icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

amot
19. feb 2021

@joannita začalo mi rásť znamienko a nie neopaľujem sa nikdy som nebola ani pri mori

amot
19. feb 2021

@renia ahoj ako dopadol manžel

amot
19. feb 2021

@macenka26 Nikde sa nepreukazuješ 🙈🤔

tata1401
19. feb 2021

@hclucinka ...to som riadne v šoku keď chodíš 2x do roka na kontroly a to ti nezbadala kožná že máš problémové znamienko?myslím skôr...manžel mal tiež superficiálne šíriaci sa melanom a vybrali ho ešte v štádiu in situ-našťastie...a teraz chodí tiež ku kožnej 2xročne a teda ja som sa dosť spoliehala že to vedia zachytiť ešte v tých in situ štádiach keď si pod kontrolou

hclucinka
19. feb 2021

@tata1401 no vôbec to znamienko tak nevyzeralo že by bolo zle..dr videla len že je podráždene nič viac..ja som sa tiež na to spoliehala..teraz chodím aj kožnej aj okno kožnej a ešte si platím aj 100e na súkromnej klinike kde mi aj fotia tie znamienka a porovnávajú mi ich či sa menia..

tata1401
19. feb 2021

@hclucinka inak som už na nervy zo znamienok 🤨

renia
19. feb 2021

@amot ahoj, v stredu ide na reoperáciu a vyberanie spádovej uzliny. Tak uvidíme 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 dúfam, že to bude negatívne

hclucinka
19. feb 2021

@tata1401 ja som tiez na nervy..davam si velky pozor nato..a este ja mam tmavu pokozku..nikdy som sa ani nespalila..musela som to zdedit..

tata1401
20. feb 2021

@hclucinka manžel je svetlý...jemu som zbadala zmenu v máji 2015 a to s ním ešte čakal až do októbra,kým mu ho vybrali,lebo samozrejme podľa neho to nič nie je...veľa sme sa hádali kým išiel-potom sme čakali na výsledok cca 6týždňov...tak viem úplne presne čo prežívaš ty aj ostatní,lebo ja som stresovala oveľa viac ako muž

nellyza27
19. máj 2021

@mirka1985 ahoj, prosím ta, ako si znášala liečbu keytrudou, a pomohla? Zrejme to čaká babku. Ďakujem

mirka1985
19. máj 2021

@nellyza27 ahoj, mam za sebou 5 davok. Vedlajsie ucinky minimalne - suchsia koza je u mna stale od zacatia liecby. 1x cca 3 dni hnacka, 2x cca 3 dni bolesti svalov a unava - inac sa citim fajn, fungujem ako zdravy clovek 😉😉😉. Mne objavili metastazy na peceni v decembri. Vo februari som zacala s liecbou a po 3 davkach som bola na kontrolnom sone. Nalez na peceni bol rovnaky, cize nesiria sa dalej.

nellyza27
20. máj 2021

@mirka1985 dakujem veľmi pekne za odpoveď. Babke diagnostikovali malígny melanom, a momentalne čaká, či jej liečbu schváli poisťovňa. Ako dlho trvalo, kým sa poisťovňa vyjadrila? Prajem ti veľa zdravia, nech všetko dobre dopadne.😉

joannita
20. máj 2021

@mirka1985 mozem sa pls opytat, melanom si mala z noveho znamienka, alebo existujuceho? A menilo sa ti ci? Ako ti to zistili.... Dakujem
A skore uzdravenie zelam.

mirka1985
20. máj 2021

@nellyza27 v poistovni to bolo rychlo, do dvoch tyzdnov mala onkologicka lieky pre mna.

mirka1985
20. máj 2021

@joannita ja som trochu iny pripad. Kozu mam cistu s minimom znamienok. Maligny melanom som mala vnutri oka. Nebolo ho vidiet, az ked som zacala stracat zrak mi na to prisli. To uz bol v polovici oka. Zial oko muselo ist prec.

amot
21. máj 2021

@mirka1985 aj .ona teta to tak mala.

meg_junova
16. júl 2021

@joannita ahojky, ja to mam presne ako ty a chcem sa ta spytat, teraz po dvoch rokoch si ok? Potrebujem pocilut nadej od niekoho, kto si tym uz presiel, ze sa da zit po vybrati znamienka. Tiez mi vybrali preventivne tri uzliny ..Dakujem 🙏

meg_junova
16. júl 2021

@macenka26 ahoj, mozem sa len spytat? Po nejakej dobe ako sa u teba vyvija zdravotny stav - dufam, ze vsetko ok🙏 Mne vyberali v utorok znamienko a preventivne 3 uzliny a teraz cakam na vysledky.. trpnem, ale snad budu ok.

meg_junova
16. júl 2021

@hclucinka Ahojky, prosim ta, ako sa vybavuje ten ciastocny invalidny dochodok?

amot
16. júl 2021

@meg_junova ahoj pôjdeš na sociálnu a povieš že si chceš výbaviť ID a tam ti dajú tlačivo ktoré odnesieš obvodnému a tiež ti povediac čo všetko treba dokladovať. Viem že to nepatrilo mne ale tiež mám s tým skúsenosti. Tak dúfam že nevadí moja odpoveď

amot
16. júl 2021

@joannita mne začalo rásť a potom krvácať išla som na kožné potom na chirurgiu a potom to už išlo
...

hclucinka
16. júl 2021

@meg_junova ahoj..este som to neriesila

joannita
16. júl 2021

@meg_junova ahoj, neviem co presne myslis? Mne vyberali uz velmi vela znamienok, ale vsetko len preventivne, vsetky som mala ok....
Uzliny sa vyberaju asi ked uz sa vie, ze znamienko nebolo ok, ci?

mirka1985
17. júl 2021

@meg_junova @amot ja som teraz vybavovala ID, ako je korona, tak uz u obvodneho nic nevybavujes ohladom dochodku, aspon mne tak povedal obvodny, ze vsetko si uz riesi socialna poistovna sama a tak aj bolo, cize treba na SP zajst na dochodkove oddelenie a tam ti povedia co vsetko treba dolozit.

macenka26
17. júl 2021

@meg_junova ahoooj, ja sa mam dobre. Tiez som mala vybrate 3 uzliny a boli nastastie v poriadku. Bolo to v roku 2019. Nepotrebovala som ziadnu liecbu, cize okrem velkej 13cm jazvy som tuto dg. nijako nepocitovala. Potom prisiel mierny sok, ked som minuly rok isla na odstranenie dalsieho znamienka, ktore vyslo tiez ako melanom. Bolo ale malicke a zachytene vcas. Tak zaver asi dam taky, ze mam respekt, chranim sa pred slnkom, ale nijako obzvlast si nepripustam, ze by som mala zit inak ako doteraz.

macenka26
17. júl 2021

@meg_junova a velmi Ti drzim palce, nech si aj ty v poriadku a uzliny mas ciste. 🙏

meg_junova
17. júl 2021

@macenka26 ahojky, tak to je super, mozno sa s touto diagnozou da zit naozaj dlho. Zalezi aj od toho, aku silnu ma clovek psychiku a aky postoj zaujme. V podstate mne doktor povedal, ze uzliny vyzerali dobre, cakam teraz na vysledky. Ako sa chranis pred slnieckom? Natieras 50kou? Ja mam diagnostikovane este aj vitiligo (strata pigmentu), okrem toho sa este stresujem za cystu v prsniku, trochu sa mi to kvoli korone nazbieralo. Ja mam 7cm jazvu vraj na zadku, este som ju nevidela 🙈 Planujem si tam potom spravit tetovanie 🙂 este neviem ake 🤔😃 Dakujem za spravu, drzim palceky, aby si uz kozu mala cistu a ok ♥️🥰

xfashion001
22. júl 2021

@meg_junova
Ahoj,ak sa mozem opytat aky si mala postup pri MM.?
Ja som mala na pravom stehne.Vysledky z biopsie Superficialny melanom.Bola som na usg bolo ciste,ct tiez ciste,onkolog mi zobral krv vsetko v poriadku a poslal ma pred melanomovu komisiu.Tam mi hned povedali ze musia ma operovat.Budu vyberat uzlinu aj hlbsi rez robit tam kde bolo znamienko.Operaciu mam planovanu na 19.8.Velmi sa bojim.

meg_junova
23. júl 2021

@xfashion001 ahoj, bat sa neboj, lebo samotna operacia neboli a v nemocke ti daju lieky na ukludnenie. Kde ta budu operovat? Ja som bola na Kramaroch. Strach zoslabuje, ved vies. Mna prijala kozna a ta mi povedala, ze lepsie bude vyoperovat znamienko v celkovej anesteze, vyberu aj tri uzliny pre bezpecnost a tak aj bolo. Prijali ma na Kramare, na druhy den zoperovali a na stvrty som uz isla domov. Rez mam asi 7cm, ale vzali mi aj zo svalu, takze tam mam jamku. Chcem si dat na to neskor tetovanie a prekryt jazvu. Neboj nic, mysli pozitivne, ak si chces popisat, mozme aj sukromne. Ja teraz cakam na vysledky z histologie. Napis mi ss ;) Papa a drz sa, bude to dobre 🙂

nellyza27
25. júl 2021

Ahojte, prajem vám všetkým hlavne veľa zdravia. Prečítala som si vašu diskusiu po tom, čo babke diagnostikovali MM. Ma nasadenu imunoliecbu KEYTRUDU a bola na kontrole a zatiaľ to nezaberá. Brali ste to niektorá? Mate s tým skúsenosti? Ďakujem veľmi pekne.