icon

Mám 23 rokov, 6 vyskočených platničiek a nechcú ma operovať

12. apr 2023

Baby sú medzi vami aj ľudia ktorí proste robit chcú ale nieje im to bohužiaľ dopriate ..mám 23 rokov a pred mesiacom som skončila v sanitke a už mesiac zohrievam posteľ na neurológii so záverom 6 vyskocenych platničiek za sebou a je to bohužiaľ na operáciu 🥺🥺 v driekovej oblasti ..a v krčnej 5 ...no na operáciu si nikto netrúfa v tak mladom veku 🥺 rovno mám ísť za obvodnou a mám papiere na celý Invalidný dôchodok 🥺..chápete ? V 23 rokoch a to sa už 10 rokov liečim na psychiatrii kôli depresiám a schizoidnej poruche 🥺🥺 a keď som si chcela privirobit skončila som takto ..je mi do plaču z toho všetkého ...

zmrzlinka2021
12. apr 2023

Nikdy sa nevzdávaj

kaitlin3
12. apr 2023

Len si poplac, je to pekne na ho*no. A ber to deň po dni, teraz je to čerstvé ale o rok síce aj na invalidnom dôchodku už budeš sa na to pozerať trochu inak, nájdeš iné veci ktoré ta budú tešiť. Ale určite kontaktuj zase svojho psychiatria, asi budete musieť zmeniť liečbu.

kacena4
12. apr 2023

vyskocene platnicky ma vela ludi, otazka je ci ti tlačia na miechu a vtedy sa operuje kvoli silnym bolestiam. keby to bolo vazne operuju hned. operuju aj mladšich. najprv však skúšajú ine "lahšie" riešenia. operacia je posledna moznost. mna operovali po 4 rokoch od urazu dovtedy som sa snazila fungovat ako sa dalo. rehabilitacie, cvicenia... inak sm-systemom sa vysunute platnicky krasne daju napravit a zasunut. dcera mala vyskocenych viac po uraze a teraz po 5 rokoch vsetko ok cvici denne. takze neboj. najtazsi je zaciatok. zacnu rehabky, trenovanie chodze a pojde to. sem tam s bolestami ale pojde drzim palceky

autor
12. apr 2023

@kacena4 ...mne povedali že sa to nedá zasunúť :( ..a je to vraj na hranici s miechou sami ešte nevedia čo budú/nebudú robiť dokonca mi ani nepovedali či budem môcť chodiť nič absolútne

autor
12. apr 2023

@kacena4 ale ďakujem za milu a povzbudivu správu ❤️

autor
12. apr 2023

@kaitlin3 ja dúfam že to nejako vyrieši rozumné len teraz ten prvotný šok a ďakujem za podporu

gemerka17
12. apr 2023

To ti vyskočili naraz ? 95% operácii platniciek je neopodstatnenych. Dá sa zlepšiť stav a byt úplne bez príznakov tvrdým cvičením. Si mladá a nevidím problém to zrehabilitovat. Len musíš makať o sto šesť. Nečakaj, že operácia za teba niečo vyrieši.

pukina
12. apr 2023

operacia je az posledne riesenie pri vyskocenych platnickach, lekari vedia, preco ti to zatial nezoperuju, nejde o to, ze by nechceli z vlastnej vole, tak to nefunguje. rehabilitovat budes musiet cely zivot ci budes zoperovana alebo nie, musis sa jednoducho zatat, aj ked by sa ti mali posunut len o milimeter spat, aj ten ti moze uvolnit tlak. mrzi ma to, ze to musis v tak mladom veku riesit, ale lutovanim sa naozaj nic nedosiahnes, ak chces zit plnohodnotne, makaj na sebe. SM system, elektroliecba, uvidis, bude to lepsie, aj ked sa zda ze teraz vyhliadky nie su dobre.

luccija
12. apr 2023

Moja mama mala vytecenu, vybocenu blízko miechy jeden neuro hovoril, že hneď operovať druhý, že nechať tak...ozonoterapia a pod ..mama začala v 60 tke poctivo cvičiť pilates, fit lopty a veľmi sa jej polepšilo.
Nechcú Ta operovať, lebo je asi ak iná možnosť?
Budeš musieť poriadne na sebe zamakať cvicenim

mk22
12. apr 2023

Toto sme riešili pred mesiacom. Akože hrozný stav.. Tie bolesti.. Nedokázala som pomôcť.. Najskôr pohotovosť potom hospitalizácia.. Prišiel za päť 12, v nemocnici lezal týždeň, dnes po 5t je to o 80perc lepšie.. Ma za sebou infuzie, dochádzal denne.. Moment prvé rehab cvičenie.. Už berie iba milgammu.. A denne prechádzky..
Neverila som ze bude ešte normálne chodiť..

lyci
12. apr 2023

ja len zo zvedavosti, to sa ti ako podarilo pri praci?