Mám Covid?
Viem ze nie ste ani lekari ani vestkyne ale moze to byt covid podla vas?
Asi 3 dni ma strasne boli hlava, jeden den som mala zvysenu teplotu, dnes vsetko vonam no nic necitim..dokonca ani lak na nechty ked si k nosu prilozim..zapchaty ho nemam ale citim v.nom divny tlak
Skus sa prihlásiť sama... Korona.gov.sk
@mogaa Vy ste sto asi nepochopili. Ved o tom je ta registrácia aby Vám bol vygenerovaný covid pass a dali Vám termín vyšetrenia. Či si to vyplní človek sám, alebo doktor je to to isté, akurát, ked si to vyplníš sám pôjdeš skôr, lebo nebude oneskorenie kým to spraví niekto iný..
A áno môže sa ti stať, že ti na základe tvojej indikácie napíšu, že nesplnaš klinické podmienky na vyšetrenie.
V tom prípade už iba ako samoplatca.
normálne by som si zavolala lekárke aby ťa na ten test poslala ona a nemusela by si zaň plaťit. ako príznaky podľa toho čo píšu by aj pasovali, no chuť a čuch vieš stratiť aj pri obyčajnej chrípke
@tanikka riešit tu žiadanku cez doktora ma asi taký zmysel ako keby si zavolala kamoške nech ti ona objedná taxík. Tak ako písala @evkaor je na to portál korona.gov.sk resp ich call centrum pre tých čo nemajú internet. To je centrálne miesto, kde to evidujú jednotlivým ludom generujú covid pass a robia prvé sito kontroly koho budú/nebudú testovať. Ked ty povieš doktorke, že máš priznaky XYZ ona tak isto bud cez tú stránku, alebo po telefone povie, že tá a tá osoba ma priznaky XYZ a bud ju vyšetria, alebo nie. Akurát, ked to robíš cez doktorku tak sa k vyšetreniu dostaneš NESKOR (lebo pochybujem, že ta doktorka hned ako snou dotelefonuješ bude riesiť teba, ked rieši aj iné veci), a ešte zaťažuješ doktorku ZBYTOČNOU administrativou ktorú si vieš spraviť aj sama..
A ked ta na test pošlú nič neplatiš, to, že či tu žiadanku spravíš ty, alebo doktorka neovplivnuje či ta vyšetria zadarmo, to ovplivnujú tvoje príznaky/kontakt s pozitivnou osobou/cestovatelská anamnéza...
@tobinka2 koľko si čakala na termín a kedy budú výsledky
@tobinka2 to fakt kvôli bosti hlavy a uochatym dutina si bola na testoch? Ja už nechápem, to teraz dokedy sa bude behať na testy? Pri sopli, kašle, teplote, bolesti kĺbov, hnačke, ved to tam môžete behať celý rok. A zatiaľ sa prehliadané nejaký ten nadorcek, ale hlavne, že sa človek bude tešiť, že je v tej danej minúte negativ😂😂😂. Akože fuuuha. A to sedíš doma predpokladám, aj ty, aj celá rodina s ktorou žiješ, žiadna práca, škola, škôlka, ihriská, nákupy, ale poctivo doma sedíte a čakáte výsledky...
@maciatkolulu a áno sedíme doma si to predstav
@tobinka2 daj vedieť ako si dopadla, držím palce
dnes mi tieto priznaky spominala moja mama... ale ona uz je otestovana ako pozitivna (v case testu nemala priznaky, isla povinne z prace). Napiste potom prosim ako ste dopadli, dufala som ze mama to teda zvladne bez priznakov a teraz uz neviem :-/.
@tobinka2 fuhaaa, fakt "starcami" to etika vyjadrovania ti asi veľa nehovorí...
@maciatkolulu prosím ta už prestaň s tými tvojimi komentármi, je pre teba korona nič? S lahostajnostou nakazíš starších ľudí alebo s horším zdravím len preto, že ty si myslíš, že to nie je nič? Dobre, chod a sprav to, nerob si testy keď nechceš, ale ostatných nechaj.. Ani nevieš čo je to stratiť čuch lebo aj pri nádche keď cítiš veľmi slabo tie silné vône cítiš ale pri tomto necítiš vôbec nič... Vôbec.. Keď to tebe svedomie dovolí ohrozovať ostatných tak ohrozuje, sú tu aj ľudia, ktorím stále záleží na ostatných.. Neznamená, že sa hrame na veľmi veľmi chorých keď sa ideme dat otestovať. Ale ze myslíme na ostatných! Na tých, ktorí by na to mohli doplatiť horšie ako len stratou čuchu.. Ale to sa tebe asi nestáva...
@diana20 prepáč,ale tie vytery sú také hrozné,ako sa ľudia tvária? Či to nejako bolí alebo stipe? Možno blbá otázka,ale zaujíma ma to
@barboritta je to nepríjemné ale nie až také hrozné ako sa zdá.. Mňa to trosku bolelo na jednej strane na druhej to skôr steklilo.. Ale trvá to asi 10 sekúnd tak už len toto keď vieš, tal vieš, že to nemôže byť také hrozné.. Nepríjemné to je, boli to len trochu, niektorých ľudí to ani nebolí.. Ale čakala som horšie, s takým strachom som tam šla.. A nakoniec 10 sekúnd a mohla som odísť, pre mňa lepšie hádam aj ako odber krvi 🤣
@diana20 neviem vôbec o com píšeš... Skus ešte raz čítať co píšem ja, ôk? Tzn, že teraz sa dokedy budeme testovať? Všetci? Muž robí na letisku, medzinárodnom, to teraz nemáme chodiť nikam a jeho testovať pri každom sopli, lebo on môže byť dokonca bez príznakov? Halooo? Aby sme "starcov" nie moje slová... Neohrozili? Véd je normálne, keď je človek chorý, nejde von a hotovo. Kebyže každý s príznakom podobných cividu bežal sa testovať, tak koniec.
@maciatkolulu no neviem, pre mňa teda nie je normálne ostať doma pri každom sopli.. Za normálnych okolností idem so soplom do roboty.. Keď už mám ale viac príznakov, a strata chuti a čuchu je jeden z hlavných príznakov.. Tak jasne, ze sa dam otestovať radšej a tvoj muž dúfam tiež, dúfam, že ak má naozaj príznaky covidu alebo hociktorej choroby ide ku doktorovi, potom už doktor rozhodne ci môže ísť o covid alebo nie.. Zase na druhej strane je problém ak so soplom vždy ostaneš doma.. Tu ale nikto nehovorí iba o sopli.. Ale aj o príznakoch, ktoré sú známe pre covid.. Takže áno teraz sa budeme pravdepodobne veľmi dlho všetci testovať ak stratíme čuch a chuť a áno aj tvoj manžel.. Nie so soplom sa chodíme dat testovať.. Ani so soplom neostávame doma, teda aspoň myslím, lebo alergici by už ani nechodili do roboty a ja zas vždy presoplim veku zimu.. Ale ak máš aj teplotu alebo niečo iné, tak hádam ta doktor pošle na testy ak oracujes s ľuďmi.. Neviem co ti na tomto môže prísť nenormalne..

zavolaj doktorke , môže to byť koronaa pošle ťa na testy....známa takto mala - len neskutočná bolesť hlavy a strata chuti a čuchu.....trvalo to 3týždne...je to neplúcna forma Covidu....doteraz po 2mesiacoch chodí stále po doktoroch lebo má uplne rozhádzaný krvný obraz....