icon

Magnetická rezonancia: Skúsenosti s pohybovými problémami a bolesťami?

helenpekar
14. jún 2024

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či z vás niekto mal takéto problémy.
Pred 3 mesiacmi som mala herpes v kútiku. U mňa nič neobvyklé keďže herpes mám skoro nonstop, mám slabšiu imunitu chodím aj k alergológovi pravidelne. Avšak mala som ten herpes vyše mesiaca a bol bolestivý (taká zvláštna bolesť, taká nervová ako keď má človek pásový opar na tele).
A v jedno ráno som sa zobudila že mi ochrnula ľavá strana tváre, bolesti okolo ucha a tváre, také strpnutie. Zobrali ma na pohotovosti, robili ct, lumbálnu punkciu na boreliózu, všetko v poriadku. Dostala som solumedrol a domov prednison.
Avšak posledné dni v nemocnici som začala cítiť bolesti a slabosť nôh, po prepustení domov som mala vyše 3 týždňov problémy s chôdzou, nevydržala som dlhšie stáť potrebovala som oporu. V končatinách pocity elektriky, kŕče, stále unavená ale aj napriek tomu som nemohla poriadne spať lebo ma všetko bolelo. Magnézium, milgammu, kalcium beriem pravidelne.
Po 3 týždňoch bolo lepšie, avšak stále mávam problémy s bolesťou hlavy, rovnováhou, šumenie v ušiach, a také nárazové bolesti na končatinách krku a v hlave na ľavej strane tela. V rukách dlho nič neudržím a dlhšie státie na nohách a chôdza po schodoch je u mňa problém.
Bola som už u 3 doktorov avšak vyšetrenie bolo nič moc, a keď som im povedala aké mám problémy len mávnu rukou že to prejde. Myslíte že to všetko môže spôsobiť aj lumbálna punkcia? Povedali mi že len max. 2 týždne z toho môže bolieť hlava.
V nemocnici mi robili a mri, vraj všetko v poriadku, akurát na vizite lekári zo seba trúbili nejaké čísla, ale vraj mám ísť na ďalšie kontrolné o 3 mesiace. Keď som sa spýtala že prečo tak že pre istotu, a na žiadanke bolo napísanie posúdiť lézie pre SM v zadnej jame. Myslíte že je toto normálny postup kedže podľa lekárov som zdravá?
Mal z Vás niekto tiež takéto problémy? Ako ste ich riešili? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

ella2015
14. jún 2024

@helenpekar posúdiť lézie pre SM napovedá dosť tomu na akú chorobu majú u Teba podozrenie

helenpekar
autor
14. jún 2024

@ella2015 aha, ale keď som sa ich pýtala čo mi môže byť povedali že vyzerá všetko v poriadku, tak presne nechápem prečo znova musím opakovať vyšetrenie keď je všetko ok? No nič tak asi len treba čakať.. ďakujem

ella2015
14. jún 2024

@helenpekar SM nechcem desiť je skratka pre sklerózu multiplex, možno nevedia a nateraz je to pre nich v poriadku, alebo to nevyslovili lebo im ešte chyba niečo aby to tak uzavreli