov. Je to super. No nemám tieto konkrétne na tvojej foto
Značku nepoznám, ale dioptické slnečné okuliare používam roky rokúce, neviem si bez nich predstaviť šoférovanie ale aj bežné fungovanie
Kedze som nemala dost penazi na obycajne dioptricke plus slnecne dioptricke (a to by sme ich potrebovali traja), mame vsetci obycajne so slnecnym klipom na magnet a je to pecka.
@7miriam77 No problém môj je že ja mám skla v pôvodných dioptrickych okuliarov a chcel by som tie skla dať do tohoto rámu. Myslíš že je to v poho? Vďaka...
@filipjohns jaaaj, tak to neviem či ti to prehodia, väčšina optík to nerobí....ale nič nedáš za to, ak tak zavoláš a opytas sa. Ono tie skla musia sadnúť na milimeter,tak asi prehodiť to nepôjde
@filipjohns akože vybrať sklá z iných okuliarov a vložiť do nových? To iba blázon by sa do toho púšťal, pochybujem, že ti to niekto bude ochotný spraviť. Šošovka má isté parametre, nemôžeš ju len tak vziať a hocikde zabrusit. A tiež je problém tie rámy na slnečné okuliare vôbec nemusia spĺňať požiadavky pre diploptricke okuliare, už len hrúbka šošovky napríklad môže byť problém.
Pri tom prehadzovani sa môžu poškodiť, môjmu mužovi to na jeho vlastné riziko chcela jedna optika urobiť, no pri premerani sa zistilo, že aj tak potrebuje nové dioptrie. Takže doplatil nové normálne a aj slnečné - klipy mu nevyhovujú, padali mu pri športe a práci.
@filipjohns toto by som určite nerobila. Aby ti urobili os pod správnym uhlom, tak musia presne vedieť, kde je stred šošoviek. Keďže už ich máš vyrezané podľa tvaru iných okuliarov, tak stred nie je možné nájsť.
Akože čisto teoreticky sa na to v nejakej optike môžu na tvoje naliehanie podujať, ale aká bude kvalita a tvoj pocit pri nosení... skôr je pravdepodobné, že vyhodíš peniaze za prácu (vyrezanie, prispôsobenie do nového rámu) a nebudeš spokojný.
Navyše, ak si tie pôvodné okuliare (z ktorých chceš tie šošovky prehodiť do nových) už nejaký čas používal, zrejme tam už ani antireflex nebude úplne ok.
@filipjohns to ti nespravia môže sa sklíčko puknut, padá záruka atď ..
@filipjohns myslim ze do slnecnych ti nevedia urobit dioptricke sosovky, musis si vybrat klasicke dioptricke okuliare a do toho si pri vybere skla vies vybrat tienene. Mam tak urobenw Ray Bany a je to ok
@filipjohns Toto je uz na optike, lebo to musi mat vhodne zakrivenie pre ten konkretny ram. Nie je to take jednoduche pri tych sklach.
Nie kazde slnecne okuliare su vhodne na vlozenie dioptrickych skiel. Ja mam napriklad slnecne dioptricke RayBan. Priamo oni vyrabaju tie iste skla ako su nedioptricke, takze to nepoznat. Maloktora optika je ochotna vymienat skla z dovodu, ze to cele moze prasknut. Ci uz skla alebo okuliarove ramy.
V poriadku dakujem. Takže radšej bude vhodné asi aby som si našiel dioptrický rám.
V DE aj v AT Ti urobia slnecne skla do akehokolvek ramu kt je na to vhodny, ray-ban su ok vsetky, ja som davala do TH pred neviem kolkymi rokmi (povodne to boli obyc slnecne) samozrejme na vlastne riziko :.. ak ram pukne smola 🤷🏻♀️ - kvalitne ramy nepuknubtak rychlo - najlacnejsie skla stali asi 30 €, maju 4 farby a trva to asi 2-3 tyzdne … v DE je to Fiellmann a v AT ta optika s levom … neviem ako sa vola … ak mas prilezitost tak Ti to spravia aj ked niekomu len napises dioptrie atd … nebudu uplne na 100% ale nie je to problem … samozrejme nemozes potom reklamovat, ze nesedia ak tam nejdes osobne … na Svk to nerobia lebo sa to neoplati 😉 ak su ale bryle zakrivene tak to moze stat aj 150€
@filipjohns ty nepotrebujes ram na dioptricke okuliare. V ocnych optikach ponukaju aj slnecne, do ktorych sa daju vlozit dioptricke slnecne skla.
@filipjohns mne to optik spravil(teda vlozil nove dioptricke slnecne sklicka do starsich ramov),na moje riziko ze sa rsmy mohli zlomit, ale vsetko spravil v pohode a nosim ich uz roky..tento rok chcem zmenit cisto kvoli estetike ,ze sa mi paci iny styl
Ja mam ramy na dioptrickych okuliaroch uz par rokov s odnimatelnym tmavym klipom. Je to super vec. Predtym som mala stmavovacie skla, ale nebolo to dobre. Dvoje okuliare si neviem predstavit, kedze jedny ma budu teraz stat 600+€.
@olimuc tiez sa cudujem ze pre niekoho je to scifi. V nasej optike s tym nikdy nebol problem teda s tym,ze ak by sa ram zlomil,tak neprebera optik zodpovednost. Mne sa to unho ale nikdy nestalo, pravidelne mi robil okuliare pocas 30tich rokov,uz je na dochodku🙂
@oli18 ako to prosim funguje ked napr.vojdes zvonku dovnutra? Napr do obchodu..ten klip si zlozis z okuliarov ci ostava na rame?dik
Ja nosim tiez dioptricke slnecne okuliare. V optike maju pri slnecnych okuliaroch napisane, ci sa daju dat do nich aj dioptricke sklicka. Nepasuju do kazdych slnecnych okuliarov..
@filipjohns túto firmu nepoznám, ale treba si vybrať dobrý rám. Lebo mne sa stalo pri dvoch, že mi časom tie sklá odtiaľ vypadli. Teraz mám klasický rám a mám sklá, ktoré pri svetle tmavnú. Čiže 2v1. Jediná nevýhoda je, že nie sú také dobré proti slnku ako klasické slnečné okuliare.