icon

Magnetická rezonancia malej panvy

28. mar 2025

Ahojte baby,chcem sa Vás spýtať bola ste niektorá na mr malej panvy?bola som sa objednať a pani mi dala len termín a nič mi nehovorila k tomu,je tam nejaká špeciálna príprava alebo niečo treba priniesť alebo ako to funguje?poprípade ešte co všetko vám pozreli na tej mr? Ďakujem

autor
28. mar 2025

Ešte dopíšem jedine co mi povedala ze výsledok z krvi kreat.nie starší ako dva týždne

biba_18
28. mar 2025

s čím máš problém? ak s panvou alebo ženské veci tak žiadna príprava, ľahneš si tam a budú ťa skenovať…

autor
28. mar 2025

@biba_18 poslala ma dr na toto vyšetrenie tak som chcela vedieť ci náhodou nie je potrebná nejaká príprava koli častejšim bolestiam podbruška

balerina2025
28. mar 2025

ziadna, mozno mas kontrastnu latku ,max sa chodi na krv ci funguju OK oblicky ale ano ta KL sa nedava stale.

jazula
28. mar 2025

Hoď do googla MR malej panvy príprava…ja som bola nedávno (inej časti tela) a našla som toho veľa.

balerina2025
28. mar 2025

@jazula vela sa nepise len 4hod predtym nejest a krv sa berie na kreatinin

Je potrebné nejesť aspoň 4 hodiny pred vyšetrením, aby sa črevá vyprázdnili a aby sa
znížila pohyblivosť tráviaceho traktu, ktorá by mohla znížiť kvalitu snímok. Voda podľa
potreby, v malých množstvách, ale mali by ste sa vyhnúť pitiu väčšieho množstva tekutín,
ktoré by mohli spôsobiť plnosť močového mechúra.

autor
28. mar 2025

@balerina2025 áno krv na kreatinin sa berie,jedine to mi ta pani povedala,aha takže prázdny mechur skôr

autor
28. mar 2025

@balerina2025 nie tu nemám

bejcsi1988
16. sep 2025

Ahojte, mne povedali ze treba byt vycistena aj prehanadlom :O … tiez idem na mri malej panvy, resp vsjecnikov, ale nerozumiem naco treba prehanadlo. Mam orist nalacno 4 hodky … to neni postacujuce ? Ma ide porazit z toho 😀