Mali ste nedostatok žalúdočnej kyseliny?
Mali ste niekto nedostatok zaludocnej kyseliny ? Ako sa vam to prejavovalo a ako ste to liečili ?
@slavka173 ahoj, už je to lepšie ? Ja mám takéto pocity ako tu píšete po pôrode... Nechápem, čo sa deje, nikdy mi takto divné nebolo. Som zúfalá , pretože to trvá polroka a každý deň .... Už ráno keď vstanem, tak mi je zle .. tlaky v žalúdku, pažeráku, pocit že musím grgat aj na lacno ale nejde to, a keď áno, tak ťažko a neulavi sa mi prípadne sa mi vráti hore aj čistá voda, keď sa jej ráno napijem. Pri jedení fajn, tesne po tiež a potom to zase začne a dokola...schudla som na 47 kil a už ma to nebavi stále behať po lekároch :(
existuje doplnok vyzivy ako nahrada chybajucej kyseliny a vola sa Betain HCL. zachytila som, ze su aj tbl, ktore maju este pridavny pepsin, pepsin je nezym, ktory rozklada bielkoviny - maso, ryby, vajcia, mliecne produkty, pripadne strukoviny. na to aby mal dostatocnu aktivitu, potrebuje aby kyselina v zaludku bola dostatocne kysla a aby jej tam bolo dost. ak je toho malo, alebo ej malo kysla, moze byt problem s travenim bielkovin.
test na kysleinu je tu https://www.badatel.net/nedostatok-zaludocnej-k...
da sa urobit aj test s Betain Hcl. vdaka nemu sa urci aj vhodne mnozstvo, ktore treba uzivat. no neovladam ho presne a teraz narychlo som pozrela na nete,ale nenasla som ho. no je zalozeny na tom, ze sa poda Betain HCL - neviem ake mnozstvo a kazdy den sa zvysuje. ak pri nejakom mnozstve dojde k paleniu zahy, znamena to, ze je to uz moc vysoka davka. neviem ci sa to robi tak, ze sa uziva viackrat denne,a lebo len rano, neviem ake mnozstvo.
Ja...bolo mi nevolno, stale ma bolel zaludok, vracala som niekolkokrat tyzdenne...z nedostatku mi zacala atrofovat zaludocna stena....musim brat dozivotne lieky a HCL pepsin ktory nahradza zaludocnu kyselinu
@rachel36a prosím vás a ten pepsin koľko krát za deň pijete a dávate si malú či velku lyziču
@rachel36a prosím vás a ten pepsin koľko krát za deň pijete a dávate si malú či velku lyziču
@evagurinova 3x denne polievkovú lyzicu hodinu pred jedlom
@evagurinova 3x denne polievkovú lyzicu hodinu pred jedlom
@rachel36a a mne kázali to brať s hlavným jedlom teda raz za deň a držíte aj nejakú dietu
@rachel36a a mne kázali to brať s hlavným jedlom teda raz za deň a držíte aj nejakú dietu
@evagurinova tak zalezi od zdrav.stavu a poskodenia sliznice žalúdka...vyhýbam sa veciam co mi tk zhoršujú...cizd žiadna cokolada, cola, vyprazane jádla a pod

a teraz je dobre. nesmiem sa prejedat. to uz hned citim,a le vsak to nei ej zdrave pre nikoho.