Mám bolesti brucha. Môže to byť rakovina hrubého čreva?
Ahojte už som tu raz písal že po črevnej vyroze mi začali problémy mám kopu vyšetrení za sebou krvné odbery CT brucha MR brucha bol som aj na hadici všetko bolo ok jedine čo mi zistili je že mám hraničnú laktozu a hraničný histamin ale moje problémy stále pokračujú ešte chcem povedať že som si našiel prietrch nad pupkom a že s toho môžem mať aj tráviace problémy a bolesti brucha lenže trvá to už dlho a to nepohodlie v bruchu sem tam ma pichne v právo potom v ľavo a aj v podbrušku už som zúfalí keď som chcel od doktora kolonoskopiu aby mi prejstotu pozreli čreva tak mi povedal že nemá mi ho na základe čoho urobiť už fakt neviem čo mám robiť boli ma aj zadok ale nie keď mám stolicu ale až keď sa utriem viete mi niekto poradiť ak ste mali dačo podobne ?
@liv1 aj si schudla pri tomto ochorení kým ti prišli na to?
@rastikamima schudla som tri kila (ja som i tak stihla), lebo mne bolo po jedle zle, mala som pocit plnosti hodiny hodiny po jedle, bolesti brucha kade tade, nafukovanie, atd. A suvisi to aj s tym zadkom. Jedz dost zeleniny, pi dost tekutin, polievky, a po potrebe si davaj capiky Procto glyvenol. Najlepsie sa po kazdej potrebe umyvaj vodou, nie horucou. A papier pouzivaj len biely. Vsetko so vsetkym suvisi, mozes si dat skontrolovat ci nemas hemeroidy, ale asi mas ak mas bolesti.. takze aj rektoskopia by bola na mieste, to ti urobia na akejkolvek proktologii, aj sukromne su.
to ma mrzi, ze mas taketo problemy. ale ja osobne fakt nechapem toto nase zdravotnictvo. co sa ti este musi stat, aby ta na tu kolonoskopiu poslali?
@rastikamima ale ty radsej vyrad vsetko s kr.bielkovinou,nie len bezlaktozove.
@rastikamima schudla som tri kila (ja som i tak stihla), lebo mne bolo po jedle zle, mala som pocit plnosti hodiny hodiny po jedle, bolesti brucha kade tade, nafukovanie, atd. A suvisi to aj s tym zadkom. Jedz dost zeleniny, pi dost tekutin, polievky, a po potrebe si davaj capiky Procto glyvenol. Najlepsie sa po kazdej potrebe umyvaj vodou, nie horucou. A papier pouzivaj len biely. Vsetko so vsetkym suvisi, mozes si dat skontrolovat ci nemas hemeroidy, ale asi mas ak mas bolesti.. takze aj rektoskopia by bola na mieste, to ti urobia na akejkolvek proktologii, aj sukromne su.
@liv1 no ja som zo 75 schudol na 69 a to ma dosť serie akože snažil som sa vybaviť tu rektoskopiu len to musím stihnúť do operácie a nikto nemá voľne termíny
Ale ja som si to hlavne psychikou urobil lebo ja som si myslel že zomieram mňa bolelo všetko a až panické záchvaty som chytal
Ako sa to vezme ale snažím sa možno zo je to aj o hlave mám ročného syna a čo si len pomyslím že by som tu nebol snim tak mi je ešte horšie
@rastikamima stačí, keď má človek vetry. Histamín a laktóza to vedia urobiť. Po jedle si dávať simeticon. Pred jedlom s laktózou si dávať laktazan alebo podobné alebo sa laktóze vyhýbať. Každý znesie inak. Koľko % histaminu tolerujes? Treba si to strážiť trochu. Dá sa brať aj daosin a pod. Črevá môžu byť aj podráždené. Predávajú sa čípky na zápal, na ukľudnenie, do konečníka, mastičky. Po stolici umyť, namastiť...Môžu to byť aj hemeroidy. Ten akože prietrh riešil lekár ako? Môžete ísť do iného gastrocentra a rektoskopiu alebo kolonoskopiu si človek môže dať urobiť aj ako samoplatca.
Môj názor keď čítam tvoje vyjadrenia.ani sa nečudujem že si dostal lístok na psychiatriu .a mal by si tam ísť
Ale ja som si to hlavne psychikou urobil lebo ja som si myslel že zomieram mňa bolelo všetko a až panické záchvaty som chytal
@rastikamima a probiotiká pre histaminikov bez laktózy, napr. probiofix inum z tých bežných.
@rastikamima stačí, keď má človek vetry. Histamín a laktóza to vedia urobiť. Po jedle si dávať simeticon. Pred jedlom s laktózou si dávať laktazan alebo podobné alebo sa laktóze vyhýbať. Každý znesie inak. Koľko % histaminu tolerujes? Treba si to strážiť trochu. Dá sa brať aj daosin a pod. Črevá môžu byť aj podráždené. Predávajú sa čípky na zápal, na ukľudnenie, do konečníka, mastičky. Po stolici umyť, namastiť...Môžu to byť aj hemeroidy. Ten akože prietrh riešil lekár ako? Môžete ísť do iného gastrocentra a rektoskopiu alebo kolonoskopiu si človek môže dať urobiť aj ako samoplatca.
@lauricka mne to vyšlo hraničné a vôbec nič mi k tomu nepovedal že by som nemal cítiť túto intoleranciu
No prietrch idem operovať za týždeň
Veď ja by som si to dal urobiť ale tie termíny ktoré dávajú tak sa čaká strašne dlho
Akože mne doktor na gastre dal výmenný lístok na psychiatriu ale proste keď človek cíti že niečo neni v poriadku tak o tom vie
@rastikamima preboha na psychiatriu vymenny listok netreba. Ja ti verim proste ti nic nenasli tak to dali na psychiku...v ba sa robi kolono ako samoplatca bez doporucenia
Lekári ani nepovedia, česť výnimkám. Tiež som si všetko študovala sama, či už žlčník, alebo intolerancie. Vďakabohu za internet a plné kníhkupectvá. Hraničná hodnota neznamená, že človek nič necíti. Sami to nemali, či už doktori alebo sestričky a potom vypúšťajú také sprostosti, že to sa neprejavuje a nič človek necíti. Hádam viem, čo cítim, tiež stavy, že pocit posledného štádia a ono to len ľahké intolerancie. Im sa to povie, že hraničné, ľahké. My sa s tým učíme plnohodnotne žiť a fungovať, jedlo si dávame ako pokus či omyl. Sú všelijaké skupiny na FB, na začiatku mi to dosť pomohlo. Len treba sa vyhrabať z neustáleho vzdychania nad svojím stavom a usmievať sa napriek bolestiam a kŕčom. Lebo potom bude z človeka kôpka nešťastia. Nejde to hneď. Treba sa to naučiť.
Ahojte tak už mám po operácii

@rastikamima na gastro, ale ja som isla sukromne, napr. v BA to robi viac klinik, to sa da vyhooglit “sukromne sibo testy”
@liv1 aj si schudla pri tomto ochorení kým ti prišli na to?