Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
Prepáčte, že mám toľko otázok...prosím vás, vy máte s týmto skúsenosti... Asi ako dlho bude manžel hospitalizovaný, keď mu idú robiť reoperaciu a vyberať spádovú uzlinu, alebo uzliny? A ako približne dlho by bol na pn-ke? Lebo on už sa strachuje, čo bude v robote, lebo oni sa traja striedajú v práci a ešte nikto z nich nebol nikdy na PN a nemá predstavu, na ako dlho by ho museli zastupovať. A veľmi sa im v tej práci pn-ky netolerujú. Prepáčte, že mám takéto nehodiace sa otázky...len že popri tom všetkom ho trápi aj toto, tak sa vás pýtam.
@joannita no oni sú len traja dispečéri v SBS-ke. A robia 24ky. Čiže sa striedajú len oni traja. Môj muž a dvaja bratia, ktorí žijú s mamou, nemajú rodinu, nikam nechodia. Nepotrebujú ani dovolenku, ani voľno. On jediný berie v lete až týždeň dovolenku, aj to sa už zle cíti, lebo potom oni dvaja musia ,,ťahať"... Aj keď potrebuje voľný víkend, tak sa zle cíti, lebo vidí, že oni sú potom odutí. Robí tam už roky, ale nikto z nich troch ešte nemaródoval. Ja mu hovorím, že sa teraz nesmie zaťažovať takýmito vecami a keď aj povie kolegom, kvôli akej diagnóze bude PN, tak to sa predsa nikto naňho hnevať nedokáže... A šéfa majú tiež takého, že ho nechcú ničím zaťažovať, no a tomu teraz vypadne človek... No strašné... Lenže jemu tá práca vyhovuje, robí to roky, má problémy aj s chrbticou, tak nemôže robiť manuálne, vzdelanie tiež nemá bohvie aké, čiže nenavyberá si.
@amot ďakujem veľmi pekne, dám vedieť.
Ešte sa vás chcem dievčatá opýtať... V piatok bol manžel na CT, kvôli zisteniu či má metastázy... Keď sa pýtal, kedy bude vedieť tie výsledky toho ct, tak mu povedal ten dr, že výsledky sa pošlú jeho Dr. Len ani ona mu nič nepovedala, či si má za tie výsledky zavolať a ani že kedy budú. Tak prosím vás, ako to chodí, zvyknete volať vašej onkodermatologičke, alebo vám volajú oni? Ďakujem.
Ahojte..aj mne bol diagnostikovany superficialne sa siriaci maligny melanom,breslow 1,5mm a Clark II-III v novembri 2020..bola som na ct nastastie metastazy nikde, v decembri operacia..uzliny ciste bez mts. Teraz mam chodit kazde 3mesiace na krv, raz polrocne na sono a rengen pluc..som stale na pn..Diagnozu mam stanovenu aj na ciatocny invalidny dochodok..aj ste to niektora riesila? Mne to obvodny lekar poradil..
Dievcata mozem sa opytat ako ste zistili ze mate MM? Myslim ci pri preventivke u koznej, alebo sa vam menilo znamienko? Opalujete sa v lete?
Dakujem krasne 🙏

@pacolinka tiež mi bolo tak povedané že žiadne extrémne pchanie sa vitamínmi 😁 že z každého rožka troska si mám dať