Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
@adriana2301 Drz sa...
@charity dakujem 😉
@adriana2301 ja ked som na histosku po gynekolgickych operaciach, tak vzdy cca 2 tyzdne
ono to zavisi hodne aj od pracoviska....priklad cytologiu mam u sucasneho gyndosa za tyzden, inde aj 3 tyzdne
no vraj to moze trvat dlhsie len dufam ze to nieje pre zlu dg...ale len pre kopec ludi..zajtra tam skusim zase volat a uvidim,..
@adriana2301 mojej bývalej kolegyni tiež povedala kožna,že melanom a nebolo to niiiic,obyčajné nič,sekli sa v diagnóze. Môj mladší syn má veľa materských znamienok a preto chodíme každý rok v zime kožnej,ktorá je odborník na znamienka. Pár mu ich dala vybrať aby si ich neodskrabol,boli na zlom mieste a jedno,ktoré bolo treba,lebo sa začalo divno správať. Ako,neviem,ale aj chirurg povedal,že to nech ide von aj keď je na hrudi ( na hrudi neradi režu len tak,lebo tam ostávajú nepekne jazvy)
Takze dnes som volala a vysledky budu za dalsie 2 tyzden asi lebo to posielali na imunologicke vysetrenie,cize neviem ci sa mam bat alebo co..uz som z toho totalne vystresovana... ☹
@adriana2301 imunoloigcke podla mna fajn..ale ved zavolaj este raz a nechc ti to povedia v ludskej normalne reci ...
ale kedze nejake ciastocne vysledky uz mas tak podla mna by ti povedali keby si sa mala niecoho obavat ...ci sa mylim?
@adriana2301 neboj, ja by som este raz zavolala a pytaj si nejakeho veduceho labaku alebo doktora alebo kto tam je ...ved je to normalne, ze chces vediet a mali by ti to vysvetlit ..drzim ti palce 🙂
@katie555 neviem sestricka mi nic nechcela povedat ze este nieje zaver a pod..sak ako lekari..ale keby som dg nevedela na zaciatku tak sa tym asi ani nezatazujem ale aby sa to tak dlho vysterovalo?mne kazdy vravel ze to uz by boli vysledky...tak bud tam nieco je alebo uz neviem fakt..
@adriana2301 volam tam kazdy den ale kedze nemaju uplny zaver lekar povie co,zase len ze mam cakat a neobavat sa pokial niesu vysledky to uz viem aj ja sama...
@adriana2301 Nemôžeš tam ísť osobne?
@natalienka12 aj tak mi nic nepovedia,ved sa pytam a bola som tam v stredu a nic mi nechceli povedat,kazdy den davat na naftu aby mi povedali len ze nemaju vysledky tak sa nebudu vyjadrovat,ale teraz by ma skor zaujimalo preco slo znamienko na imunologiu a co sa tam zistuje?lebo oni mi nepovedia nic..
@adriana2301 idem tam este raz zavolat a opytat sa..
no volala som tam povedali ze oni to posielali na tu imunologiu ked si niesu niecim isty alebo ked potrebuju ved viac,napr.ak by bolo aj MM tak ci sa vybralo cele,ci je napadnuta aj ta koza okolo a pod..ze zbytocne aj tak musim cakat,ale ze ak by to bolo moc vazne riesilo by sa to inak.ale ze mi nemoze nic viac povedat nikto ani lekar ani sestra,lebo kym niesu vysledky zbytocne polemizovat o co ide..ze si netrfua povedat nic viac..
@adriana2301 je pravda, ze lekar ti nepovie ciastocny vysledok, aby ta nezavadzal a nemal na krku pripadne trestne oznamenie. a sestra by ti nemala povedat ani makke f o tvojich vysledkoch, to je len v kompetencii tvojho osetrujuceho lekara, ktory to znamienko na rozbor posielal. nevedela som, ze to tak dlho trva, ale je pravda, ze ak by to bolo nieco skutocne vazne, uz by si to davno vedela a aj citila. prosim nestresuj sa, teraz vies, ake je to citit sa ohrozena, uzivavaj si zivot naplno🙂 z tohto znamienka skutocne nezomries, ako si zistila uz v prispevkoch vyssie🙂 kazdy den pozeram, ci mas nieco nove a som rada, ze ten prvotny velky stres uz z teba opadol🙂 drzim palce.
Ahoj, mame v rodine tetu, kt. povedali, ze znamienko ma zhubne, hned jej to povedali a cakala na vysledky. Vsetci boli z toho hotovi. Nakoniec sa lekari rozhodli, ze daju urobit histologiu aj v Brne a odtial potom prisli radostne spravy, ze je to negativne. Ale neskutocne stresy nam lekari narobili. A takych pripadov poznam ozaj s rodiny alebo od kamaratov viac. Drzim silno palce.
to si aj ja myslim ze ak by to bolo vazne tak by mi mozno nieco povedali alebo riesili...mozno len chcu vediet ci to treba este okolo rezat alebo uz nie..
@katka1981 dakujem
Ja som mala výsledky za 10 dní.Bol MM,takže nechápem prečo Ti nedajú výsledky.No dúfam,že to nebude zlé.
okamzite by Ti volali..ja by som to brala mozno ako lepsiu stranku...
drzim palce.urcite dobre dopadne.n
@adriana2301 ved to, ze oni dopredu ti nechcu povedat, lebo ani nemozu a nechcu sa zdiskreditovat a je to aj neodborne..a je dobre, ze su tak precizni aspon sa nic nezanedba ..drzim palce a informuj nas 🙂
Povedal Ti kožný lekár pred vybratím,že je to podozrenie na MM alebo máš iba Ty obavy?
Mne kožný lekár povedal,že má podozrenie na MM a poslal ma na onkológiu,tam povedali,že je to MM.Vyberali mi ho pod narkózou aj so spádovými uzlinami.Bola som v nemocnici týždeň.MM sa nemá vyberať ambulantne,treba k tomu poriadne veľký ochranný lem a ten sa ambulantne nedá urobiť.Robí sa dvojité šitie.Uzliny sa vyberajú preto,aby sa vedelo či sa MM rozšíril.
Uz je to napisane na zaciatku temy,ano mam v papieroch od koznej Maligny melanom, na melanomovej komisii sa presne nevyjadrili povedali ze ale vyzera to na maligny melanom,lekar co mi vyberal znamienko povedal,vyzera to na cisty melanom....ale teraz sa uz ani ja velmi nebojim,myslim si ze keby to bolo take vazne tak by sa to riesilo skor,lebo tato choroba je o case a ono sa to tak natahuje ze hruza,a vela ludi sa uz vyjadrilo ze ak sa to podchyti vcas nerobi sa uz nic viac,mozno som aj ja mala stastie a nic ine sa rezat nebude,preco to slo na imunologiu neviem a uz ani neskumam,cakam ale idem spat do prace doma sediet 2 tyzdne na PN a cakat na vysledok je horsie... 😉
@xana17 no vidis ale maligny melanom sa presne vraj na 100 % az tak neda,a mne vravelo uz viac ludi,ze aj tak ked sa znamienko vybera a zisti sa ze je to MM tak sa robi reoperacia cize sa potom berie viac koze...je tolko vela pripadov a nie kazdy postup rovnaky...mne brali s bezpecnostnym lemom 3 mm a viac do hlbky..vysledky z histologie podla mna uz nejake su inak by to neposielali na imunologiu..ze potrebuju urobit zaver ci co...uz to neriesim.. 😎
@anula aj ja som pocula ze sa to takto robi...a tak mi to aj povedali ked som bola vyberat ja,ze ak tak pridem este raz... 😉

@llejdy dakujem