Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
@ivushaaaa podla mna nerob unahlene zavery. Ake je to znamienko? Ake velke a co je na nom podozrive? Menila sa ti farba, velkost, ci?
Mne kozna stale hovori, ze niekedy aj tie velmi zle vyzerajuce znamienka su v poriadku a naopak, tie pekne mozu byt melanom.
Nevycitaj si ze si isla o nieco neskor ako o rok (o kolko neskor?) ved to je normalne.
A ta bolest hlavy a svalov, ja neviem ale nemyslim ze to ma suvis, ved to moze byt hocico ine. Asi sa na to moc sustredis co chapem ze sa bojis, ale vsetko vidis ako priznak rakoviny.
@ivushaaaa ale ved to vobec nieje taka hrozna velkost 0,5 az 0,6mm? Ja viem ze je to hranica, ale ja som myslela ze napises aspon 1cm.
Ja som mala presne takto ako pises, tiez sa brutalne pomenilo znamienko a bolo aj o malo vacsie a nevyzeralo dobre, rozmazane, rozne farby..... A bolo v poriadku.
Moja sestra detto. Lekarka ju vyplasila, ze preboha to co tu mate, toto musi okamzite von, segra v depkach 3 tyzdne a nakoniec to bolo v poriadku.
Ahojte baby, asi dva tyzdne dozadu som si vsimla divne znamienko (ked som pozerala ci nemam kliesta), je uplne cierne, male do 3 mm ale cierne, je i ohranicene, vsetko. Dnes som s tym bola u koznej a povedala, ze to znamienko vyzera zle a moze to byt melanom, aj zhubny. Ze to treba cim prv vyrezat. Dali mi termin na pondelok. Mam pocit, ze sa zblaznim. Zabudla som si ten papier u chirurga, ale bola tam pisana uz daka dysplazia.

@lenkova5 je mi to velmi luto, ale verim, ze vsetko bude dobre.😘