Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
Ahojte, chcem sa opýtať mne diagnostikovali maligny melanom pred 2,5 rokmi. Vybrali mi znamienko a o tom ešte odobrali okolie a to bolo OK. Teraz chodím pravidelne na CT hrudníka a malej panvy raz za rok. Ale ešte ani raz mi nebrali krv. Ta sa ma brat kvôli nejaké ukazovateľom?
Asi Interferon, nie?
@mirka1985, skuste googlit, ja neviem o tom lieku vela. Moja maminka ma chronicku myelofibroticku leukemiu, v kostnej dreni sa jej tvori vela trombocytov. berie cytostatika 1 tabletku a este tromboreduktin a keby s ajej pohorsilo dostala by Interferony ale odmietla by kvoli vedlajsim ucinkom. Myslim, ze to mala byt nejake injekcie do brucha. Treba si to nastudovat, ja nie som v obraze, kedze to neberie, ani neoplanovala. Ma to ozaj tazke vedlajsie ucinky.
@amot prosím vás ako ste na Tom? mne diagnostikovali tiež MM štádium 3 už to mám tiež aj v uzline . čo bude ďalej
@maruskamatko bude dobré píšem vám
@maruskamatko napíšte mi prosím vás vy súkromnú správu ja vám neviem napísať
@meg_junova prosím aké ste mali výsledky z uzlín? všetko v poriadku?
@maruskamatko
Áno, všetko bolo v poriadku. Uzliny vybrali, následne sa spravilo sono vnútorných orgánov a všetko ok ❤️ nebojte sa, máme dobrých lekárov, budete to mať v poriadku❤️🤗🤗
ahojte . prosím vás ozvite sa mi tie ktoré ste mali melanóm už v 3 štádiu. vybrali mi 3 uzliny a už v jednej je metastázy. čakám na CT. máme 3 malé deti neviem si predstaviť že tu pre nich nebudem. neviem ako mám upraviť stravu a životný štýl. ak viete poradiť prosím napíšte mi čo má čaká. aká liečba a ako upraviť stravu. Ďakujem
@meg_junova Ďakujem krásne, žiaľ mne už to prešlo do uzlín. mala som aj tam nález. čakám na CT
@maruskamatko mozem sa opytat, ako ti to zistili? Menilo sa ti znamienko?
@maruskamatko ahoj ..nemala som síce nález v uzline ale dr mi to vysvetľoval pred operáciou ,že ak bude nález na uzline tak mi vyoperuju ďalšie uzliny..že to nič neznamená..najprv to ide do uzlín až potom na orgány..takze hlavu hore.no ja som CT mala čisté pred operáciou..určite by si nemala čakať na CT dlho..mne ho robili na druhý deň po zistení že mám melanom (po prvých výsledkoch pri vybratí znamienka) aký máš termín na to CT ?
@meg_junova Ďakujem verím že áno
@hclucinka no mne povedala dr.ze nasleduje liečba, ale ešte čakám na výsledky braf mutáciu, CT mám zatiaľ dobre. a podľa toho teda dajú liečbu alebo ďalšiu operáciu. tak zatiaľ nič viac nevieme
@maruskamatko nemyslím si, teda nemalo by

@nellyza27 ahoj, ako dlho uziva keytrudu? Podla coho urcili, ze nezabera? Co jej teraz odporucili?