Magnetická rezonancia a klaustrofóbia
Ahojte,
po dnešnej návšteve neurológa som bola vyslaná na vyšetrenie mozgu a tepien pomocou magnetickej rezonancie. Trpím klaustrofóbiou, takže sa mám z tohto vyšetrenia obavy. Doktorka mi predpísala Neurol (ten si vezmem len pred vyšetrením) a navrhla mi vziať so sebou niekoho ako podporu. Moja otázka znie - mali ste niektorá podobný problém ako ja a ako ste toto vyšetrenie zvádli? Bolo to v pohode, pomohli vám tabletky, spoločnosť?
Budem rada za každý postreh.
Ďakujem 🙂
@viestta Ja žijem v Prahe, takže hľadám tu
Veľmi pekne ďakujem všetkým za skúsenosti! 🙂 Hľadám stále možnosť otvorenej MR, doteraz som ani netušila, že niečo také existuje, čo som pozerala fotky, to by som zvládla určite. Mňa tiež zvykne chytať panika, som človek, čo strašne stresuje a trochu by som sa obávala, že ma to chytí aj tam. Odkedy ma tam doktorka vyslala, tak na to musím myslieť a zajtra by som sa už rada objednala a pripravila na deň D :D
@viestta Mne ale doktorka dala zoznam nejakých pracovísk, tie otvorené nie sú, ale tak snáď by mi to prešlo, ak by som si našla tú otvorenú, veď dôležité je, aby zistila, čo potrebuje 🙂
tak ono zase nie si v uplne uzavretom priestore.... ja som videla von lebo vpodstate koncilo mi to na konci hlavy... zavries oci v a vydrzis, neprijemnejsie pri mri mozgu bol ten drziak na hlavu,ale tam sa proste oplati, zavriet oci a vydzat :D myslela som len na to, ze ak sa pohnem zacne to znovu :DD a to ani nemam klaustrofobiu, ale proste mr si velmi neuzivam :D
@mrs_caulfield len neviem či v otvorenej mr sa dá snímať aj mozog. V Piešťanoch robia končatiny, chrbticu ale mozog nie.
Ahojte, ja len dávam update pre tie, ktoré by to mohlo zaujímať. Nakoniec som bola na klasickej MR, žiadna otvorená. Deň pred a v deň MR som si dala Neurol, podľa pokynov doktorky. Na pracovisku, kde mi MR robili som sa s nimi dohodla, že budem mať doprovod, bol so mnou priateľ. Musel vyplniť rovnaké tlačivá ako som vypisovala ja a tiež ísť dnu bez všetkých kovových veci. Dostala som slúchadlá proti hluku, držala som ten ohlasovaci balónik, keby sa niečo dialo, na hlave tá klietka 😅 Kázali mi zavrieť oči, to som urobila, stihla som len povedať preboha a už ma zasunuli, celý čas som sa sústredila na to, že tie oči otvoriť nemôžem a vkuse som dookola som počítala. Trvalo to asi 15 minút a nemôžem povedať, že by to bolo príjemné, ale zvládnuť sa to dá, mne fakt veľmi pomohlo, že má priateľ držal za nohu 😅, aj keď to môže znieť vtipne. Takže za mňa určite odporúčam ako ten neurol, tak aj doprovod a zavreté oči a počítať a zvládnete to 🙂
@mrs_caulfield No to je super, že to máš za sebou
@viestta sa smiala, keď som napísala, že jedine držať za nohu 😀
@oli18 Veru, mne potom odľahlo a hlavne sa ani nič nenašlo, klopem! Veď som to čítala, že sa smiala, ale ono sa to dá a fakt to pomáha :D
@markus1 Áno, to je to vyšetrenie.... Príjemné to veru nebolo.
Dnes som bol a je to v pohode. Kto nema klaustrofobiu tak kľudne oči otvorené. Doporučujem sa nedotýkať rukami tela - ja som mal tak nešikovne opreté prsty na ruke o nohu že som občas dostal výboj od statickej elektriny - treba si dať ruku ďalej , alebo si ju poriadne oprieť o telo - potom sa zas ale to miesto prehrieva ...
@mrs_caulfield Teraz už existuje otvorená magnetická rezonancia v otvorenom priestore. V Košiciach ju majú napríklad.
Ahojte, ja len dávam update pre tie, ktoré by to mohlo zaujímať. Nakoniec som bola na klasickej MR, žiadna otvorená. Deň pred a v deň MR som si dala Neurol, podľa pokynov doktorky. Na pracovisku, kde mi MR robili som sa s nimi dohodla, že budem mať doprovod, bol so mnou priateľ. Musel vyplniť rovnaké tlačivá ako som vypisovala ja a tiež ísť dnu bez všetkých kovových veci. Dostala som slúchadlá proti hluku, držala som ten ohlasovaci balónik, keby sa niečo dialo, na hlave tá klietka 😅 Kázali mi zavrieť oči, to som urobila, stihla som len povedať preboha a už ma zasunuli, celý čas som sa sústredila na to, že tie oči otvoriť nemôžem a vkuse som dookola som počítala. Trvalo to asi 15 minút a nemôžem povedať, že by to bolo príjemné, ale zvládnuť sa to dá, mne fakt veľmi pomohlo, že má priateľ držal za nohu 😅, aj keď to môže znieť vtipne. Takže za mňa určite odporúčam ako ten neurol, tak aj doprovod a zavreté oči a počítať a zvládnete to 🙂
@mrs_caulfield aj si sa s priatelom rozpravala pocas vysetrenia?

@mrs_caulfield kam ides?? Boli sme v tt na 3 miestach, v Bratislave na 2 a vsade hudbu dali