Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
@amot ze snurky 😀... stehy ta asi tahali ze?
@mobilbabie z coho ide hroza?
@mobilbabie neboli vobec tento tyzden mi rezali na tvari
@mm2008 ze mi bude pichat injekciu do nohy brrrr
@eliska13 ja sa len tej injekcie bojim
@mobilbabie Ta je v pohode
@amot vždy som mala strach s injekcii,sokonca az na odpadnutie mi bolo
@mobilbabie jaj no to je blbe ja zas mam kastrogobiu a fobiu z liekov
@mobilbabie myslím dnes na teba ❤ .. aj na @kubkovamama ❤ držte sa dnes dievčatá.
A ja som už s5 od kožného, tak to, čo si dlhé roky "pestujem" na tom krku (foto na predchádzajúcej strane) nie je žiadne materské znamienko, ale vraj fibrom mola... samozrejme, že ide von.. aj ostatné takéto útvary na koži.
@mm2008 to vyberá kozna či chirurg
@mm2008 ďakujeme,ja už som vybavená,našťastie mliečna žľaza nie je zasiahnutá,pôjde von iba hrčka a podkozie a uvidí sa čo potom
@mobilbabie chirurg
@kubkovamama tak rovno sa tam môžem nahlásiť snáď nepotrebujem výmenný lístok
@mobilbabie výmenný potrebuješ,kožná ťa pošle na chirurgiu s výmenný lístkom aj odpisom z karty
Držim Vam prsty dievčata...všetko dobre dopadne
@kubkovamama mne vraj kožiar .. tak mi dnes povedal. že nejakým . .neviemakým rezom mi to vezme.. 😀 .. no aj tak dobre, soms a bála, že iba dusíkom to chce vypáliť...
@mm2008 joj,znamienka apod.sa nevypaluju,,inak by nebolo čo poslať na histologiu. No na mňa skočila chrípka,ešteže som to stihla,inak by ma trafilo z toho čakania
@marianella neboj aj mne tam takto písala a už ho mám von a aj výsledky si v poriadku
@marianella iste to bude treba vybrať a želám, aby si mala dobrú histologiu. Negativnu myslím
@sasa1983 ďakujem. dúfam, že to bude ok
Držím palce a daj vedieť ako si pochodila
Videla to iba jedna kožná lekárka?
@xana17 áno jedna. Už je vonku, bolo to nepríjemné. Rána trošku bolí, mám to rovno pod prsnikom. Teraz čakať na vysledok...
Ako si si toto mohla nechať nárast pod prsnikom? Som myslela že niekde na chrbte,kde si človek ani nevidí.
@lily111 Ahojky, tiež som mala bazalióm, 2x. Raz mi ho museli vyberať na dvakrát, keďže tam ešte ostal zvyšok. Tiež mi povedali, že je to jedna z najmiernejších foriem zhubných nádorov, keďže nemetastázuje. Akurát boli prekvapení, že som prvý mala už pred 25-kou, vraj to majú len starí ľudia alebo sa to prenáša nejako dedične. Neviem o nikom, kto by to v rodine mal. Tiež mi povedali, že bazalióm sa nedá diagnostikovať pred vybratím, až následne zaslaním na histológiu, môžu len vydedukovať podľa iných nálezov, že je to ono. Dokonca mi povedali, že tým pravdepodobne budem trpieť celý život. Mali pravdu. Po pôrode si idem dať vybrať ďalší bazalióm, už poznám, že sa jedná o neho, bohužiaľ 😒
Verím, že ti to dopadlo dobre 🙏
@sasa1983 ono to bolo ploché malé znamienko, no a sa zmenilo, ani som veľmi nepostrehla kedy. človek uponáhľaný, nevenuje často pozornosť sám sebe... a stará sa hlavne o všetkých naokolo.
@ressankajanka ahoj, no asi to bude vecna diagnoza, vdaka bohu zivot neohrozujuca, ale je to neprijemne...mne ho vybrali, tiez doktor na mna, ze sa asi rada vypekam achodim po solarkach (v zivote som nebola); ked som to dostala v 35....ake si to mala velke, ked tam nieco zostalo...ja 6x4mm....doktorka z rodiny, ktora robi diagnostiku resp.popis nalezov onko pacientov mi hned pisala, ze bazaliomunsa nebojt

@mm2008 ďakujem,ani spat nebudem.