icon

Mala by som zvažovať návštevu pohotovosti pri intenzívnej bolestí brucha?

31. okt 2025

Ahojte, zhruba od 17.00 mi nie je dobre. Začalo to veľkými bolesťami v podbrušku, také kŕče. Zobrala som buscopan, nič nezabralo. Bolesť sa mi rozšírila už do oblasti pupka, bolí ma celé brucho a je mi na vracanie. Teraz o 19.30 som zobrala algifen, ale iba mierne zlepšenie. Nevraciam krv, ani nemám krv v stolici. Nemám teplotu. Mám však pocit, akokeby mi celé vnútornosti niekto žmýkal. Bolesť vyžaruje do bedrovej oblasti. Neviem čo robiť...

Strana
z2
doriiis
31. okt 2025

Išla by som. Môže to byť slepak

anonym_d2c144
31. okt 2025

mas menzes alebo ovulaciu ? vracala si ? hnacka ? plyny?

autor
31. okt 2025
@anonym_d2c144

mas menzes alebo ovulaciu ? vracala si ? hnacka ? plyny?

@anonym_d2c144 mam 12 dni cez cyklu, ovulacia by mala byť az o par dni. Hnacku som nemala. Plyny mam normalne.

drobec02
31. okt 2025

@anonym_autor išla by som mne takto zistili cystu na vaječníku a to som teda sa krútila od bolesti celý deň

anonym_d2c144
31. okt 2025

osobne by som skusila este suche teplo na podbrusko napr taky ten termofor alebo nahriaty vankusik kludne to moze byt ovulacia alebo vodova cysta (bezne potom samovolne praskne v priebehu cyklu) ale tak ty vies sama aka je intenzita bolesti ved chod na pohotovost ak sa neda vydrzat

beckinka
31. okt 2025

Išla by som. Nebudeš predsa trpieť celú noc a zbytočne.

amdornik
31. okt 2025

určite choď. pri nečakanej bolesti, ktorá sa zrejme aj stupňuje, choď. budem držať palce, aby to bolo len niečo triviálne. ale radšej zbytočne ako neskoro.

saxana000
31. okt 2025

Toto som pocitovala ked mi cysta roztrhla vajcovod.vnutorne krvacanie.. radsej chod.

amdornik
31. okt 2025
@anonym_d2c144

osobne by som skusila este suche teplo na podbrusko napr taky ten termofor alebo nahriaty vankusik kludne to moze byt ovulacia alebo vodova cysta (bezne potom samovolne praskne v priebehu cyklu) ale tak ty vies sama aka je intenzita bolesti ved chod na pohotovost ak sa neda vydrzat

@anonym_d2c144 určite nie teplo, ani suché, ani žiadne. ak je to zápal slepáku, to teplo ju zabije... nie je dobré radiť v tejto situácii, lebo to môže byť čokoľvek. áno, mohla si sa aj trafiť. alebo si jej mohla spôsobiť väčší problém..

ivik4
31. okt 2025

Vsak chod, moze to byt hocico aj vazne

gemerka17
31. okt 2025

Nečakala by som a ani nerobila experimenty, či niečo zaberie. Choď pekne na pohotovosť. Napíš ako si potom dopadla. Držím palce.

anonym_20f4ca
31. okt 2025

Išla by som. A mimomaternicové tehotenstvo to nemôže byť?

deedol
31. okt 2025

Slepak tiez moze byt, chod

mima172
31. okt 2025

Šla by som. Takto pred cca rokom sa u nás doma stalo, že manžel prišiel z prace, vravel, že ho pobolieva brucho, stupňovalo sa to až sa večer skrúcal od bolesti, že som musela volať RZP. Vzali ho a o hodinu už lezal na operačnom stole s dg Ileus (nepriechodné črevo). Tým ta nechcem strašiť, len upozorniť, že ak je bolesť naozaj silná, tak by som isto na tvojom mieste šla.
Ohľadom slepaku mi na pohotovosti (keď sme boli s dcérou pri podozrení na slepak) poradili taky domáci "test", či ide alebo nejde o slepak. Treba si čupnúť a z toho čupnutia vyskočiť. Ak to cez bolesť nejde, tak šup na pohotovosť, pravdepodobne ide o slepak.

13uzivatelka11
31. okt 2025

už si dúfam na ceste. Určite choď.

oblecenie99
31. okt 2025

Daj vedieť, ako si dopadla (teda určite chod).

autor
31. okt 2025

Ano, už som tu. Zatial mi zobrali moč a čakám čo ďalej… inak máme v rodine úmrtie na ileus.

amdornik
31. okt 2025
@anonym_autor

Ano, už som tu. Zatial mi zobrali moč a čakám čo ďalej… inak máme v rodine úmrtie na ileus.

@anonym_autor verím, že budeš v dobrých rukách. potom, čo to skončí, nám napíš 😉

anonym_5e6ce6
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d2c144 mam 12 dni cez cyklu, ovulacia by mala byť az o par dni. Hnacku som nemala. Plyny mam normalne.

@anonym_autor zlcnik ci pankreas....slepak..napis...drzim palce

anonym_e06fce
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a čo ti zistili? Máš bolesti pri močení? To je zápal močových ciest, alebo kolika z obličiek, zápal obličiek?

autor
31. okt 2025

Zatial gynekologia -vysledky ok. Cakam na vysledky krvi a vysetrenie u chirurga.

anonym_d2c144
31. okt 2025

moc bol ok? tak mozno zastavene vetry tie vedia byt tiez bolestive

amdornik
31. okt 2025
@anonym_autor

Zatial gynekologia -vysledky ok. Cakam na vysledky krvi a vysetrenie u chirurga.

@anonym_autor ja som tak raz absolvovala chirurgiu, gynekológiu, nefrológiu, ultrazvuk brušnej dutiny.... všetko za jedinú noc. odbery krvi - samozrejme. na všetko možné... výsledok? všetko negatívne. pichli mi niečo ako neurol a bol pokoj. ale u mňa sa tieto stavy opakujú a je to všetko z dlhodobého stresu - rozvíjať to nebudem. tak ti "prajem", aby to bolo len niečo podobné...

anonym_d2c144
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako si dopadla?

autor
31. okt 2025
@anonym_d2c144

@anonym_autor ako si dopadla?

@anonym_d2c144 tak mala som USG, RTG brucha, krv, moc a gyneko. Vyzera to na kombo pankreas a mocovy mechur. Dali mi infuziu, bolest o 25% nizsia, stale vsak je. Zajtra rano mam ist na kontrolu a na krv. Stale mi nie je dobre, ale snad sa to bude zlepsovat.

buberova
1. nov 2025

Niečo nové?

anonym_5e6ce6
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_d2c144 tak mala som USG, RTG brucha, krv, moc a gyneko. Vyzera to na kombo pankreas a mocovy mechur. Dali mi infuziu, bolest o 25% nizsia, stale vsak je. Zajtra rano mam ist na kontrolu a na krv. Stale mi nie je dobre, ale snad sa to bude zlepsovat.

@anonym_autor pankreas vystreluje so zlcnikom do chrbta aj krizov. preto som si ho tipla a byva pri nom zle. co si take jedla? to si mala asi zachvat...

ivik4
1. nov 2025

Tiez som myslela hned ze pankreas. Davaj pozor ja som ho mala zapaleny 2x

autor
1. nov 2025
@ivik4

Tiez som myslela hned ze pankreas. Davaj pozor ja som ho mala zapaleny 2x

@ivik4 len CRP aj leukocyty a vsetky tie parametre mam v poriadku. Amylazy v krvi mam vysoke 3.44. Idem teraz opat na krv.

ivik4
1. nov 2025

Tak ho mas podrazdeny

Strana
z2