Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
@adriana2301 Tak na zajtra budem silno drzat palce! Mne kozna prikaze zobliect sa do nohaviciek a pozrie dermatoskopom kazducke znamienko na tele. Ked to spravila 1x bola som z toho hotova, ze som prisla s konkretnym znamienkom. Ale trvala nz tom, ze ma pozrie celu, vzhladom na rodinnu anamnezu.
@lienka_1 aj ja sa chcem dat takto prezriet a uz aj moj muz kedze sme sa obaja vystrasili,mame dcerku a uz kvoli nej vsetko aby nas stale mala oboch 🙂 ja si myslim ze to znamienko zacalo byt aktivne ked som sa spalila a uz ani nepochybujem,cize urcite budem davat velky pozor na slnko,lebo to aj lekari tvrdili,ze je o dooost horsie a silnejsie ako kedysi..teraz len vediet,ye to bolo vcas...alebo lepsie,ze sa lekari pomylili to by ma potesilo...lebo sme chceli este druhe babo..ale presne ako kazdy pisal nebudem robit zaver aj ked lekari ho maju,pockam a uvidim..
@lienka_1 a dakujem 🙂
@adriana2301 Presne tak! Pevne verim, ze zajtra budu dobre spravy! 😉 A na spalenie si treba davat obrovsky pozor. Ja som skoro vzdy ako mlynarova dcera. Ale hlavne viem, ze to robim pre svoje zdravie. Nevyhybam sa slnku celkom, ale uzivam si ho s velkou rozvahou.
@lienka_1 aj ja si budem davat ovela vacsi pozor,tiez som stale biela ale neriesim to,ved naco sa skvarit pre niekoho na ulici..nikdy som to nerobila a ani nebudem...a opakujem sa ale som stastna ze som to tu zacala rozoberat...vzdy ked som sla pozriet forum a tak som sa len obcas zapojila lebo niektore mamicky zacnu tak vyryvat a ponizovat ze nechapem...ale som rada ze mne tu napisali len ludia so srdcom a rozumom na spravnom mieste... 🙂
@adriana2301 Nuz tu niet do coho vyryvat. A ja uz uplne ignorujem diskusie, kde sa zeny hasteria. Mam svoje oblubene a dlhorocne fora a tam chodim citat, pozalovat sa, potesit s ostatnymi.
Idem ja spat, lebo presvihnem "svoj "cas a potom budem kntrolovatbudik do 4 rana 🙂
Daj zajtra vediet! Budem na Teba mysliet!
@adriana2301 drzim palce
Dobre rano ci den prajem vsetkym,takze dalsie cakanie vysledky este nemam.. ☹ mam skusit zavolat zajtra a ak nie tak v piatok...
Juj,to ma mrzi,ale nic to nemeni na situacii. A kolko trva uz histol? Kde Vam to extirpovali?
@adriana2301 Ach jaj. Drz sa, dievca. Mne pri podobne vaznej dg pomohlo, ze som sadohodla s blizkymi kto a ako sa postara o moje dieta, keby som zle dopadla... Hned mi bolo lahsie na dusi.
@adriana2301 drz sa a VYDRZ!! bude to dobre, len treba verit! 🙂
No take nieco ani nechcem este riesit,najradsej by som bola keby ze sa o dieta staram ja...a vy tahovali mi ho v BA...vraj to cakanie trva 2-3 tyzdne..ale maju to posurit tak cakam a budem volat kazdy den... 😒
drzim velmi palce....vazna diagnoza,ak sa zistila vcas netreba sa obavat, ak neskor, treba si ziadat urcite hned biologicku liecbu..mala som vynikajuceho kamarata, treba aj prirodne produkty..ja napr. nedam dopustit na cesnakovu tinkturu...pise Bukovsky , ze aj na vazne diganozy..liecili v Rusku a vyliecili..rozne...
velmi drzim palce..treba sa aj modlit...poznam aj zazraky...vazna diganoza u dietatka a vylieceny chlapcek, v BA neverili...dajte vediet al. napiste do internej posty, dam za vas modlitbicku..,dobre to dopadne..
Ty kokso, ze modlitbicka. Tak hej. Pani sa vyzna a hned biologicka liecba. A cesnakova kura. Jaj,je to hned ulava, ked to vyliecili v Rusku. A!...vyliecili aj ine.
@adriana2301 nepanikar, ziadnu vychovu deti netreba riesit. 1/ nic neni potvrdene , vzorky beru kazdemu na rozbor 2/ak nie su ine priznaky, tak keby to aj bolo v 1,2 stadiu ziadne chemo nebude, bude sa len sledovat.
@adriana2301 ahoj, kazdy den pozeram, ci uz mas vysledky🙂 dufam, ze je vsetko v poriadku a si uz pokojnejsia nez v prve dni. drzim palce🙂
@adriana2301 ahoj ako si na to? uz prisli vysledky? drz sa 😵
@adriana2301 no ked sa neponahlaju ti dat odpoved tak teoreticky mozu byt negativne ...nakolko keby mali vysledky a vedeli ze su tpozitivne tak si ta uz predvolaju
drzim palce
@katie555 no aj ja som si to myslela,ale podla toho co som citala o histologii tak ak to nieje nic vazne je to rychle,co sa tyka vysledkov a ak sa nieco ukaze,musia to aj poskumat co to je,ake to je a pod..takze neviem no a teraz je obdobie kedy si dava najviac ludi vyberat znamienka tak mozu tam mat toho dost vela..uvidime...
@adriana2301 budeme mysliet pozitivne ..cize vyslekdy ok .. treba verit a byt pozitivny to je polovica uspechu
@adriana2301 moj priatel mal velmi skarede znamienko - cervene, mokvalo, potom zase uschlo....vybrali mu ho - histologia negativna
@adriana2301 mne inak povedal lekar vtedy - ze ak by to trvalo plne tri tyzdne aby som nemala podorzenie ze je to automaticky zle - vraj oni to posielaju na viacere strediska kde to porovnavaju a potom porovnavaju (tu v Uk ) preto to moze trvat dlhsie ...
ked su zle vysledky tak by si ta uz predvolali .....fakt drzim palce
(inak my sme toto riesili ze ako dostat vysledky , ale potom sme zistili ze ked su pozitivne zo zakona nesmu povedat po fone ci listom) mne prisiel list a na druhy den mi volal moj vseobecny lekar - ktoreho som slusne sfukla ze som rada zse sa mylil ...
@mircalla no moje nemokvalo este..ale uz je vonku a to je podstatne a co bude bude,hadam ma jedno znamienko nepolozi..ked som si tu zacala rozoberat v ten den tuto temu tak som si povedala tolko ludi a vsetci ziju,preco nie ja..zase som tak skoro nesla si myslim,a tiez sa snazim mysliet len pozitivne 🙂 uz teda a to aj vdaka ludom co mi tu napisu svoje skusenosti..a podporu,robi to vela..clovek sa neciti sam..
myslím, že už len pre to, koľko ľudí na teba myslí, tak to dopadne dobre...a presne tak, nemusíš sa cítiť sama 😉
Moja mama je uplne nezodpovedná co sa tyka zdravia a mala znamienko, ktore sa mi nepáčilo. Posielala som ju 2 roky na kožné a objednala na niekolko termínov...skoda reči. Podstata je, ze mala maligny melanom... naštastie sa ho podarilo vybrať. Dokonca nemusela podstupovat ani ďalšiu liečbu. Verim, ze to budes mat v poriadku. Držím palce a vela zdravia
Ale tak clovek nejde kym sa neciti ohrozeny...lekrov tiez moc nemusim v dnesnej dobe a vobec zubarov..no chodim pravidelne odkedy ma tak bolel zub ze som nespala 3 dni 🙂 a co sa tyka znamienok po tejto skusenosti budem chodit tak pravidelne a postupne vsetky tie co su nebezpecne pojdu von... 😎
ahojte tak bola som vytahovat stehy,no vysledky stale niesu mam skusit v piatok zavolat... ☹ uz su to dva tyzdne neviem co tam tolko robia...mozno maju vela ludi..
ver tomu že to bude ok, držím palce

@lienka_1 tak zvycajne 2-3 tyzdne sa caka,ale povedali ze mam volat tuto stredu cize zajtra a bola by som rada lebo to cakanie je najhorsie ked nevies co a ako...ja si uz planujem vybrat a skontrolovat dalsie znamienka...uz nechcem zazivat ten strach a radsej skor ako neskoro,obzvlast v takych pripadoch...